free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 étel, ami megpörgeti az agyad

Borsa         Címkék: agyserkentés, ételek, ízi 0 hozzászólás

Lassan vége van a vakációnak, a nagy nyári szabadságoknak, ideje felpörgetni az agyunkat, az őszi újrakezdéshez. Alapélelmiszereket ajánlunk, amik serkentik az agyunkat.

Vannak olyan alapélelmiszerek, amelyeket időről, időre hajlamosak vagyunk hanyagolni. Olyan élelmiszereket kerestünk, amelyek minden ABC-ben megvásárolhatóak, viszont különlegesek, legalábbis abból a szempontból, hogy fényesítik az agyunkat. 

Burgonya

A krumpli olcsó, télen-nyáron kapni, és számtalan ételféleség készíthető belőle. B6 vitaminban bővelkedik, ami segít fenntartani az ingerületátvivő anyagok szabályos, hatékony működését, ez elősegíti, hogy gyors felfogásúak maradjunk. Egyes tanulmányok szerint a kommunikációs képességeinket is fejleszti, tehát verbálisan is jobbak lehetünk heti egy-két kevés burgonyás étel elfogyasztásától. Répa

A színes zöldségek fogyasztása elengedhetetlen, hiszen amellett, hogy tele vannak vitaminnal, sokkal több antioxidáns található bennük, mint zöld társaikban. A legkiemelkedőbb agyserkentő a közönséges sárgarépa. Svájci táplálkozáskutatók megfigyelték, hogy a sok C-vitamint és béta-karotint fogyasztó embereknek jobb a memóriájuk és a reakcióidejük, mint, akik kevés répát – más C-vitaminban, karotinban gazdag táplálékot – esznek. Nyáron nem csak a bőrünk lehet szép barna a répától, de őszre még okosabbak is lehetünk. 


Tojás

Bár a tojást elkezdtük hanyagolni néhány éve, koleszterin tartalma miatt, aztán kiderült, hogy az egész csak egy médiahekk volt, hogy a koleszterinszintet mérő eszközöket el tudják adni. A tojás jó! Hármas és hatos számmal indexelt omega zsírsavat tartalmaz, amelyek alapvetően fontosak az agy egészséges működéséhez. Az agysejtek közötti kapcsolatok könnyebben létrejönnek, ezzel is növelve a reakcióinkat, és gyorsabb megoldásokat, logikusabb következtetéseket tehetünk meg. 


Hús

Táplálkozástudományi szakértők egybehangzó véleménye, hogy a húsokban olyan kulcsfontosságú fehérjék vannak, amelyeket vegaként szinte lehetetlen pótolni. A proteinek – különös tekintettel a vörös húsban találhatóakra -, serkentik a dopamin termelést, ami serkentőleg hat ránk, ráadásul jobb kedvünk is lesz tőle. Az egészséges idegrendszeri működéshez, a gyorsabb gondolkodáshoz elengedhetetlen a húsfogyasztás. Spenót

Bár kultúránkban valamiért már gyerekkorban megutáltatják velünk a spenótot, Popeye nem tévedett, amikor kedvenc ételének a spenótot jelölte meg. Amerikai kutatók, egy több éves felmérés során, arra a következtetésre jutottak, hogy a spenótban található tápanyagok segítenek abban, hogy gyorsabban elsajátítsunk különböző ismereteket. Antioxidáns tartalma miatt, jelentős mértékben csökkenti az agy, korral járó károsodását. Megelőzhető rendszeres spenótfogyasztással a Parkinson-kor vagy az Alzheimer-kor, és az agy egyéb, lassú leépülést okozó megbetegedései. LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés