free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ha túlságosan tapad a barátnő

-PészM-         Címkék: barátság, párkapcsolat, púder 5 hozzászólás

Szeretni a barátnőnket és ragaszkodni hozzá egy dolog. De ha már randevúzni sem tudunk nélküle, akkor érdemes újragondolni a magánélet és a barátság határait.

Bár látszólag tinédzserproblémába tenyereltünk, nem véletlenül forszírozzuk az ügyet. Nagyobbaknál sem egészen ritka jelenség, hogy a jóbarátnőség intézménye egészségtelen méreteket ölt, és olyan abszurd helyzeteket eredményez, hogy óvodáskorú kollegináink is csak kacagni tudnának rajta. Figyelem: senkit sem célunk eltaszajtani a legfőbb bizalmasa mellől, de amikor már randizni is közösen kell menni húszéves kor fölött, pláne később, akkor azért még a legjóindulatúbb szemlélő is gyanút fog, és mi mást tehet: filozofál róla a Borsán néhány sort.

Többnyire duókról vagy triókról van szó, és ha a megfigyeléseink pontosak, egy közönségesebb, feltűnőbb és exhibicionistább jó nőre jut egy vagy két kevésbé dekoratív "árnyék" – hogy rosszindulatú adatközlőnket idézzük: utánfutó. Innentől persze kettéágazhatna az elbeszélés aszerint, hogy kinek a szemszögéből tálaljuk az eseményeket, de megpróbáljuk objektíven értelmezni a jelenséget – az utóbbi időben tálcán kínálta az élet, hogy foglalkozzunk vele. Azt például, amikor a mindenre elszánt és felajzott hím kiszemeli a leányzók közül a legfeltűnőbbet, majd hosszas csacsogás után randira hívja egy ismert szórakozóhelyre. A kisasszony rábólint, majd a megbeszélt időpontban képes kettesben érkezni hű fegyverhordozójával. A férfi nem érti, rövid ideig hezitál, arra gondol, csak együtt érkeztek a csajok, vagy valami béna tréfáról van szó, és mindjárt távozik a fölösleg. De nem. Mintha odaszögezték volna.Ugyanez, amikor friss kapcsolatokban képtelenség kettesben eltölteni egy vacsorát, vagy megszökni párban egy jó mozira: az a harmadik mindig ott kísért, kötelező elem, és a lányoknak szemmel láthatóan semmilyen diszkomfortérzetük nincs, nem helyzetidegen ez a bájos kis hármas. Ebből azért már könnyű kiszagolni némi abnormális ragaszkodást. Az "egymás társasága nélkül félemberek vagyunk" tipikusan férfi-nő alkotta párosokra szokott igaz lenni, holott nőknél egymás között is működik ez a – függőséggel vastagon kacérkodó – összetartozás. Hogy kinek mire kell a másik, nyilván személyfüggő, de a legkevésbé sem a kiegyensúlyozott harmóniát sejtjük mögötte.

A többnyire önértékelési zavarokkal küzdő "menőnek" mindig kell valami pozitív visszaigazolás, egy olyan háttér, aki mellett az előnyös tulajdonságai szembetűnőek és kiugróak lesznek. A jónőségi skálán a nálánál jóval lejjebb teljesítő barátnő (?) úgyis mindenre rávehető, mindig kéznél lesz, ott koslat mögötte ha kell, ha nem. Valaki, akinek a szemében mindig irigyelt példaképként, elérhetetlen messzeségként lehet tündökölni, akinek már az is nagybetűs megtiszteltetés, hogy a nagyok árnyékában jut némi hely és pozíció. E nélkül a támaszték nélkül azonban kibillen a világrend, a hiány égető lesz, a fölénynek nem lesz viszonyítási alapja, és összecsuklik a rendszer. A háttérelemként funkcionáló, általában szerényebb külső adottságokkal bíró, ám annál alázatosabb és néha eszesebb barátnő viszont él-hal a királynői kegyért, és bár magában sokszor lenézi az irigyelt pillangót, megnyugtató a közelsége, biztonságot és védelmet jelent a "nyertes" oldalán állni.

Muszáj leszögeznünk: mielőtt bárki tinédzserkori önmagát vizionálja valamelyik posztra, tényleg felnőtt nőkről beszélünk, és hiába idézünk ide mindenféle személyiségzavart vagy fogyatékot, nem könnyű napirendre térni afelett, hogy a magánéletnek egy szűk kis rés sem jut, ahová beférkőzhetne némi "privát". Minden piszlicsáré életeseményről azonnali SMS-tájékoztatás, az utolsó bugyivásárláshoz is kötelező édeskettes, a közös tetkóminta és a közös nyaralás még simán szemhunyásra késztetheti a sziámi ikrekként funkcionáló barátnők közé befurakodni vágyó szerelmes férfit. Na de amikor már a randevút is csak közös programként tudják definiálni a leányzók, azzal már nehezen békül meg a férfilélek, azzal még kevésbé, ha a kapcsolat is kerekasztalokon kerül kibeszélésre, és bármilyen magánjellegű probléma adódik, azt márpedig hármasban kell megvitatni. A férfi önérzete is mélyrepülésbe kezd, a kapcsolat harmóniájának sem tesz túl jót a mindig monitorozó harmadik. Ettől függetlenül a jóbarátság határait felnőttkorban ne csak egy tartós kapcsolat késztesse újragondolásra hasonló esetekben, de legkésőbb ennek már felkiáltójelként kéne funkcionálni, hogy valami nagyon nincs rendben odabent.   Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés