free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Alkalmi ruha négyféle verzióban

Borsa         Címkék: alkalmiruha, divat, karácsony, trend, ünnep 2 hozzászólás

Karácsonykor illik kiöltözni, de hogy ne kelljen több ruhát venni, ezért ajánlunk egyet, amit különböző stílusokban alakítottunk át. Alkalmi ruha négyféle verzióban.

Ha nagy a rokonság, vagy a baráti köröd kiterjedt, azzal egyenes arányban nő a közösen eltöltendő ebédek, vacsorák vagy bulik száma, hiszen meg kell látogatni ilyenkor a távoli családot és a rég nem látott haverokkal is jó legalább karácsonykor összefutni. Ez pedig magával vonja az alkalmi öltözékek számának drasztikus megemelkedését, hiszen mégis ünnep van, nem mehetsz csak úgy farmerban mindenhová. Ezért kiválasztottunk egy ruhát, amit többféleképpen variáltunk, hogy alkalmas legyen a nagyszülőknél tett látogatáshoz és egy baráti bulihoz is. Ez egy térd fölött végződő, kényelmes, puha anyagú ruha, aminek szürkés színében kockák láthatóak. A mell alatti részen található övtartó sok lehetőséget ad a variációra, ezáltal is színesíteni tudod öltözékedet.

A visszafogottan elegáns

A most következő összeállítás egy igazán szolid és alkalmi viselet, ami inkább a klasszikus vonalak felé hajlik. A ruha pántnélküliségét kevésbé hangsúlyozzuk, ezért egy fekete ezüstszegélyes rövid kis kardigánt vettünk fölé, aminek nagyon szép csillogó gombolása már önmagában is díszíti a ruhát. Ehhez az ezüstös csillogáshoz választottuk az ezüst kapcsos övet, amit rögtön a mell alá tettünk. Mivel térdig érő ruháról van szó, ezért megengedtük, hogy magas sarkút válasszunk, a ruha vastag anyagához illő velúros darabot társítottunk.

Ruha: Amisu, New Yorker, kardigán: Tally Weijl, ékszerek: Bijou Brigitte, cipő: Ambergray, Borgo, harisnya: Sarah Borghi, táska: Joop!, Salamander


Nézd meg a ruhavariációkat!

A harisnyák terén maradtunk a klasszikus vonalnál: az üvegszálas testszínűnél, ami a nagyszülőknél sem csapja ki a biztosítékot. Ami a kiegészítőket illeti szintén a visszafogottság jegyében válogattunk, hogy elkerüljük a túlzott komorságot, ezért szép fehér gyöngysorral és több soros karkötővel törtük meg a feketét. A púderszínű borítéktáska elviszi egy kicsit nőiesebb irányba az egész szettet, hogy ne legyen túlságosan kislányos az összhatás.

A mértéktartó vagányság

Ha nem kell félnünk a konzervatív szemek kritikus pillantásaitól, akkor kicsit merészebben is öltözhetünk, ami ebben az esetben a hangsúlyosabb kiegészítőket jelenti. A szürke alaphoz a mostanában oly divatos tengerészkék színt választottunk, amely hűvös eleganciát sugároz. A pánt nélküli ruhához egy melegebb, kötött bolerót választottunk, ami teljesen szimpla, csak a szegélyénél található díszesebb minta. Ha már szürke a ruha, ezért egy világosabb árnyalatát választottuk ki az övnek, ami így kiugrik hátteréből, ugyanakkor nagyon jól megy a sötétkékhez.

Ruha: Amisu, New Yorker, kardigán: Mexx, fülbevaló: Király Bizsu, nyaklánc: Furla, karkötő: Furla, öv: New Yorker, cipő: Hugo Boss, SalamanderA kockás anyaghoz nagyon óvatosan kell harisnyát választani, hiába olvad szinte bele a textilbe a minta, muszáj mértéktartónak lenni, inkább maradjunk a fekete vagy szürke színnél, ne kísérletezgessünk harsány árnyalatokkal. A szürke övhöz hasonló árnyalatú ez a szürke tűsarkú, ami végleg elegánssá teszi az összeállítást. Hogy a kék boleró se maradjon "egyedül", ezért a kiegészítőket hozzá válogattuk, a csiszolt köves kétsoros nyaklánc, a vastagabb karkötő, és a szintén csiszolt köves fülbevaló mind-mind tengerészkék árnyalatúak.   

Szolidan merész

Egy baráti összejövetelre végképp választhatunk vagányabb kiegészítőket, jöhetnek az extra magas tűsarkak és a csillogó táskák, hiszen ide a feltűnőbb elegancia illik. A karácsony egyik alapszíne az arany, ezért ilyen árnyalatú kiegészítőket választottunk, hogy egy kicsit felfrissítsük a sötétszürke ruhát. Ebben az esetben eltekintettünk a nyaklánctól, helyette egy vékony pezsgőszínű kendőt tekertünk a modell nyakába, aminek mindkét végét belógattuk előre, hogy kitöltse a felső ürességet. A derékon található öv most egy fényes felületű ráncolt műbőr, ami jelzi az összeállítás merészebb vonalát, illetve megtöri a nagyon matt felületeket.

Ruha: Amisu, New Yorker, sál: Király Bizsu, ékszerek: Király Bizsu, öv: Tally Weijl, cipő: Buffalo, harisnya: Calzedonia, táska: SalamanderA kockás ruhához próbáltunk egy aranyszínű szintén kockás harisnyát, de az végül túl soknak mutatkozott, és maradtunk a vastagabb egyszínű feketénél, ezáltal a kiegészítők a hangsúlyosak csak világos tónusaikkal. A cipőnél is merészet álmodtunk, és egy csipkebetétes arany-fekete platformtűsarkút választottunk, ami garancia az igazi nőiességre. Az arany fülbevaló és karkötő mellett a borítéktáska képviseli a világos árnyalatot, amely igazán elegánssá teszi a megjelenésünket.

Alkalmi extravagancia

Ha már unod a jó kislányos karácsonyi szereléseket, és valami igazán vadról álmodozol, akkor ezt az összeállítás hozzád illik. A kígyóbőrről általánosságban nem lehet elmondani, hogy rendszeres szereplője lenne a karácsonyi ruhatárnak, pedig nagyon elegáns motívumról van szó, csak tudni kell ízlésesen használni. A szürke ruhához hasonló árnyalatú hüllőmintás buggyos táskát választottunk, ami az alapja lett az egész szettnek, hozzá választottuk a hasonlóan szürkés-fehéres foltos gyöngysort és a hozzá illő karkötőt. Bár viszonylag nagyméretűek ezek az ékszerek, mégsem olyan hangsúlyosak, és nem is szabad azoknak lenni, ha még a jó ízlés határán belül akarunk maradni.

Ruha: Amisu, New Yorker, táska: Furla, ékszerek: Király Bizsu, harisnya: Calzedonia, cipő: Buffalo, öv: New YorkerA széles öv szintén a táska világosabb árnyalatát veszi át, ami nagyon jól kiemelkedik a sötétebb ruhából. A harisnya nagy dilemma volt, ha szürkét választottunk volna, nagyon elsötétült volna az összkép, nyomott hangulata lett volna, így inkább a meleg tónusú bordó mellett tettük le a voksunkat, ami igazán elegáns és nem utolsó sorban feloldja a hideg árnyalatokat. A cipő a táskát tükrözi vissza, a talp szegélyénél található diszkrét hüllőmintás csík képében.

A helyszínért köszönet a VAM Design Centernek!LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés