free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Egy színpad maradt csak a Balatonsoundon

Borsa         Címkék: balatonsound, fesztivál, kultúrtripp 0 hozzászólás

A Balatonsound 2. napja azért volt kifejezetten izgalmas, mert ez volt ez első teljes értékű nap a fesztiválon. Reggeli ébredés, kínos, majd vicces fogmosás után következett a perzselő nap, a tóparton. Este pedig… botrány.

Az első napnak már napfelkelte után lett vége, miután a sátrunkat a lehető legjobb helyen vertük fel – folyamatos, hűvös árnyék -, már csak el kellett ájulni. A hálózsák cipzárával való szokásos küzdelmet, illetve a füldugó behelyezését követően mély álomba zuhantam.  Fél tizenegykor ébredtem arra, hogy csalogat a Balaton.

A reggeli tisztálkodás talán fontosabb mint a kávé, így fogtam a tábori tusolásra alkalmas szettemet, és irányba vettem a zuhanyzót. A zuhanyozó sokfős, de nem koedukált - ki-ki döntse el, hogy sajnos vagy sem -, méretes zuhanyfüggöny és alumínium falak tették magányossá a tisztálkodást. A fogmosás ennél sokkal izgalmasabb volt, ugyanis Borsaszerkesztő még tavaly, külföldről kapott egy tubus fogkrémet, ami csak a neve miatt érdekes: Kukident. Mivel elég kicsi a csomagolása, még otthon úgy gondolta, ez lesz a tökéletes fesztivál fogkrém. A paszta ráhelyezése a fogkefére okozott némi meglepetést a krém színe és állaga miatt, viszont a java még csak eztán jött. Amikor a fogsikálási művelet elkezdődött, a kefén lévő összes fogpaszta a fogára tapadt, és egyáltalán nem keltette lágy, habzó, friss fogkrém érzetét, hanem valami ragacsos, furcsa ízű borzalomét. Borsaszerkesztő gyorsan kisikálta a száját vízzel, már amennyire tudta, majd meghökkenve konstatálta a piktogrammokat a tubuson, amely szerint Borsaszerkesztő protézisragasztóval mosta a fogát a  Balatonsound 2. napjának reggelén. Fogkrém, tisztálkodószer a fesztivál területén nem kapható, ami elég furcsa, hiszen itt kempingel több ezer ember - de a hiányosságokat most még hagyjuk, majd összegzünk a végén. Megvárjuk, hogy jó-e a vége, hiszen, akkor minden jó lesz.

Somay Márk

A nevettetős sztorikkal tarkított déli órákat követően – amikor szigorúan tilos a napon tartózkodni, de itt mindenki, még Borsaszerkesztő is – napfürdőztünk. Miközben próbáltunk lelkileg, fizikailag feltöltődni, rákészülni a péntek éjszakai pörgésre, a Sziget szervezés a fesztiválozókra küldte hoszteszeit, akik a támogatókról tettek fel borzalmasabbnál borzalmasabb kérdéseket. Felmérték, hogy mennyire ismeri a fesztiválozó a jelenlévő márkákat, hol, mikor találkozott velük, szereti, nem szereti, hat rá vagy sem… Megértjük az üzletpolitikát, de hadd ne adjak már ingyen használható információkat! Ha itt vagy fizess, ha itt vagy vásárolj, ha itt vagy dolgozz nekünk, de mi nem fizetünk. Borsaszerkesztő és kis kompániája – megközelítően húsz fő – megkeverte az addigi átlagot, az biztos.

Mivel a Balatonsoundon ételhez jutni drága, átvonatoztunk Balatonföldvárra, majd Széplakra és festői kis településen ebédeltünk. Tudtátok, hogy Balatonszárszó felé, az a keskeny kis ligetes útszakasz tájvédelmi körzet? Csak az a két sor fa, de gyönyörű, az tény. Kis kirándulásunknak este hétkor vetettünk véget, amikor is Tricky koncertjét a szemünk előtt lebegtetve visszaindultunk a Balatonsoundra. Tricky, a Massive Attack alapítója, a triphop atyaúristene, akinek a testén lévő izomkockák, gödrök számolgatásával simán el tudnék hosszú-hosszú órákat tölteni, eszement figura. A zenéje és az ének olyan diszharmóniában van egymással, mint ha Tricky fejében egy teljesen más muzsika szólna, mint ami a hangfalakból kiömlik. De csak halkan. Igen, jól értettétek: halkan. A nagyszínpad hangosítása ugyanis olyan csapni való volt, hogy a Tricky koncertet – amin negyed annyian voltak, mint az egy időben koncertező Belgán -, követő Chemical Brothers koncertet - aminek ki kellett volna szaggatnia a dobhártyánkat, konkrétan - középhangos csevegéssel, és durva vodkázással élveztük végig.

Nem szeretném elrontani ennek a gyönyörű napfelkeltének a hangulatát, ami jelenleg ámulatba ejt, miközben írom a beszámolót, de tény, hogy életem leggyűlöltebb koncertjei lehettek volna, kedvenc előadóim produkciói, de ez odalett, csupán a hangosítás miatt. Hallottam már néhányszor - Sziget szervezésben is – a kémiai fivéreket, tudom, hogy ők mindent megtettek, hogy mi katartikus állapotba kerüljünk, de a hangosítók bot fülének köszönhetően, csak a basszus roncsolta a pacemakerünket. Persze minden jó, ha a vége jó, hiszen az Aréna sosem okoz csalódást, és Paul van Dyk, aki gyakorlatilag hazajár Magyarországra. Szóval olyan partit csapott, hogy szélvihart gerjesztettünk a Balaton  felett – jelenleg tükörsima a víz felszíne -, testünk mozgásával gerjesztett szélmozgással.

Hétfői összefoglalónkban beszámolunk majd a Balatonsoundon belül található országról, annak lakóiról, a backstageről, arról, hogy a férfiak milyen trükkökkel próbálják behálózni a csajokat, és fordítva, még örömlányokról is sztorizgatunk majd. Most viszont Borsaszerkesztő felkészül a szombatra, amikor is az információink szerint telt ház lesz a tóparton.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés