free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A facebookon sérülhetnek az adoptálási titkok

Borsa         Címkék: adoptálás, facebook, kishír, örökbefogadás 7 hozzászólás

A közösségi oldalakon az is megtalálhat bennünket, akire egyáltalán nem számítunk. Egy új probléma ütötte fel a fejét például a facebokkal kapcsolatban.

El kellett érkeznie annak a pontnak, amikor aggályossá vált a facebook, és más kapcsolatépítő oldalak adatvédelmi hiányossága. A világ számos örökbefogadási ügynöksége arra hívta fel ugyanis a figyelmet, hogy olyan szülők, akik korábban örökbe adták gyermeküket, újabban a facebookon kutatják fel nagyon rég, esetleg sosem látott, más családban nevelkedett gyerekeiket. Ez nem csak amiatt rossz, mert megszegik az adoptálási előírásokat, hanem mert súlyos lelki károkat okozhat azoknak a gyermekeknek, akik nem tudnak arról, hogy örökbe lettek fogadva.

Az örökbefogadási ügynökségek, naponta több száz bejelentést kapnak elkeseredett adoptáló szülőktől, amelyekben arra panaszkodnak, hogy a biológiai szülők megkeresték a befogadott gyermeküket. Általában e-mail útján igyekeznek felvenni a kapcsolatot, ilyen és ehhez hasonló tartalmakkal: "Hello, én a biológiai apád vagyok. Sokat kutattam utánad, amióta téged ellopott a gyámügy tőlem, jogtalanul. Szépnek tűnsz. Annyira szeretlek téged."Képzeljük bele magunkat egy pillanatra egy ilyen szituációba! Tíz-tizenöt éve élünk egy családban, szerető szüleinkkel, esetleg testvérinkkel, mit sem tudunk arról, hogy – vagy akár tudhatunk is -, hogy örökbe fogadott gyermekek vagyunk. Egy napon érkezik egy hasonló levél hozzánk, amely elindít egy csomó gondolatot, számtalan kérdést és kétséget generál. Felmerülhet, hogy vajon igazságos volt-e az adoptálásunk, rengeteg "mi lett volna, ha..."-típusú kérdés állhat fel a fejünkben. Felnőttként, esetleges örökbefogadóként talán az egyetlen dolog, amit tehetünk, hogy maradéktalanul őszinték, egyenesek vagyunk gyermekeinkkel, hogy soha, semmilyen beteg, meggondolatlan ember – még ha az a biológiai szülője is – ne tudja megingatni az érzelmeit. 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés