![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Amerikai palacsintaCímkék: amerika, íz-i, palacsinta, recept 3 hozzászólásA pancake a palacsinták osztályába tartozik, de magyar rokonával ellentétben nem desszert, hanem reggeli. Amerikai palacsintát sütöttünk. Ellentétben az általunk megszokott palacsintával, az amerikai palacsintát lényegesen egyszerűbb kisütni, sőt a praktikus amerikaiak természetesen előre bekevert porból is készítik, amihez fajtától függően csak tejet/vizet és tojást kell keverni. Mi persze nem bírjuk az ilyen porokat, ezért otthon, házilag készítjük el az amerikai palacsintát.Hozzávalók: Két csésze lisztet elkeverünk egy csipet sóval, két és fél teáskanálnyi sütőporral. Felverünk két nagyobb tojást és elektromos keverőgéppel, alacsony fordulatszámon összedolgozzuk az ízlés szerint hozzáadott cukorral, majd elkezdjük beledolgozni a lisztes keverékbe. Adunk hozzá négy evőkanál felolvasztott, de kihűlt vajat és annyi - lehetőleg zsíros (3,6%)- tejjel keverjük be, hogy kifejezetten sűrű tésztát kapjunk. Akkor jó a tészta állaga, ha keverhető, nem rugalmas, de a kanálról lassan, nehezen csöppen le. ![]() Egy fogmosásnyi, vagy feketekávényi időre állni hagyjuk, majd száraz, tapadásgátlóval bevont serpenyőben kezdjük kisütni, kisebb merőkanálnyi adagokban. Mindkét oldalukat sütjük a kis palacsintáknak és ahogyan elkészülnek, egy kávéskanálnyi vajat teszünk mindegyik tetejére. Ellentétben a magyar palacsintával, hidegen nem igazán finom, inkább csak frissen jó. Tetszés szerint fogyaszthatjuk egyszerűen vajjal, vagy úgy, mint a kanadaiak, akik mindent szeretnek nyakon önteni a jellegzetes ízű, ám kifejezetten édes juharsziruppal, bacont sütnek a pancake alá.
|
![]() Ilyenek vagyunkEgy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk. Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod Foltos fogzománc |