free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Andy Warhol 3D-ben a Szépművészetiben

Borsa         Címkék: 3d, andywarhol, budapest, kiállítás, kultúrtripp 0 hozzászólás

Andy Warhol életművének legismertebb darabjait, ezek közül egyes képeket 3D-ben, egy héten keresztül nézhetjük meg a Szépművészeti Múzeumban. Ne hagyd ki!

Andy Warhol a huszadik század népszerű képzőművészeti irányzatának, a pop-art legismertebb képviselője, akinek erősen ellentmondásos, de felettébb ikonikus személyisége a mai napig foglalkoztatja a művészetpártoló, laikus közönséget, de a művészettörténészek többségét is. A Szépművészeti Múzeum és Samsung közös kiállításának a különlegességét az egyes képek 3D-ben megjelenített változatai adják, amelyeket speciális szemüveggel lehet majd megtekinteni, a világ legvékonyabb televíziójaként jegyzett készülékeken.A reklámszakemberből művésszé és huszadik századi kultuszfigurává lett Andy Warhol Marilyn Monroe-sorozatával, Campbell's dobozaival, virágos képeivel, Diana Ross és Mao Ce Tung portréjával, Ladies and Gentlemen-szériájával vált világszerte ismertté. A modern képzőművészet mellett a filmiparban is letette névjegyét, főként az unalom témakörét fókuszba téve. Mondásai mai napig szállóigeként röpködnek a köztudatban: a 15 perc hírnév, a sok szalonnával és egyben tévécsatornával rendelkező ideális feleség képe, a minél hosszabb ideig tartó eljegyzésbe vetett hit ismerősen csengenek a huszonegyedik század embere
számára is. A művész a halála előtti időszakban az akkor induló 3D animációs technikákkal szerette volna létrehozni saját virtuális képmását. Ez a kísérlet a technika akkori korlátai miatt végül nem valósulhatott meg.

A háromdimenziós kiállítás 2010. augusztus 27. - szeptember 1. között tekinthető meg, ezzel tisztelegve a művész alkotásai és álmai előtt. A tárlat egyik érdekessége, hogy a képeket magyarországi filmesek alakították többdimenzióssá az Andy Warhol Foundation jóváhagyásával.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés