free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Afganisztánba a legrosszabb születni

Borsa         Címkék: afganisztán, betegség, gyerekek, halál, szülés 0 hozzászólás

Az ázsiai országban naponta 850 gyerek hal meg, és a világon nekik van a legkisebb esélyük arra, hogy megérjék az ötödik születésnapjukat. Borzasztó.

Afganisztán nemcsak a háború és a semmibe vett női jogok miatt számít szinte a legrosszabb helynek a világon. Az orvosi ellátás hiánya és az éhezés miatt rendkívül magas a kisgyerekek halálozási aránya, és sok kismama nem éli túl a szülést.

A Save the Children nevű szervezet szerint az országban folyó hadműveletek miatt a világ az ázsiai ország egyre mélyülő humanitárius kríziséről egyszerűen nem vesz tudomást. Az afgán újszülöttek túlélési esélyei a legkisebbek a világon, és itt a legvalószínűbb, hogy a gyerekek nem érik meg az ötödik életévüket sem. Az ENSZ becslései szerint naponta 850 gyerek hal meg olyan könnyen gyógyítható betegségekben, mint a tüdőgyulladás vagy a hasmenés. A gyermekek halálozási aránya szinte egyáltalán nem javult az elmúlt 20 évben.

Egy afgán anya 225-ször nagyobb eséllyel hal bele a szülésbe, mint egy brit, és minden félórában életét veszti egy kismama. A gyerekeket segítő szervezet ezen úgy próbál segíteni, hogy bábákat képez, akik a tanfolyam elvégzése után visszatérnek a lakóhelyükre, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a szüléseknél.

www.guardian.co.uk

A legnehezebb helyzetben a háborús övezetben élő családok vannak, ők alig jutnak orvosi ellátáshoz, tiszta vízhez és megfelelő táplálékhoz. Az emberek 70 százaléka napi 2 dollárból él, és ez még az élelemre sem elég. Az öt éven aluli gyerekeknek több mint a fele visszamaradt a fejlődésben az éhezés miatt, és egy részük soha nem hozza be a lemaradást, akkor sem, ha később elég ennivalót kap.

A Save The Children a világ számos országában tesz erőfeszítéseket azért, hogy javítsa a gyerekek egészségügyi ellátásának, oktatásának körülményeit, és mérsékelje az éhezést. A szervezet honlapja szerint 23 fontnyi adományból már biztosítani lehet egy afgán háztartás egyheti élelmiszeradagját.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés