free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Betiltották a sokkoló, állatkínzó nyakörveket

Borsa         Címkék: állatkínzás, állatvédő, kutya, nyakörv, sokkoló 7 hozzászólás

Walesben betiltották az elektromos árammal sokkoló nyakörveket. A kínzóeszköz hívei attól félnek, hogy a menhelyek tele lesznek kezelhetetlen kutyákkal.

Sajnos rengeteg olyan állattartó van, aki elektromos sokkal próbálja meg engedelmességre szoktatni a kutyáit és a macskáit. Egy gombnyomással fájdalmat okozni természetesen sokkal egyszerűbb, mint az idomítással foglalkozni vagy türelmesnek lenni, sokan mégis úgy gondolják, hogy az állatok így jobban járnak.

A walesi állattulajdonosok a kegyetlen módszert már csak pénzbírság vagy börtönbüntetés terhe mellett alkalmazhatják, ugyanis betiltották az elektromos árammal sokkoló nyakörveket. Aki megszegi a szabályt, akár 6 millió forintnak megfelelő összeget is kifizethet vagy fél évet is eltölthet a rács mögött.

Az RSPCA és a Kennel Club nevű állatvédő szervezetek szerint a legalább 100 fontba kerülő nyakörvek felesleges szenvedést okoznak az állatoknak, a tulajdonosaiknak pedig a büntetés helyett más hatékony módszert kellene alkalmazni az idomításhoz. A kutyák a gazdáik ellen fordulhatnak, vagy megtámadhatnak egy másik állatot vagy egy arra járót, mivel nem tudják, mi váltotta ki a fájdalmat. A szervezetek azt sürgetik, hogy az ilyen eszközök használatát egész Nagy-Britanniában tiltsák be.  

http://leerburg.com

Más szakértők szerint ezek a nyakörvek hasznosak, mert sokat javítanak a kutyák magatartásán, és így elkerülhető, hogy azok az autók elé fussanak, vagy a gazdáik az utcára tegyék, illetve elaltassák őket. Attól tartanak, hogy a törvény bevezetése után a menhelyek megtelnek fegyelmezhetetlen kutyákkal.

Nagy-Britanniában kb. 500 ezer ilyen nyakörvet használnak, ebből 20 ezret vettek walesi állattartók. A távirányítóval is működő elektromos sokkolóval ellátott eszközt macskáknak is vásárolják, pedig itt aligha jöhet szóba az idomítás.
 


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés