free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Európában terjed a HIV-vírus, de csökken az AIDS-es esetek száma

Borsa         Címkék: aids, december, hiv, púder 0 hozzászólás

Az AIDS-ben megbetegedettek száma folyamatosan csökken, ugyanakkor a HIV fertőzöttek száma növekszik. December 1. az AIDS világnapja.

Továbbra is emelkedett a HIV-fertőzések száma 2010-ben Európában, de a kezeléseknek köszönhetően a teljesen kifejlődött AIDS-es esetek száma jelentősen csökkent az elmúlt években - közölte egy szerdán nyilvánosságra hozott jelentés.Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai irodája és az európai járványügyi központ (ECDC) közös jelentése szerint tavaly 27 116 új fertőzést jelentettek az unióban és az európai gazdasági térség országaiban, ami mintegy 4 százalékos emelkedést jelent 2009-hez képest. Az AIDS-ben megbetegedettek száma ugyanakkor folyamatosan csökken, 2010-ben 4666 esetet jelentettek a térségből, ami 2004 óta csaknem 50 százalékos visszaesést jelent.
 
Az Egyesült Nemzetek Szervezetének múlt heti jelentése szerint tavaly világszerte 34 millió ember élt HIV-fertőzéssel, miközben az AIDS-el összefüggő halálozások száma a 2005-ös 2,2 millió emberről 1,8 millióra csökkent 2010-re. Az európai jelentés rámutat, hogy a HIV-vírust még ma is elsősorban férfiak adják át egymásnak szexuális úton. A heteroszexuális érintkezés útján átadott fertőzések mintegy harmadánál a járvánnyal erőteljesen sújtott országból érkezett a vírushordozó.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés