free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ha túlságosan tapad a barátnő

-PészM-         Címkék: barátság, párkapcsolat, púder 5 hozzászólás

Szeretni a barátnőnket és ragaszkodni hozzá egy dolog. De ha már randevúzni sem tudunk nélküle, akkor érdemes újragondolni a magánélet és a barátság határait.

Bár látszólag tinédzserproblémába tenyereltünk, nem véletlenül forszírozzuk az ügyet. Nagyobbaknál sem egészen ritka jelenség, hogy a jóbarátnőség intézménye egészségtelen méreteket ölt, és olyan abszurd helyzeteket eredményez, hogy óvodáskorú kollegináink is csak kacagni tudnának rajta. Figyelem: senkit sem célunk eltaszajtani a legfőbb bizalmasa mellől, de amikor már randizni is közösen kell menni húszéves kor fölött, pláne később, akkor azért még a legjóindulatúbb szemlélő is gyanút fog, és mi mást tehet: filozofál róla a Borsán néhány sort.

Többnyire duókról vagy triókról van szó, és ha a megfigyeléseink pontosak, egy közönségesebb, feltűnőbb és exhibicionistább jó nőre jut egy vagy két kevésbé dekoratív "árnyék" – hogy rosszindulatú adatközlőnket idézzük: utánfutó. Innentől persze kettéágazhatna az elbeszélés aszerint, hogy kinek a szemszögéből tálaljuk az eseményeket, de megpróbáljuk objektíven értelmezni a jelenséget – az utóbbi időben tálcán kínálta az élet, hogy foglalkozzunk vele. Azt például, amikor a mindenre elszánt és felajzott hím kiszemeli a leányzók közül a legfeltűnőbbet, majd hosszas csacsogás után randira hívja egy ismert szórakozóhelyre. A kisasszony rábólint, majd a megbeszélt időpontban képes kettesben érkezni hű fegyverhordozójával. A férfi nem érti, rövid ideig hezitál, arra gondol, csak együtt érkeztek a csajok, vagy valami béna tréfáról van szó, és mindjárt távozik a fölösleg. De nem. Mintha odaszögezték volna.Ugyanez, amikor friss kapcsolatokban képtelenség kettesben eltölteni egy vacsorát, vagy megszökni párban egy jó mozira: az a harmadik mindig ott kísért, kötelező elem, és a lányoknak szemmel láthatóan semmilyen diszkomfortérzetük nincs, nem helyzetidegen ez a bájos kis hármas. Ebből azért már könnyű kiszagolni némi abnormális ragaszkodást. Az "egymás társasága nélkül félemberek vagyunk" tipikusan férfi-nő alkotta párosokra szokott igaz lenni, holott nőknél egymás között is működik ez a – függőséggel vastagon kacérkodó – összetartozás. Hogy kinek mire kell a másik, nyilván személyfüggő, de a legkevésbé sem a kiegyensúlyozott harmóniát sejtjük mögötte.

A többnyire önértékelési zavarokkal küzdő "menőnek" mindig kell valami pozitív visszaigazolás, egy olyan háttér, aki mellett az előnyös tulajdonságai szembetűnőek és kiugróak lesznek. A jónőségi skálán a nálánál jóval lejjebb teljesítő barátnő (?) úgyis mindenre rávehető, mindig kéznél lesz, ott koslat mögötte ha kell, ha nem. Valaki, akinek a szemében mindig irigyelt példaképként, elérhetetlen messzeségként lehet tündökölni, akinek már az is nagybetűs megtiszteltetés, hogy a nagyok árnyékában jut némi hely és pozíció. E nélkül a támaszték nélkül azonban kibillen a világrend, a hiány égető lesz, a fölénynek nem lesz viszonyítási alapja, és összecsuklik a rendszer. A háttérelemként funkcionáló, általában szerényebb külső adottságokkal bíró, ám annál alázatosabb és néha eszesebb barátnő viszont él-hal a királynői kegyért, és bár magában sokszor lenézi az irigyelt pillangót, megnyugtató a közelsége, biztonságot és védelmet jelent a "nyertes" oldalán állni.

Muszáj leszögeznünk: mielőtt bárki tinédzserkori önmagát vizionálja valamelyik posztra, tényleg felnőtt nőkről beszélünk, és hiába idézünk ide mindenféle személyiségzavart vagy fogyatékot, nem könnyű napirendre térni afelett, hogy a magánéletnek egy szűk kis rés sem jut, ahová beférkőzhetne némi "privát". Minden piszlicsáré életeseményről azonnali SMS-tájékoztatás, az utolsó bugyivásárláshoz is kötelező édeskettes, a közös tetkóminta és a közös nyaralás még simán szemhunyásra késztetheti a sziámi ikrekként funkcionáló barátnők közé befurakodni vágyó szerelmes férfit. Na de amikor már a randevút is csak közös programként tudják definiálni a leányzók, azzal már nehezen békül meg a férfilélek, azzal még kevésbé, ha a kapcsolat is kerekasztalokon kerül kibeszélésre, és bármilyen magánjellegű probléma adódik, azt márpedig hármasban kell megvitatni. A férfi önérzete is mélyrepülésbe kezd, a kapcsolat harmóniájának sem tesz túl jót a mindig monitorozó harmadik. Ettől függetlenül a jóbarátság határait felnőttkorban ne csak egy tartós kapcsolat késztesse újragondolásra hasonló esetekben, de legkésőbb ennek már felkiáltójelként kéne funkcionálni, hogy valami nagyon nincs rendben odabent.   LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés