free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Tavaszi ballonkabátok, azaz trench coat-ok

MEV         Címkék: ballonkabát, divat, tavasz, trenchcoat, trend 20 hozzászólás

A ballonkabát, azaz a trench coat, minden alkalomhoz és alkathoz illik, nincs még egy ilyen univerzális kabát. Ettől függetlenül van egy-két dolog, amire nem árt figyelni.

A 2010-es tavaszi szezon (már, ha az időjárás engedi viselni és nincs 22 fok márciusban) kiemelt divatdarabja a ballonkabát, azaz a trench coat - továbbiakban csak "trencskó". Ezt az első világháború óta ismert kabátot az összes létező stílussal kombinálhatjuk, a sportostól kezdve az elegánsig, tehát könnyű helyzetben van a viselője, csak egy-két dologra kell figyelni. Ahogy említettük, minden alkathoz illik, az alacsonyabbak, magasabbak, teltebbek, nyúlánkabbak is kivétel nélkül hordhatják.

A sokféleképpen megnevezett kabát típust régen ballonkabátnak hívták, története az első világháború alatt kezdődött, a trench szó jelentése: lövészárok, futóárok, érthető hát, hogy ekkor leginkább méregzöldben, barnában és egyéb, földszínekben viselték. Alapanyaga, ballonszövetből és gabardinból készülhet, és eső ellen is védelmet nyújthat.

Amire azonban érdemes figyelni az a trench coat hossza - ha túl hosszú és egy alacsony típus veszi fel, még jobban "összenyomhatja" optikailag - és színe. Teltebb típusú csajok ne viseljenek vakító fehér színű és fényes alapanyagú ballonkabátot, mert szélesíti őket, inkább a földszíneit és a sötétebb árnyalatokat keressék. Bármilyen alkatot is takar a kabát, az öv része mindenkinek csinos derekat varázsol. Érdekes, hogy talán ez az egyedüli kabát típus, amely a divat változásait figyelembe véve folyamatosan jelen van a különböző trendekben. Mi most három eltérő, de nőies stílushoz ajánlunk különböző anyagú, színű trencskókat.

Az utcai nőcis

Az első trencskó modellünk, egysoros gombolású (ezüst), kisebb, csúcsos gallérral, széles reverrel, váll-lapokkal, nyereggel, zsebfedős zsebbel kombinált, anyaga: fényesebb és száz százalék poliészter. Ezt a beige színű kabátot, feldobhatjuk a nyár nagy sikerű ezüst-sötétkék-bordó-pink színeivel, és máris egy figyelemfelkeltő együttest kapunk.

Ballonkabát, sál, karkötő - C&A, táska - Orsay, cipő, szemüveg - saját


Nézegess ballonkabátos szetteket!

Hétköznapokra, munkához, és egy laza estéhez is megfelelő viselet - a képen látható szett természetesen csak bátraknak ajánlott, bátortalanabbak húzzanak fel hozzá egy egyenes szárú nadrágot; aki pedig szoknyában gondolkodna, csak miniben tegye, mert a kabát hossza nem engedi meg a térdig érő aljak viselését. Ehhez a trencskóhoz még egyszerűbb öltözködni, mint a többihez, ez a szín és szabás szinte minden színt "elbír". Ugyanakkor nem árt figyelni a részletekre, mert a semleges színéből adódóan a kiegészítők nagyobb hangsúlyt, figyelmet kapnak.

Egy "light" glamrockker

A második változat, kétsoros gombolású, enyhén lekerekített gallérral, széles reverrel, váll-lapokkal, nyereggel, kézelőn állítható csatokkal, gombolt svédzsebbel. Anyaga: pamut-poliészter, matt "festett kék" színű.

Ballonkabát - Sinequanone, cipő, leggings, harisnyazokni - saját, napszemüveg - C&A, táska - OrsayA színét nehéz lenne behatárolni kicsit farmeros hatása van, és valahogy látni benne a lazább vonalat is, de elegáns sötét ruhadarabokkal kiegészítőkkel is egyedi, elegáns viselet is lehet. Mi ehhez most fekete leggingset adtunk, kígyómintás zoknival és hasonló mintájú táskával, amitől a szett kicsit extrémebb lett. A cipő önmagában is egy határozott darab, ezért egyéb kiegészítőkkel nem operáltunk, nem kell, hogy bármilyen ékszeren is visszaköszönjön a kabát kékes színe. Így is eléggé vadóc, nőcis szett lett.

A kényelmes sikk

Romantikusabb stílusú trencskó, amely enyhén fényes, pasztell-zöld színével hívja fel magára a figyelmet. Kicsit eltér a klasszikusoktól, az egysoros gombolás rejtetten ( a gombok zöld, felülete apró virágmintát mutat ), lekerekített gallérrésszel, széles reverrel, váll-lapokkal, hátul bevarrt nyereggel, alján és a kézelőn többsoros díszítővarrással, két-két dísz gombbal.

Ballonkabát - Orsay, sál, napszemüveg - C&A, farmer, harisnyazokni - saját, cipő - Manas designEhhez egy színes kígyóbőrt idéző balerinacipőt ajánlunk, ami az eltérő színű kígyómintás harisnyazoknival feldobja az esetleg egyhangúnak tűnő szerelést. A fehér-beige vékony sálban visszaköszönnek a cipő színei, így harmonikussá válik az egész szett. A napszemüveg csak ráadás. Igazi hétköznapi szerelés.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés