free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A professzionális hazugsággyár

Borsa         Címkék: alibi, hazugság, megcsalás, párkapcsolat, púder 1 hozzászólás

Léteznek cégek, amelyek hazugságokat kreálnak a kedvünkért. Amennyiben félre akarunk lépni, esetleg kőgazdag sztároknak akarunk tűnni, vagy épp hősként szeretnénk tetszelegni, az alibi szolgáltatás megteremti ezt nekünk.

Az, hogy a globalizáció  mindenre kihat, már senki sem kérdőjelezi meg. A nemzetközi hatások nem csak az üzleti életbe, de a privátszféránkba, erkölcsi rendszerünkbe is behatol. Legalábbis az Amerikában létrejött, egy ideje hazánkban is elérhető, alibi szolgáltatás, amely minden esetre biztosít egy jó és hiteles sztorit. Ez, a bárki számára elérhető szolgáltatás, számos morális kérdést felvethet bennünk, ezért körbejárjuk az alibi ügynökségek lényegét. Már maga a szó, hogy alibi is rejt magában egy pejoratív tartalmat, hiszen az első, ami eszünkbe jut erről, a jelentése: ürügy, kibúvó, kifogás. Egyik sem a bűntelenséget jelzi. Magyarországon is megjelentek az alibit szolgáltató ügynökségek, akikhez bármilyen ügyes, bajos, törvénybe nem, de erkölcsi normákba ütköző kínunkra kaphatunk mentséget, persze csak, ha elég mély a zsebünk. A pénzkérdést most talán hanyagoljuk is, térjünk át arra, hogy mégis milyen szituációk szülhetnek bennünk, óhatatlan vágyat, hogy felkeressünk egy színészekkel, statisztákkal dolgoztató ügynökséget.  Csalfa 

Amióta világ a világ, és benne szerelmes párok és szeretői viszonyok jönnek létre, a megcsalás is létezik. Hosszasan fejtegethetnénk, hogy a monogámiának van-e létjogosultsága, evolúciós, erkölcsi szempontból, de most maradjunk annál, hogy kultúrkörünkben nem elfogadott a poligámia, a megcsalás, a szeretőtartás. Ezeket titokban űzik az emberek, szinte mindenki, akik nem, ők csakis a szabály erősítése miatt nem hűtlenek. Mit tehetünk, ha felmerül bennünk a gyanú, hogy szerelmünk nem a hűség mintapéldánya? Teszteljük! Létezik egy szolgáltatás, méghozzá a hűségteszt, ezeknél, az alibi gyárosoknál, amikor is ráküldhetünk a pasinkra, esetleg a csajunkra egy statisztát, színészt, tehát egy felbérelt embert, amit az ügynökség közvetít ki, hogy leteszteljék a kedvesünket. Képeljük el a szituációt: társunk éppen önfeledten szórakozik a barátaival, végre tart egy szabad estét, de semmiképpen nem azért, hogy félremenjen, hanem csak kicsit le akar lazulni. Erőteljes ráhatással megközelíti partnerünket egy neki biztosan tetsző egyed, aki be akarja hálózni. Sikerülhet neki? Ki tudja, a lényeg, hogy mi megbizonyosodjunk arról, hogy a szerelmünk csaló, vagy éppen hűséges. Vajon, az alapvető bizalom már a szerelmesekből is kihalt, hogy ilyen és ehhez hasonló trükkökkel kívánják átverni egymást? Mert ez átverés, akárhogy is nézzük. Amikor először hallottam erről a szolgáltatásról, rögtön az jutott eszembe, hogy ilyen módon, akár hivatásos lányfuttatás is kialakulhat az alibi ügynökségeknél, viszont az egyik ilyen szolgáltató weboldalán kiemelten szerepel a következő mondat: „Ügynökségünk semmilyen törvénybe ütköző, emberi méltóságot sértő megbízást nem vállal, színészeink erotikus jellegű, illetve mások zaklatására irányuló munkára nem vehetőek igénybe.". Tehát törvényes, csak éppen lelki és párkapcsolati kérdéseket vet fel.  Menjünk is tovább, de még mindig a megcsalás intézményénél maradva.  

Konferencia 

Általánosnak számít, hogy a házastársak titokban félremennek. Ilyenkor számtalan ötlet, kreatív elgondolás születik arra, az emberek fejében, hogy milyen ürügyet találjanak ki, szerelmüktől való távolmaradásra. (Ahelyett, hogy eleve lefektetnék a saját szabályaikat, amelyben a félrelépés megengedően van jelen a kapcsolatukba, így nem kéne hazugságban élniük.) Valamiért azonban, ezek a félrelépések mindig kiderülnek, előbb vagy utóbb, de mindre fény derül. Erre érzett rá több alibi ügynökség is, amikor az egyik legnépszerűbb szolgáltatásukat elindították, mégpedig a hűtlenség kiderülését megakadályozó alibi csomagot. Ennek keretein belül lehetőség van például arra is, hogy ha úgy tartja kedvünk, hogy szeretői viszonyt akarunk létesítni valakivel, de nem szeretnénk lebukni a partnerünk előtt, akkor biztosítanak számunkra igazolást, arra az időpontra, amikor néhány pásztorórát el akarunk tölteni az új pasinkkal/csajunkkal. Sőt, ha nincs búvóhelyünk, mert mondjuk a szeretőnk sem él egyedül, akkor nem kell drága hotelekbe mennünk, kínos perceket okozó, pillantásokat elviselni a recepción, elintézik nekünk, bármennyi időre, a világ bármelyik pontján, hogy legyen hol nyalakodnunk a szeretőnkkel.  

Hivatali patkányok

Bevallom bennem, nem csak ezek a magánéletben lejátszódó hazugságok, amik kibprítanak. Létezik egy olyan szolgáltatás is, amely során a alibit biztosító ügynökség munkatársai, színészei egy-egy vállalathoz épülnek be, hogy ott besúgóként közvetítsenek a munkatársakról, a vezető felé. Számtalan olyan kisebb baki derülhet így ki, amely egyébként eltünne a süllyesztőbe - hiszen nincs jelentősége -, és nem borítaná ki a főnököt, de í]y akár az állásunkkal is játszhatnak. Emberek vagyunk hibázunk, mondunk dolgokat, amiket talán nem is gondolunk komolyan, de ha a főnök megbízására megjelenik egy spion a munkahelyünkön, akkor ezek az ártalmatlan szófüzérek, kicsi kis vétségek az egzisztenciánkat, ezáltal a nyugod életünket veszélyeztetheti. Képzeljük el a következő szituációt. Megjelenik a munkahelyünkön egy kedves, új munkatárs, akivel pillanatok alatt jóban lehet lenni, mert simulékony, kedves, segítőkész. Vegyünk egy átlagos hétköznapot, amikor a főnök kiakaszt minket, ilyen előfordul, nem? Mit teszünk ilyenkor? Természetesen puffogunk a cigi szünetben a munkatársainknak, köztük a legfrissebb kollégának is, aki ezután megteszi a jelentést a vezetőnknek. Nos, ha magunkba nézünk ezen már mindannyian, túlvagyunk, amennyiben volt már munkahelyünk és ott nem mi voltunk a főnökök. El lehet képzelni, hogy egy vezetőben, milyen előítéletek születnek meg egy ilyen szituációt követően. Hibákat mindenki követ el, nincs olyan ember, akin ne lehetne fogást találni, ergo ez a szolgáltatás tipikusan az a fajta, amelyik arra szolgál, hogy kicsinálják egymást az emberek. Hol van ilyenkor az empátia, a lojalitás, és az emberség? És máskor?  Nem menő!  

Egyéb hazugságokat is felállítanak rólunk, ha szeretnénk. Ha például, elmegyünk egy buliba, megtehetjük, hogy limuzinnal, testőrökkel érkezzünk. Akárcsak a sztárok, ezzel igazán menők lehetünk, csak éppen falsok. Csajok, egyet ne feledjetek: ma már nem léteznek lovagok, megmentők és hősök! Ha az utcán sétáltok a szerelmetekkel, és hirtelen egy rabló kikapja egy idős néni kezéből a táskáját, majd szívszerelmetek a bűnöző után iramodik, megküzd vele, majd visszaadja a néninek a retikült, ne higgyétek azt, hogy mégis léteznek még hősök, ráadásul a társatok az, mert ez is csak egy alibi ügynökség játéka volt, statisztákkal, színészekkel.  


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés