free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Barátnőt minden nőnek

HT2         Címkék: barát, hímtag, , párkapcsolat 0 hozzászólás

Nincs egészséges párkapcsolat, ha a feleknek nincsenek barátaik. Hímtag kettő most férfiszemszögből indokolja ezt.

Nem vagyok nagy rajongója a mindenkori csajaim barátnőinek, erről valamikor a prekambrium idején egyszer már írtam is (jaj, de megöregedtem). Elméleti fenntartásaimmal együtt sem tudom, mi több, nem is akarom azonban tagadni, hogy komoly gyakorlati haszonnal jár, ha a nőnek van (legalább) egy azonos nemű barátja, sőt határozottan azt gondolom, hogy egy rendes párkapcsolat szempontjából kritikus fontosságú is, hogy legyen. Mondom, miért.

Nem a férfinak kell a barátnőnek lenni

Ha alapvetően nem egy gyíkkirálynő a szóban forgó csaj, akit egyszerűen minden jóérzésű ember kikerül, és csak egy meggárgyult férfi lát szépnek és jónak, valamint nem is egy állig begombolkozva, lesütött szemmel közlekedő szűzleány, aki megmagyarázhatatlan okból beadta a derekát egy pasasnak, akkor a barátnők nélküli barátnő úgy jön létre, hogy túlidealizálja a párkapcsolatát, és – bocs, muszáj leírni – a szerelem oltárán beáldozza a barátait. Ettől még persze azok az igényei nem szűnnek meg, amiket addig a barátnői elégítettek ki (rossz az, aki rosszra gondol) – csak épp azt hiszi, hogy megkapja majd a férfitól is mindazt, amit elvár. Nos, a teremtés koronájaként, felelősségem teljes tudatában kijelentem: nem fogja. Egy férfi sosem tud barátnő lenni, még akkor sem, ha akar.

Annak sem megy ugyanis ez, aki legalább néha képes női fejjel gondolkodni, mert ahhoz, hogy jó barátnő legyen az ember, mindig a megfelelő pillanatban kell női fejjel gondolkodni, például amikor túláradó érzelmi reakciókkal kell jelezni az empátiát, vagy amikor feltűnik a színen egy kihívóan öltözött, jó alakú csaj, és ki kell gúnyolni – ez viszont lehetetlen. Márpedig ha a férfiról kiderül, hogy barátnőnek nem lesz jó, félig már meg is ette a fene a kapcsolatot, mert a csávó azt sem fogja tudni, fiú-e vagy lány, a csaj meg egészen biztosan képtelen lesz nőnek érezni magát. Ennek jegyében pedig esetleg még el is hagyhatják magukat egy kicsit, netán teljesen el is zárkózhatnak a külvilágtól, és akkor aztán tényleg vége mindennek.Egy jó barátnő közreműködik a konfliktuskezelésben

Mindenkiben ott bujkál a hajlam a partnere kibeszélésére. Van persze, aki már két szó után elszégyelli magát, de arra a két szóra is szükség lehet – ilyen szempontból pedig még az eddigieknél is perverzebb, ha nincs egy párkapcsolatban élő csajnak barátnője, mert ha a partnere valami csodával határos módon tud is nőként viselkedni, önmagát kidumálni biztos képtelen lesz. (Ha mégis megy neki, akkor nagyon-nagyon-nagyon nagy baj van.) Kell tehát valaki, aki előtt el lehet hordani akárminek, sőt ki is lehet röhögni a partnert, és ezt még annak is el kell ismernie, akiről szó van ilyenkor, mert neki is jobb lesz, ha így távozik a feszültség, és nem egymás közti, parttalan viták és perpatvarok formájában.

Mi több, azt is észre kell venni, hogy az illető barátnő – ha nem is gyakran, de legalább alkalmasint – jobb belátásra is bírhatja az ember csaját, és felhívhatja a figyelmét arra, hogy igazából nem neki van igaza, ami tiszta haszon. Persze ugyanígy megtörténhet az is, hogy a barátnő egy kígyó, és pont ellenkezőleg: a felbujtó szerepében tetszeleg („nem érdemel meg ez a pasi téged” satöbbi), de ha így van, és sikerrel is jár, akkor megint csak hálával tartozhat neki az ember hosszútávon, mert lehet, hogy ha ő nem lép akcióba, jön helyette egy másik férfi. És amúgy is: madarat tolláról, ugyebár.

Hagyd játszani

Végül pedig azt is meg kell jegyezni, hogy egy párkapcsolatban a másiknak úgy a legkönnyebb eltávot adni, ha az ember maga is eltávra megy. Ha tehát egy csaj a barátnőivel foglalkozik, azzal lehetőséget hagy a partnerének arra, hogy egyedül legyen, vagy netalántán összeüljön a barátaival – és ezzel kifejezetten jót cselekszik, mert mindkét nemnek egyformán igénye, hogy néha a „sajátjaival” legyen, a saját hülyeségeiről dumáljon, meg morogjon, kibeszéljen és röhörésszen. Kétségek persze mindig felmerülhetnek ilyenkor – te jó ég, mit csinál a másik, biztos a barátaival/barátnőivel van-e, satöbbi –, de az ilyesmi helyett gondoljon inkább mindenki arra, hogy a hűtlenség úgysem azokon a bizonyos barátokon és barátnőkön múlik, sőt ők sok szempontból a mi javunkat is szolgálják, legyünk akár nők vagy férfiak.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés