free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Érthetetlen, mit keresnek az antitalentumok a tehetségkutatókban

Borsa         Címkék: kultúrtripp, tehetségkutató, verseny 10 hozzászólás

Rengeteg az oda nem való, talentumnak jóindulattal sem nevezhető ember a tehetségkutató műsorokban. Érthetetlen, miért neveznek be.

Se szeri, se száma a kereskedelmi csatornákon induló tehetségkutató versenyeknek - az X faktor is újraindult - és a jelentkezők számából úgy gondolhatjuk, kis hazánk talentumokból sosem fogy ki. Az igazi verseny megkezdése előtt azonban mindkét csatorna többrészes műsorokat szán arra is, hogy az előzetes válogatásból kis ízelítőt mutassanak be a kedves nézőknek, és ilyenkor láthatjuk, hogy messze nem mindenki született tehetség, aki felbukkan: időnként már számunkra kínos, ahogy a versenyzők még a dalok szövegét, ütemét sem találják el, hamisan énekelnek, rosszul mozognak.

De vajon miért alázzák meg magukat nyilvánosan? Miért gondolják azt, hogy a fürdőszobában előadott énekszámaikkal nézők millióit el tudják majd szórakoztatni? Miért nincsenek tisztába adottságaikkal, képességeikkel? Valahol persze érthető, hogy a jobb jövő, a karrier, az önmegvalósítás, az egyhangú, szürke hétköznapokból való mindenáron való kitörés igénye miatt az ember összeszedi minden bátorságát, és benevez egy ilyen versenyre, és azt is megértjük, ha a nagy stressz, az izgalom, a kamerák, a neves zsűritagok láttán az ifjú tehetség kicsit megszeppenve tudja csak előadni magánszámát. De az már nem világos, hogy a rossz megjelenésű és, mondjuk ki őszintén, tehetségtelen emberek miért neveznek be ezekbe a műsorokba.

Vajon senki nem tartja őket vissza, legyen szó akár családról, énektanárról, bárkiről? Meg sem mutatják magukat korábban senkinek, aki szólhatna, vagy ez megtörténik, de hajthatatlanok az elmarasztaló kritika ellenére – netán az ismerősök, rokonok jó viccnek tartják, ha barátjuk, családtagjuk ország-világ előtt lebőg? Ki tudja – talán úgy érzik, hogy nem is kell igazán nagy tehetség ahhoz, hogy az előadóművészi pályán sikeresek legyenek, mondván: hány olyan előadót ismerünk, akik sem elképesztően szép hanggal, sem jó külsővel nincsenek megáldva, mégis ott vannak a hazai popzene vagy a színházi élet arcai közt. Ám higgyük el, ez csak laikusként tűnik egyszerű hivatásnak: rengeteg próba, tanulás, elhivatottság, szakmai alázat kell hozzá – és nem utolsó sorban tehetség. Úgyhogy nem ért mérlegelni, mielőtt kipróbáljuk, és figyelem: ez önérdek is.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés