free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A barátnőm barátai

HT2         Címkék: barátnő, barátság, bizalom, féltékenység, kapcsolat 1 hozzászólás

HT2 utoljára a párkapcsolatok szövevényes folyományairól, ezúttal a barátnő férfi barátairól. Paranoia és értelmetlen féltékenység, felszarvazás és végtelen bizalom.

Mindenkori barátnőm férfi barátaival kapcsolatban röviden, tömören a következő az álláspontom:


Minthogy azonban az ilyen lényegre törő véleménynyilvánítás kitűnően működik egy kocsmában és egy blogban, de kevésbé egy internetes magazin hasábjain, kénytelen leszek fejtegetni a dolgot. Ha pedig már ez a helyzet, hát nem a válogatott halálnemeket sorolom a lap aljáig, hanem árnyalok egy kicsit a képen. Igen, ennek az első lépése annak az elismerése, hogy nem is akarom lemészárolni mindig mindegyiket. Tényleg nem. Ebből a szempontból talán jobb is lett volna egy klasszikus '70-es évekbeli paranoia thriller valamelyik jelenetét befűzni az imént. Mert abból azért viszont nem engedek, hogy valamennyire az összes gyanús. Na jó, a melegek talán nem, de rajtuk kívül tényleg mind.

Egyébként, ha még nem mondtam volna, nem vagyok féltékeny típus. Nem viccelek. Nem zavar, ha megnézik a nőmet, nem zavar, ha nélkülem megy szórakozni, és nem zavar, ha rányomulnak, mert alapvetően nagy bennem a bizalom. Szilárdan hiszem ellenben, hogy a vonzalom az esetek egy jelentős hányadában nemcsak a testünkből párolgó illatanyagok passzentosságának, meg a gyomrot első látásra megszálló pillangók ciki-cuki szárnycsapkodásának az eredménye, hanem valami forralható és fortyogó dolog, ami alakulhat. És alakul is, akarva-akaratlanul, ha kellően intenzív a kapcsolat, mert ne legyenek illúzióink, nem hárommilliárd ellenkező nemű ember között keressük a nekünk valót, hanem azoknak a körében, akik az utunkba kerülnek. Ők pedig nincsenek sokan, úgyhogy meg kell becsülni mindet.Az persze lehet, hogy az emígy, lassan, fokozatosan, vagy legalábbis fáziskéséssel kialakuló vonzalom hamisabb vagy alacsonyabb rendű esetleg a villámcsapásként érkező szerelemmel szemben, de ez abból a szempontból most mindegy, hogy így is, úgy is létezik. Még akár azt is elfogadom, hogy a férfiak hajlamosabbak így beledolgozni magukat a vonzalomba (vagy abba a hitbe, hogy vonzódnak), mint a nők, mert hozzá tudom tenni, hogy a nők meg hajlamosabbak belemenni egy olyan "rendes" kapcsolatba, amiről már az első perc előtt tudják, hogy nem fog működni.

Szóval nem egészséges az, ha a kelleténél többet és gyakrabban dörgölőzik valami férfival az én barátnőm, mert ott elég nagy az esély rá, hogy nem cimborálásról van csak szó. Megjegyzem, éles helyzetben az a fene nagy bizalmam elég ahhoz is, hogy mindezt feledtesse velem, és gyakorlatilag észrevétlenül menjen végbe a szemem előtt mindaz, amiről beszélek itt. Eddig kétszer (másfélszer) volt szerencsém végigasszisztálni ilyen sztorit. Az egyik esetben klasszikus - igaz, nem komplett dugós, tehát nem is igazi - megcsalás áldozata lettem. A második rundban már nem voltam együtt a lánnyal, mire a jó barátja előlépett a faszijává, de a(z egyébként általam kezdeményezett) szakítás és az egymásra találásuk közt messze nem telt el annyi idő, hogy azt mondhassam, khm, "nem volt metszete halmazainknak".Utólag mind a két esetben könnyen rekonstruálható volt, hogy pontosan mi is történt, de menet közben észre nem vettem volna, ami az orrom előtt történt. Illetve az egyik esetben még észre is vettem, sejtettem is, hogy kivel és mi történt, de aztán valahogy elaltattam magamban a gyanút, és csak évek múlva, szó szerint meglepődve tudtam meg, hogy mi volt. Csak azután jött az ejtőernyős tantusz, hogy hát hülye barom, még meg is érezted ezt annak idején. Perpillanat egyébként a lelátóról nézem végig, ahogy egy barátom felszarvaz egy ürgét, aki őt a csaján keresztül ismerte meg, és úgy mellesleg nagyon jó fejnek tartja; plusz én is érezhetően szálka vagyok egy lányismerősöm barátjának a szemében - szóval van elég sztorim hozzá, hogy alátámasszam az elméletemet, miszerint a túlzott fiúbarátozás nem annyira nyerő. Ahogyan nem az egyébként a túlzott lánybarátozás sem egy pasas részéről, ha van nője. Csak csendben jegyzem meg, ment rá már arra is kapcsolatom, hogy volt egy túl jó lányismerősöm, és bennem nem bíztak annyira, amennyire én szoktam másokban.

Mindezek ellenére én viszont nem fogom dugdosni soha a csajomat a barátai elől. Visszatérve a féltékenység kérdésére: azért nem vagyok különösebben féltékenykedő, mert maga a fogalom értelmetlen. Ha valakire nincs miért féltékenykedni, akkor fölösleges is. Ha van miért, akkor meg úgyis megette a franc az egészet, tehát megint semmi értelme az egésznek, inkább legyünk túl rajta. Persze jelen időben nem így fogom ezt fel általában, hanem értetlenkedek és két marék Valerianával alszom el, de hát előbb-utóbb azért nem árt belátni, hogy ami nem megy, azt nemhogy nem kell, de jobb is nem erőltetni. Viszont mindez nem zárja ki azt, hogy a barátnőm férfi barátainak társaságában potenciális "fenyegetést" érezzek. Simán csak arról van szó, hogy igyekszem tudomásul venni ezt - és közben meg végtelenül bízom benne, hogy egyszer majd nem lesz alapja.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés