free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Almás pite klasszik

Borsa         Címkék: almáspite, íz-i, recept, süteméy 1 hozzászólás

Almás pite recept ezerféle létezik, mi egy klasszikussal próbálkoztunk. Nagyon bejött, ezért ajánljuk mindenkinek. Reggelire, kávé mellé, uzsonnára, mindenkorra.

Először is, meghámozunk bő egy kiló almát és uborkagyalun korongokra gyaluljuk. Az édességétől és ízlésünktől függően megszórjuk kristálycukorral és némi őrölt fahéjjal, kézzel átforgatjuk és állni hagyjuk. Közben fél kiló lisztet elkeverünk pici sóval, három evőkanál porcukorral. Egy csomag sütőport szórunk bele, amit megcsöpögtetünk egy kevés citromlével, hogy pezsegni kezdjen. Hozzámorzsolunk 20 deka vajat, beleütünk egy egész tojást és egynek a sárgáját, majd gyorsan összegyúrjuk. Ha túl száraz, egy kis tejfölt is adhatunk hozzá. A tésztát nem kell nagyon kidolgozni, csak álljon össze és tegyük egy fél órára a hűtőbe pihenni.

Hozzávalók:

1 kg alma
1/2 kg liszt
20 dkg vaj
1 tojás
1 tojás sárgája
3 ek porcukor
sütőpor
ízlés szerint: kristálycukor, őrölt fahéj, citromlé, zsemlemorzsa/darált dió, tejföl





A tészta felét lisztezett deszkán egy közepes tepsi nagyságára kinyújtjuk úgy, hogy pici pereme is legyen a tepsibe terítve. Megszórjuk két-három evőkanálnyi zsemlemorzsával, vagy darált dióval és egyenletesen ráterítjük az alaposan kinyomkodott almát. A tészta másik felét is kinyújtjuk, ráterítjük az almára és a szélein kicsit begyűrögetjük. A felső tésztát villával kilyukasztjuk néhány helyen és 180 fokon megsütjük. Még melegen leszórjuk porcukorral és kockára vágva tálaljuk, amikor kihűlt.



Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés