free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Amire egy nő vágyik, azaz a női vágy gerjesztése

Borsa         Címkék: , párkapcsolat, púder, szex 2 hozzászólás

A női vágy nem biztos, hogy férfiakról készített erotikus naptárak hatására serken. De akkor mitől? Körkörösség és szexuális fantáziák – a női vágyak nyomában.

A sóvárgást és "következményeit" a nők esetében hajlamosak vagyunk ugyanolyannak elképzelni, mint a férfiaknál: megjelennek a spontán vagy valamilyen erotikus ingerhatásra beinduló szexuális gondolatok és fantáziaképek. Ezt követően azonnal létre is jön egyfajta készenlét/izgalom a szervezetben, a beindultság és felajzottság állapota, ami olyan viselkedésformákra ösztönöz – maszturbáció vagy szexuális együttlét –, amely biztosítja a testi kielégülést. Az egész folyamat a Pirx kapitányt körülvevő, öngyújtókból készült robotok vagy űrhajók primitív működésére emlékeztet: megnyomok egy gombot, lefut egy program, helló. Sehol egy vargabetű, egy zsákutca vagy a visszatolatás lehetősége: az ábrándozástól néhány, egymást követő állomáson át egyenes út vezet az orgazmusig. Talán a "testiségbe zárt" férfiak sem fejthetők meg ennyire könnyen, de a nők biztosan nem!"Emlékszem, amikor először láttam tizenévesen egy nők számára készített erotikus naptárt. Kigyúrt pasik tangáját pettyezi a hegyi a patak, ahogy napoznak a sziklacsúcson. Rengeteget röhögtünk a csajokkal: túl egyértelmű volt a hatáskeltés szándéka, és az volt vicces, hogy valahogy mégsem működött. Fel kellett volna izgulnunk, de nem éreztünk semmit. Szerencsére azt sem, hogy velünk volna a baj” – mondja egy 34 éves nő. „Persze nem állítom, hogy azóta sem éreztem vágyat sohasem, amikor megláttam egy meztelen férfi fotóját. De az egy egészen más út: célratörőbb, direktebb, mint ahogy egyébként működik". Mélyinterjúkon alapuló vizsgálatokból az derült ki, hogy a férfiakkal ellentétben a nőkre kevésbé jellemző a vágytól a kielégülésig tartó, egyenes vonalú, töretlen haladás, amelyben egyik fázis automatikusan adja át a kilincset a másiknak. A nőkre inkább a körkörösség volt jellemző. Előfordul például, hogy megjelennek a szexuális fantáziák, ezek azonban nem váltanak ki izgalmi állapotot, és inkább az érzelmi összehangolódást segítik elő: "Eszembe jutottak a legutóbbi szeretkezésünk képei, de nem éltem át a vágyat a testem minden porcikájában” – meséli egy 28 éves nő. „Bizsergés és izgalom helyett inkább a szeretettség, a valahová tartozás érzését idéztem fel, és arra gondoltam, milyen jó volna most átölelni barátomat, és elmenni együtt valahová".

Más esetben a szexuális együttlét – csókolózás, simogatás, előjáték – már javában tart, amikorra megjelenik a nőknél a vágy. Egy 46 éves interjúalany így vallott erről: "Ha nem vágnék bele, simán azt gondolhatnám magamról, hogy frigid vagyok, mert sohasincs kedvem a szexhez, amikor a férjem közeledni próbál. Szerencsére egészen fiatalon rájöttem, hogy ha válaszolok a férfiak közeledésére, egyre inkább elengedem magam, és voltaképpen az ölelés, és a csókok hatására indul be a fantáziám". Nem pedig fordítva, ahogy általában gondoljuk, és ahogy a férfiak esetében ez valóban történni is szokott. A körkörösség lényege éppen az, hogy a nőknél nem törvényszerű, ahogy az egyes fázisok a Nagykönyv szerint követik egymást. Az izgalmi állapotból éppúgy visszaléphetünk az érzelmeket mozgósító vágyakozáshoz, mint ahogy haladhatunk előre az orgazmus felé.Az interjúk szövegéből az is kiderült, hogy míg a férfiak többsége egyidejűleg éli át a szexuális tartalmú gondolatok és képek megjelenését, illetve az ezekkel párhuzamosan futó testi jeleket – a szívverés enyhe gyorsulásától az ágyék környéki bizsergésig –, addig számos nő esetében a vágy inkább egyfajta érdeklődést jelent a szex és a szexualitással összefüggő tartalmak irányában, az izgalom pedig valami "testi dolog". Magyarán a vágy sokszor "nem testi" formában, hanem csak érzelmi-gondolati síkon van jelen, anélkül, hogy követné a fokozódó izgalmi állapot. Mindez persze nem jelenti azt, hogy a nők ne volnának képesek bejárni azt az egyenes vonalú utat, amin a férfiak haladnak. Csajok ugyanúgy vásárolnak szexújságot, néznek pornófilmet, vagyis fantáziálnak, vágyat éreznek, felizgulnak és kielégülnek. Ugyanakkor a lineáris pálya mellett gyakran haladnak az elágazásokkal és visszatérésekkel leírható labirintusban is, ahol a vágy nem feltétlenül visz az orgazmusig.

A vágy önmagában is szemlélhető, átélhető, élvezhető. Megtapasztalhatóak az érzelmi-kapcsolati összetevői anélkül, hogy rohanni kéne a következő fázisba, a test kielégülése felé. Ha viszont ilyen összetett, komplex módon, a biológiai, gondolati, érzelmi és kapcsolati összetevőket is előtérbe helyezve szemléljük a női szexuális vágyat, akkor mondhatjuk-e azt, hogy a nők kevésbé vágynak a szexre, és ritkábban gondolnak rá, mint a férfiak – vagy be kell látnunk, hogy talán lehetnek még erősebb megszállottjai is a nemiségnek, csak másképp?LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés