free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Minőségi, környezetbarát módon előállított cipők Afrikából

Borsa         Címkék: afrika, cipő, cipőgyártás, környezetbarát, oliberté 0 hozzászólás

Egy harmadik világban készült cipő is lehet minőségi darab, és nem mindenhol használják ki az olcsó munkaerőt. Az Oliberté a kevés pozitív példa egyike.

A harmadik világ nyugatot kiszolgáló gyárai általában egyáltalán nem törődnek a környezettel, és a termelés során nemcsak a természeti erőforrásokat használják ki és teszik tönkre, hanem sok esetben éhbérért dolgoztatják a munkavállalókat.

Az Oliberté márka kivételnek számít, ugyanis az első olyan nemzetközi cipőgyártó, amelyik kizárólag Afrikában készíti a termékeit. Az itthon egyelőre kevésbé ismert, Kanadában, az Egyesült Államokban és Japánban viszont igen népszerű cipők Libériában készülnek, az alapanyagként szolgáló bőr pedig Etiópiából érkezik.

A rendhagyó kezdeményezést az a gondolat hívta életre, miszerint az afrikaiak nem segélyeket, hanem munkát akarnak. A cég filozófiája értelmében a gyártásnál alapvető szempont, a termelés a fenntartható fejlődés jegyében történjen. "A szegénységet csak úgy mérsékelhetjük, ha jól fizetett munkahelyeket teremtünk, hogy Afrikában is kialakulhasson a középosztály" - mondta a gyár kanadai alapítója és tulajdonosa, Tal Dehtiar. "Nem az a legjobb érzés, amikor az emberek azt mondják, hogy bejön nekik, hogy a fekete kontinensen van a gyárunk, hanem az, hogy szeretik ezeket a cipőket. Ez az egész csak akkor működhet, ha divatos és prémium minőségű modelleket készítünk" - tette hozzá.

www.ronniefieg.com

A cipőgyár 2015-ig további tíz afrikai országban akar gyárat nyitni. Dehtiar abban reménykedik, hogy az Oliberté példáját más cégek is követik majd. Az egyik legújabb modelljük egyébként az Obida nevű klasszikus félcipő, amit valószínűleg jövőre sem kell lecserélni a legújabb trendek miatt. Elvégre ez a hozzáállás is a fenntartható fejlődéshez tartozik.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés