free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Abortusz, mesterséges megtermékenyítés után

Megyeri Nikolett         Címkék: abortusz, megtermékenyítés, púder 17 hozzászólás

A mesterséges megtermékenyítéssel létrejött terhesség egyértelműen nem tekinthető "véletlen balesetnek". Mégis akadnak olyanok, akik az abortusz mellett döntenek.

Nők tucatjai vetetik el mesterséges megtermékenyítéssel fogant magzatukat, nem egészségügyi, hanem szociális okokból. Vannak, akik az életükben időközben bekövetkezett változások, például a párkapcsolatuk tönkremenetele miatt döntenek a terhességmegszakítás mellett, míg mások egyszerűen megrémülnek az anyaságtól és meggondolják magukat - írja a Daily Mail .

A magzat, mint dizájntermék

A brit Emberi Termékenységi és Embriológiai Hatóság (Human Fertilisation and Embryology Authority) által kiadott statisztikák, melyből a fenti tények kiderültek, feldühítették a családügyi aktivistákat, szerintük ugyanis ezek a nők úgy tekintenek a gyerekekre mint dizájntermékekre.A mesterséges megtermékenyítéssel foglalkozó orvosokat is meglepi, hogy egyre több nő "tűnik el" a látókörükből azt követően, hogy teherbe esett. "Ezeket a nőket nem érheti meglepetésként, hogy várandósak. A mesterséges megtermékenyítéssel létrejött terhesség nem véletlen baleset" - mondta Bill Ledger professzor, vezető termékenységi szakember, a  Emberi Termékenységi és Embriológiai Hatóság tagja. "Nem hittem volna, hogy ennyi mesterséges megtermékenyítés utáni terhesség-megszakítás történik. De mindegyik egy-egy tragédia."

Egy, a brit sajtónak nyilatkozó, londoni nő elmondta, hogy annak idején a férje nyomására jelentkezett a lombikprogramra, ám azután, hogy az áhított magzat megfogant, világossá vált, hogy tönkrement a házasságuk, emiatt abortuszra ment. "Nem tudtam volna megbirkózni azzal, hogy egyedül neveljek fel egy gyereket és nem akartam egyetlen olyan kapcsolódási pontot sem, mely arra kényszerített volna, hogy tartanom kelljen a kapcsolatot a férjemmel."

Egy másik, harmincas éveiben járó asszony szintén a férje kedvéért vállalta a mesterséges megtermékenyítést, ám amikor teherbe esett, az anyaság gondolata rettegéssel töltötte el. "Tudom, hogy szörnyen hangzik, de nem gondoltam volna, hogy teherbe esem, amikor pedig mégis megtörtént, már tudtam, hogy nem akarom." A nő a férje tudtán kívül szakíttatta meg a terhességét, ugyanis attól félt, ha elmondja neki, hogy mégsem akarja a gyereket, az tönkretette volna a kapcsolatukat. A férfi a mai napig is úgy tudja, hogy a lombikprogram sikertelen volt.

Törvénnyel kellene megakadályozni?

A családtervezési szakértők becslése szerint minden abortuszt végző orvos évente legalább egy olyan pácienssel találkozik, aki mesterséges megtermékenyítéssel fogant magzatát veteti el. "Ez egy olyan kérdés, amit meg kell vizsgálnunk. Az Emberi Termékenységi és Embriológiai Hatóságnak még több birtokában lévő adatot kell nyíltan rendelkezésre bocsátania"  - mondta Mohamed Taranissi, Nagy-Britannia legsikeresebb termékenységi klinikájának vezetője.Ann Widdecombe konzervatív politikusnő szerint olyan törvényeket kellene alkalmazni, melyek megakadályoznák, hogy a nők nem egészségügyi okokból, csupán azért, mert meggondolták magukat, megszakíttathassák a terhességüket. Josephine Quintavalle, a Comment on Reproductive Ethics nevű kampánycsoport vezetője pedig kiemelte, hogy a születendő gyermek érdekei elsőbbséget élveznek a leendő szülők kívánságaival és elképzeléseivel szemben.

Ann Furedi, a Brit Terhességi Tanácsadó Szolgálat vezetője viszont felhívta a figyelmet arra, hogy a terméketlen emberek számára magának a terméketlenség problémájának a megoldása az elsődleges cél, mely addig, míg nem teljesült, elhomályosítja akár a  következményeket is. "Néha csak azután merik egyáltalán feltenni maguknak a kérdést, hogy ez az, amit valóban akarnak, vagy sem, miután már teherbe estek."LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés