free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Barátnőknél nem mindig válik be a bűvös hármas

Borsa         Címkék: barátnő, kapcsolat, kommunikáció, púder 3 hozzászólás

Az erőviszonyok és a hangsúlyok szélsebes váltakozása jellemzi a szorosabb barátnői hármasokat. Furcsa egyensúly, de szerencsés felállás.

Anélkül, hogy bonyolult számmisztikai fejtegetésekbe bonyolódnánk, a hármas számról a rendre és a törvényességre asszociálunk, a világegyensúly jut az eszünkbe, de a népi gyógymódoktól (ismétlések) a népmesék világán át (három nehéz próba, három testvér, a három napszak szerepe satöbbi) számos területen mágikus erőt is képvisel. Test-lélek-szellem egysége, születés-élet-halál körforgása, a szentháromság, és még hosszasan sorolhatnánk. Kérdés azonban, hogy a mi szent számunk a hétköznapokban is ilyen derékul funkcionál-e, és milyen vargabetűket rajzol, ha épp barátnőkből kerekedik ki egy trió.

A mindent eldöntő harmadik

Hogy két ember szorosabban bír egymáshoz kötődni, mint három egyszerre, azonos intenzitással, az könnyedén belátható, de a bűvös harmadiknak ettől még a kiegyensúlyozásban jelentős szerepe lehet. Még ha kicsit távolinak is tűnhet a hasonlat: ahogy egy, a házasságba betoppanó harmadik is képes lehet egy megromlóban lévő viszony normalizálására vagy szorosabbá fűzésére (legyen az szerető vagy gyerek), úgy a baráti viszonyokban is feltűnhet egy mérlegként vagy valami kötőszövetként dolgozó harmadik. Ritáékkal valami efféle történt: „A legjobb barátnőmmel kezdtünk nagyon eltávolodni, ő már a második gyerekét szülte, én munkanélküli lettem, aztán középvezető, és hülyére dolgoztam magam. Lassan mintha elengedtük volna egymás kezét. Katát akkor ismertük meg, amikor jógázni kezdtünk: a barátnőm meghízott és szomorú volt, én túlhajszoltam magam, elhatároztuk, hogy heti kétszer eljárunk jógára, Kata óráira.” Aztán az oktató és a két újonc között először csak csivitelős haverság, később bizalmasabb jó barátság szövődött – de vitathatatlan, hogy a két szereplő visszatalálását egymáshoz a harmadik színre lépése segítette elő. Azóta azonban nagyon változó, hogy ki kivel van épp szorosabb viszonyban.Egy hármason belül ritka, hogy mindenben teljes legyen az egyetértés, így ketten valahogy mindig összekovácsolódhatnak a harmadik ellenében, koalíciók alakulhatnak ki a véleménykülönbségek mentén. De azt, hogy ez mennyire szól bele a lazább vagy szorosabb kapcsolatba, nagymértékben meghatározza az egyes dimenziók jelentősége is, azaz: hogy az egyes tevékenységek, amikbe közösen bevonódunk, milyen fontossággal bírnak az életünkben. „Katával az első perctől megvolt a kölcsönös szimpátia, de sokáig akkor is csak a jó fej jógaoktatónk volt” – folytatja Rita. „Megesett például, hogy csak mi ketten mentünk wellnessüdülésre, mert a barátnőm a gyerekek miatt nem jöhetett, de ez még így sem tudott sokáig több lenni – nem volt egy egyenrangú hármas, és mi ketten sem voltunk olyan őszinte barátságban a Katával. A dolog ott fordult meg, hogy amikor megcsaltam az élettársamat, úgy éreztem, ezt a barátnőm nem értené meg (férj, gyerek, amúgy is konzervatívabb e téren), és azonnal Katát hívtam. Az a sztori, a „titok” nagyon összehozott minket, beleértve azt is, hogy kitárgyaltuk, a legjobb barátnőmnek miért nem mesélhetem el, és miért jobb vele beszélni erről.”Kiválóan mintázza a történet az ilyen „billegő” hármasokat. Ritának egészen addig a barátnője volt a legfőbb bizalmasa, amíg Kata képbe nem került mint egy alkalmasabb, az adott problémában puhább és megértőbb társ. Azaz: Kata egészen addig csak szórakoztató haver volt, míg egy új dimenzió, egy új életesemény fő-fő bizalmassá és „cinkostárssá” nem avatta. Ez bizonyos frontokon meggyengítette az addigi legjobb barát státuszát, az új viszonynak pedig óriási lendületet adott. Persze semmi sem örök.

Új frontok

„Köztünk a barátnőmmel politikai vita sose volt, tudtam, hogy ő más dolgokat tart fontosnak, ő is tudta, hogy én nem oda szavazok, ahová ő” – meséli Rita. „Nem is volt ennek köztünk jelentősége – egy ideig. Katával viszont szinte teljes volt közöttük az egyetértés, és ha ez szóba került, egy emberként álltak ki ketten, ellenem. Volt idő, amikor ezt akkora távolságnak éreztem, hogy úgy voltam vele, elveszíthetem mindkettőt. Arról nem is szólva, hogy arra gondoltam, ha ebben ennyire egy követ fújnak, biztos, hogy Kata meggyónja a félrelépésemet, vagyis hogy ő be lett avatva.” Ez nyilván sokunknak ismerős: a féltékenység és a kirekesztettség furcsa, dühítő elegye, amikor az addigi jó barátból (akár egyetlen nézeteltérés miatt is) hűtlen áruló lesz a szemünkben, az erőviszonyok újrarendeződnek, mi meg lassan valami szerelmi háromszögben kezdjük érezni magunkat – naná, áldozatként.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés