free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Betiltották a sokkoló, állatkínzó nyakörveket

Borsa         Címkék: állatkínzás, állatvédő, kutya, nyakörv, sokkoló 7 hozzászólás

Walesben betiltották az elektromos árammal sokkoló nyakörveket. A kínzóeszköz hívei attól félnek, hogy a menhelyek tele lesznek kezelhetetlen kutyákkal.

Sajnos rengeteg olyan állattartó van, aki elektromos sokkal próbálja meg engedelmességre szoktatni a kutyáit és a macskáit. Egy gombnyomással fájdalmat okozni természetesen sokkal egyszerűbb, mint az idomítással foglalkozni vagy türelmesnek lenni, sokan mégis úgy gondolják, hogy az állatok így jobban járnak.

A walesi állattulajdonosok a kegyetlen módszert már csak pénzbírság vagy börtönbüntetés terhe mellett alkalmazhatják, ugyanis betiltották az elektromos árammal sokkoló nyakörveket. Aki megszegi a szabályt, akár 6 millió forintnak megfelelő összeget is kifizethet vagy fél évet is eltölthet a rács mögött.

Az RSPCA és a Kennel Club nevű állatvédő szervezetek szerint a legalább 100 fontba kerülő nyakörvek felesleges szenvedést okoznak az állatoknak, a tulajdonosaiknak pedig a büntetés helyett más hatékony módszert kellene alkalmazni az idomításhoz. A kutyák a gazdáik ellen fordulhatnak, vagy megtámadhatnak egy másik állatot vagy egy arra járót, mivel nem tudják, mi váltotta ki a fájdalmat. A szervezetek azt sürgetik, hogy az ilyen eszközök használatát egész Nagy-Britanniában tiltsák be.  

http://leerburg.com

Más szakértők szerint ezek a nyakörvek hasznosak, mert sokat javítanak a kutyák magatartásán, és így elkerülhető, hogy azok az autók elé fussanak, vagy a gazdáik az utcára tegyék, illetve elaltassák őket. Attól tartanak, hogy a törvény bevezetése után a menhelyek megtelnek fegyelmezhetetlen kutyákkal.

Nagy-Britanniában kb. 500 ezer ilyen nyakörvet használnak, ebből 20 ezret vettek walesi állattartók. A távirányítóval is működő elektromos sokkolóval ellátott eszközt macskáknak is vásárolják, pedig itt aligha jöhet szóba az idomítás.
 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés