free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ajándékötletek a dizájnboltokból

Megyeri Nikolett         Címkék: ajándékötlet, dizájn, dizájnbolt, karácsony, tárgy 2 hozzászólás

Azok figyeljenek, akik az utolsó pillanatban a dizájnboltokban keresnék az ihletet a karácsonyi ajándék kiválasztásához. Az irány jó, mi adunk némi támpontot is.

Eljön a tanácstalanság és a kétségbeesés prózai pillanata… A karácsony ugye közelít és túl sok ajándék hiányzik még, ötlet viszont már egy szál se. Ahelyett, hogy ekkor - minden mindegy alapon - értelmetlen, személytelen töltelék-ajándékokat vásárolnánk össze, érdemes inkább becélozni egy vagy több dizájnboltot. Egyértelműen azzal a szándékkal, hogy ihletet adjunk nektek, két eltérő stílusú budapesti dizájnüzletben válogattunk ajándékoznivalókat. Karácsonyi ajándék ötletek két dizájnboltból.

Boltműhely

A magyar tervezők munkáit, illetve saját kollekcióját árusító Boltműhely kínálatában kapásból a meglehetősen bőséges ékszer-felhozatalon akadt meg a szemünk. Azon belül is elsőként Bánkúti Anna (ANZU) különös, rajzos ékszerein (kép 1). A 18 éves tervezőlány speciális, kiégetett műanyagból, kézi rajzolással készíti ékszereit, leggyakoribb témái a bogarak, halak, madarak. (Az ékszerek darabja 2500 forint.)Ugyanitt figyeltünk fel Balogh Viktória fémműves-formatervező színes, BLOKK gyűrűire (kép 2) is. A játékosan minimalista alumínium gyűrűk karakteresek, mégis sokféle személyiséghez passzolnak, így - a megfelelő színt, illetve mintázatot megválasztva - klasszul ajándékozhatók. (A sima gyűrűk ára 5900, míg a grafikával díszítetteké 7900 forint.)

Ugyanitt bukkantunk rá Dovák Melinda reciklált alkatrészekből készült faliórájára (kép 3) is. A kép önmagáért… Egyedi darab. (Az óra ára 11 000 forint.)Aki kabalaállatka ajándékozására vetemedne, azt ezúton beszélnénk le az iparilag előállított plüssökről, s ugyanitt rá Piry Anikó Lényeire (kép 4). Az egytől egyig önálló egyéniséggel rendelkező Lények között találhattok a kedélyesen cukitól kezdve az egészen elborultig mindenfélét. (A figurák 3900 forintért jöhetnek velünk a fa alá.)A Bolt saját kollekciójából pedig ezúttal a kartonfüzeteket (kép 5) néztük ki. A füzetek különlegességét a borítójuk adja, melyek menő, "Boltos" - Budapest, illetve hungarikum-tematikájú - mintákkal készülnek. (Áruk 1200 forint.)

Forma

A Forma dizájnboltban és webshopban elsősorban külföldi tervezők és dizájnstúdiók termékeihez tudtok hozzájutni. A bőségzavar garantált, szubjektív szempontok alapján mégis kiemelnénk néhány terméket. Így például a fekete macska zseblámpát (kép 6), amely nem csupán küllemében, mint formaterv szimpatikus, hanem hasznos és energiatakarékos is. Elem ugyanis nem kell hozzá, egy dinamó segítségével, kézi erővel tölthető fel. (3100 forintba kerül.)A képkeret sem feltétlenül unalmas ajándéktárgy, legalábbis akkor, ha kellően dizájnos. Ez pedig elmondható Michelle Ivankovic képen látható (kép 7) munkájáról, melyet szintén meg tudtok vásárolni a Formában. A tárgy személyesebbé tehető, ha a megajándékozott számára jelentőséggel bíró fotókkal töltitek fel. (A képkeret ára 8000 forint.)

A bakelitlemezt formázó tárgyak - faliórák, táskák, fülbevalók - évek óta divatosak, s emiatt bizony jócskán veszítettek is az eredetiségükből. Persze keresve azért találhatunk még olyan bakelitlemezt formázó tárgyat, amiben van pláne: ilyen a Gramo gyümölcsöstál (kép 8). (Ára 12 000 forint)Kiegészítő ajándéknak, illetve olyanok számára, akiket csak valamilyen kisebb figyelmességgel szeretnénk meglepni, megfelelő választás a földvirág, amely ráadásul egy hazai tervező, Koleszár Ferenc találmánya (kép 9). Valódi, környezettudatos ajándéktárgy: egy kicsiny, virágmagokat rejtő, formatervezett földlabda, amely locsolgatás hatására kivirágzik. (Mustár, zsázsa, körömvirág és törpenapraforgó magokkal kapható, darabja 1200 forint.)

Nagyobbacska gyerekeknél és gyermeklelkű nagyoknál jó eséllyel betalálhatunk, ha meglepjük őket a Chico Bicalho és Isabella Torquato formatervező-házaspár valamelyik teremtményével (kép 10). A hűvösen kecses ugró rovarok és felhúzható robotállatkák birizgálásával órákig el lehet lenni, de dísztárgynak is beillenek. (Az ugró rovarok 1600 forintért, a felhúzható állatkák - modelltől, bonyolultságtól függően - 3100-6200 forintért vihetők.)LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés