free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nincs igény a bálnahúsra, de a japán bálnavadászok beindultak

Borsa         Címkék: bálnavadászat, japán, kultúrtrippp 0 hozzászólás

Csúszással kezdték a japánok a bálnavadászatot. A Greenpeace képviselői szerint ennek egyetlen oka van: nincs igény a bálnahúsra.

Szokatlan késéssel és lényegesen kisebb flottával indultak útnak az Antarktisz felé a japán bálnavadászok hajói.  A vadászszezon késedelmének hátterében valószínűleg az áll, hogy nincs nagy igény a bálnahús iránt - közölte a Greenpeace csütörtökön.
 
A flotta általában novemberben indul útnak és áprilisban érkezik vissza a vadászatról. Thilo Mack, a Greenpeace tengerbiológusa szerint a bálnavadászok már torkig lehetnek a tengerrel, hiszen egyre rosszabb körülmények között dolgoznak kevesebb pénzért, és most erőteljesen lecsökkent a vadászszezon ideje is. Emellett jelenleg csaknem hatezer tonnányi bálnahús van raktáron a japán hűtőházakban.

mti
A Nisshin Maru japán bálnafeldolgozó hajó i skifut Innosima kikötőjéből, amikor a japán bálnavadász flotta elindul a Sarkvidéki-tengerre, hogy megkezdje az újabb vadászati idényt. A hajó oldalán olvasható felirat jelentése: "kutatás".

Japán az érvényben lévő bálnavadászati moratórium azon kitételét használja ki, amely megengedi a tudományos célú vadászatot. Ezt az indokot azonban a bálnák védelmét szorgalmazó országok csupán ürügynek tekintik. Egy japán kimutatás szerint a kereskedelmi bálnavadászat betiltásának köszönhetően bizonyos bálnafajok, például a csukabálna populációja jelentősen megnövekedett. A Greenpeace szerint a japánok hetven százaléka ellenzi a nemzetközi vizekben folyó bálnavadászatot. A bálnavadászflottával egy időben a harcias Sea Shepherd környezetvédelmi szervezet is útnak indult hajóján a déli-sarkköri bálnavédelmi területek felé, hogy megakadályozza a bálnák levadászását. A közelmúltban erőszakos összetűzésekre is sort került a két csoport között.
LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés