free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 információ, amit tilos kiadni a facebookon

Trapp Henci         Címkék: adatok, bűnözés, internet, közösségioldalak, púder 1 hozzászólás

Számos szakértő óva int minket, hogy túl sok információt megosszunk magunkról, a körülményeinkről, tevékenységeinkről, mert az adatlopás mindennapos, a közösségi oldalakon.

Lassan az egész fejlett társadalmat behálózzák a közösségi oldalak, ami nem csak azt jelenti, hogy a világ bármelyik pontján el tudjuk érni az ismerőseinket, hanem azt is, hogy minket is bárki megtalál, a bűnözők, a spekulánsok és a behajtók is. Álljon itt most néhány intelem arra vonatkozólag, hogy ilyen információkat tilos kiadni magunkról a facebookon, twitteren, myspace-en.

Boldog születésnapot! 

Nincs annál kedvesebb, mint amikor az üzenőfalunk és postafiókunk megtelik jókívánságokkal, születésnapunk alkalmából. Mivel ez az adat lehet nyilvános, bárkinek a számára lehetősége nyílik arra, hogy megköszöntsön minket. De gondoljunk arra is, hogy ha a születési évünket, helyünket és pontos napját is nyilvánossá tesszük, az már elegendő lehet arra, hogy beazonosítsanak minket, kulcsként funkcionálhat egy-egy bűnözői csoport számára. Ezen felül, ha vannak ügyes-bajos ügyeink, bárki megtalálhat és beazonosíthat minket.

Igazolt távollét

Lehet, hogy szeretnénk megosztani az egész világgal, hogy éppen Mauritiuson nyaralunk, és még két hétig tuti nem jövünk haza, de ezt ne tegyük közzé feltétlenül, se twitteren, se facebookon, ugyanis a bűnözők így tudnak pontos információt szerezni arról, hogy meddig üres a lakásunk, és meddig tudják a legkényelmesebben, biztonságosabban kipakolni. Majd a nyaralás után számoljunk be, ugyanannyi irigyünk lesz, akkor is. Az anyám neve nem kéne? 

Az amerikai Ponemon Intézet megállapította, hogy a legnagyobb veszélyt, a közösségi oldalakon az jelenti, hogy illetéktelenek megszerzik a pontos lakcímünket. Az intézet felmérése szerint a közösségi oldalak tagjainak a negyven százaléka, pontosan feltünteti az adatlapján a lakcímét, hatvanöt százalékuk meg sem próbálta úgy beállítani az adatainak a védelmi funkcióit, hogy csak és kizárólag az ismerősi férjenek hozzá azokhoz. Egy rablónak nem sok plusz információra van szüksége, ahhoz, hogy tudja azt, hova kell mennie. 

Ez nem egy gyóntatószék

Lehet, utálod a főnöködet, az is megesik, hogy  szabadidődben illegális drogokat használsz, de ezeket semmilyen körülmények között ne hozd nyilvánosságra, főleg ne a közösségi oldalakon. Indok, szerintem nem is kell, mindannyian tudjuk, hogy a munkaadónk is fent van ezeken, az oldalakon, még akkor is, ha sosem láttuk! A becslések szerint, a közösségi oldalakon közzétett privát információk miatt, 2009-ban a felhasználók nyolc százalékát rúgták ki a munkahelyükről. 

Nyomokban a jelszavad

Nagyon sokat hallani internetes csalókról, bűnözőkről, jogosulatlan használatról, oldalak, magánlevelezések feltöréséről, ennek ellenére egy kutatás szerint még mindig nem vagyunk elég elővigyázatosak, és jelszavaink egy fabatkát sem érnek. Soha ne utaljunk a kedvenc állatunkra, a templomra, ahol örök hűséget fogadtunk, felejtsük el a növekvő szám- és betűsorokat is, a születési dátumunkat, és a szerelmünk nevét pedig pláne! 


Elég egy-két plusz információ elég ahhoz, hogy kiraboljanak, hogy egy kellemetlen alak megtaláljon a lakásunkon, vagy akár ki is rúghatnak minket, csupán a felelőtlenségünk miatt. Ne legyünk óvatlanok, ha van mitől tartanunk! 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés