free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Amikor a férfi nagyot koppan

HT2         Címkék: hímtag, párkapcsolat, szakítás 1 hozzászólás

Kudarcok érik az embert gyermeki és szülői minőségében, szakmai téren – és nőként meg férfiként is. Íme pár helyzet, amikor a férfi nagyot koppan.

Sokféleképpen és sokféle minőségében eshet pofára az ember az életében: szakmailag éppúgy, mint mondjuk gyerekként vagy szülőként, netán egyszerű állampolgárként. És persze nőként meg férfiként is lehet jókat taknyolni, függetlenül attól, hogy mennyire vagyunk önérzetes csajok vagy pasik, feministák vagy hímsoviniszták, vagy akármik. Itt alább természetesen arról lesz szó, hogy a férfi milyen szituációkban koppan nagyot.

Ha kiderül, hogy ő csak egy a sokból a nő életében

Attól még, hogy egy férfi gondolkodás nélkül belemegy, hogy egy nő ővele csalja meg az emberét, simán vérig sértődik, amikor kiderül, hogy esetleg mással is félrelép(ett) a csaj. A nők ezen a téren sokkal rugalmasabbak és realistábbak. Egy férfi jellemzően akkor is megkövetelné, hogy őt tartsák „az egyetlennek”, ha a maga részéről csak testi kapcsolatban gondolkozik, és esetleg mással is kavar, meg akkor is, ha ő a szerető, és akkor is, ha ő tart szeretőt – a csajok viszont inkább úgy vannak vele ilyenkor, hogy nem várnak el többet a másiktól, mint amennyit ők adnak.

Ha a nő nem akar többet egy éjszakánál
 
Ne tessék félreérteni: ha a férfi sem akar többet, akkor kifejezett áldás, hogy a nő sem szeretne (persze vannak, akikben még ilyenkor is megszólal a hiúság, hogy miért nem, de ezzel ne foglalkozzunk most). Ha viszont a férfi vágyna a folytatásra, de kiderül, hogy a nő részéről vége van a sztorinak, az nem is csak egy szimpla pofára esés, hanem inkább olyan, mint amikor a westernekben egy ló mögé kötik a delikvenst, aztán azt mondják, hogy gyia. Elvégre a férfiak gondolkodnak mindig a farkukkal, a nők ilyesmire kizárólag a pici szívüket használják, nemdebár?Ha kiderül, hogy az ő anyja is tud rossz anyós lenni

Nem anyakomplexusról van szó, csak arról, hogy a férfi általában sokkal nehezebben tudja kezelni, ha két tűz közé kerül a nője meg az anyja között, mert úgy érzi, hogy mindkét fél előtt neki kell szégyellnie magát, és amúgy is alkalmatlan arra, hogy el tudja dönteni, pontosan hova is álljon egy ilyen szituációban. Ennek aztán meg is lesz a látványos eredménye: míg egy csaj ilyenkor az anyja meg a csávója irányában is higgadt próbál maradni (legalább egy ideig), addig a férfiak többnyire az anyjuk miatt a csajukkal veszekednek, a csajuk miatt meg az anyjukkal.

Ha a nő tér előbb magához a szakításból

Nem verseny persze az ilyesmi, de azért egy férfi legyen férfi, azaz tudjon kemény és rideg is lenni, ha úgy kívánja meg az élet. Ha tehát az ilyesmiben beelőzi a csaj, az már önmagában is egy kisebbfajta katasztrófa, pedig még ott a dolog másik fele is, hogy tudniillik külön is bántja egy pasi önérzetét, ha úgy érzi, hogy rajta könnyű túllenni. Akármi is ennek az oka, egy nő általában jól meg tudja osztani az életét a saját bánatával, míg a férfi inkább valamiféle nemkívánatos betolakodóként tekint a letargiára.

Ha a nő érzéketlenebbül viselkedik

Az előző ponthoz kapcsolódva rögtön idekívánkozik ez is. Nem kell hozzá szakítás, hogy a férfi pofára essen attól, hogy a csaja keményebben reagál a dolgokra, mint ő: elég már az is, ha egy vitában vagy egy akármilyen, viszonylag érzelemgazdagnak tűnő szituációban a csaj ridegebb bír maradni. Ez ugyanis férfiszemmel nézve rögtön a hapsi gyengeségének a jele – sőt talán nem csak a fától nem látjuk az erdőt, ha azt mondjuk, hogy még női szemmel nézve is az, mert az „erősebbik nem” elérzékenyülésének össztársadalmi szinten is sokkal gyérebb a megítélése. Persze, „az igazi férfi tud sírni”, csak általában nem akar…

Ha társaságban a nő felülkerekedik rajta

Ezt már máskor, más kérdés kapcsán is tárgyaltuk, és azóta sem vesztette érvényességét: egy férfi szeret általában a középpontban lenni, és mindenkire rosszallóan tekint, aki lopja tőle a show-t – kiváltképpen a csajára. Ebben valószínűleg épp az játssza a legnagyobb szerepet, hogy a nők többsége zokszó nélkül elfogadja a szituáció fordítottját, vagyis azt, hogy a csávójuk áll a reflektorfényben. Az igazi gond amúgy nem is az, ha a csaj magától lép a középpontba, hanem az, amikor a társaság állítja oda, az ugyanis olyan, mintha a férfi homlokára odanyomnák a bélyeget, hogy „Unalmas vagy”.

Ha kiderül egy férfibarátságról, hogy egy nő felül tudja írni

Nem kell persze feltétlenül egy nővel szemben állni ahhoz, hogy rendesen pofára essen a férfi – a csaj lehet amolyan mellékszereplő is a sztoriban. Hogy hogyan keveredik bele, az innentől lényegtelen is: ami számít, az az, hogy miatta megy tönkre vagy roggyan meg egy férfibarátság. Ezzel ugyanis valami elemi bennfentesség-érzet sérül meg az emberben, odalesz a legenda, miszerint két férfi barátsága többet tud érni egy párkapcsolatnál. Márpedig ez a párkapcsolatok nélkülözhetetlenségének tudatában is egy amolyan utolsó kapaszkodó, ami biztonságot ad: a nőket ugyan sosem értjük meg, de egymásnak még panaszkodhatunk, ha már nagyon nem bírjuk őket idegekkel.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés