free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 betarthatatlan és nevetséges törvény

Borsa         Címkék: brabham 4 hozzászólás

Akad néhány jogszabály, amiken a törvénytisztelő állampolgár is csak nevetni (vagy sírni) tud. Ilyeneket mutatunk be a brit bálnatörvénytől a kínai reinkarnáció-tilalomig.

A jogalkotók mindenfelé köztiszteletben álló, bölcsnek tartott személyek, de bizony néha velük is elszalad a ló, és az ő gyógyszerük is el tud gurulni. Az alábbi öt eset jól példázza ezt: a világ minden tájáról sikerült találni olyan törvényeket, amelyek teljesen nonszenszek, mégis érvényben vannak. Figyelem: jogerkölcsi neveléshez az összeállítás nem használható segédanyagként!

A nagy brit bálnatörvény

Ha a brit partokra vetődik egy halott bálna, annak a feje a brit király tulajdonát képezi. A farka ugyanakkor a királynőnek jár, merthogy akármikor szüksége lehet a csontokra a fűzőjéhez. Ezt valószínűleg nap mint nap alkalmazzák is, hiszen minden bizonnyal óránként köpi ki magából a tenger a szegény kimúlt ceteket, a királynő szabói pedig nyilván alig győzik a csontokat beépíteni abba a rengeteg fűzőbe, amit II. Erzsébet elhasznál. Ellenben kitűnő dolga van a jelenkori brit állampolgároknak, mert ugye a fejet szabadon elrakhatják – hacsak nem kell a majdani királynak félretenni.

A bahreini nőgyógyászati regula

Bahreinben lehetnek a férfiak is nőgyógyászok, ami rendkívül liberális felfogásra vall. Ráadásul vizsgálhatják is a női pácienseket, ami pedig tiszta haszon, így ugyanis még értelme is van ezt a hivatást választani. Épp csak egy kicsit faramuci melóra kell készülni, mert a törvény előírja, hogy az orvos nem nézhet a páciense nemi szervére direktben, csak egy tükör segítségével. Na most, innentől mégiscsak kíváncsiak volnánk a praktizáló bahreini férfi nőgyógyászok számára, mert ha ők meg is tanulnak tükörrel dolgozni, az szerintünk biztos,  hogy a páciensek messze elkerülik őket.

A kaliforniai közúti szabályozás

Természetesen az Egyesült Államok sem mentes a hülye törvények alól, sőt arrafelé akad a legtöbb hajmeresztő intézkedés. Hogy csak egyet említsünk: Kaliforniában például törvény mondja ki, hogy a közutakon a sofőr nélküli autók nem léphetik át a 60 mérföld/órás sebességet. Nem tudjuk, hogy az intézkedést Stephen King híres regénye, az öntudatra ébredt autóról szóló Carrie, vagy esetleg az a Stella-díjra is jelölt ember inspirálta, aki a vadonatúj lakókocsijában a volán mellől hátrament kávét főzni, majd miután az árokban landolt, sikerrel beperelte a jármű gyártóját, amiért nem tájékoztatták, hogy a kocsit vezetni kell – de nagyszerű, hogy törvénybe van foglalva ez is. Sofőr nélkül legfeljebb 59-cel, oké?

A fetrengés kérdésének pennsylvaniai rendezése

Na jó, legyen még egy az Egyesült Államokból, mert megérdemlik. Jó tudni mindenkinek, aki Pennsylvaniába készül, hogy arrafelé komoly szabályok vonatkoznak a szunyókálásra: közterületen szigorúan tilos hűtőszekrény tetején aludni. Reméljük, vannak helyi statisztikák arról, hogy mennyivel javította ez az államban a közbiztonságot, illetve a lakosok elégedettségét és nyugalmát, valamint arról is, hogy mennyivel csökkentette a terület turisztikai vonzerejét – ha valaki rendelkezik velük, küldje el nekünk azonnal mindet.

A kínai reinkarnációs törvény

Jól kell vigyázniuk a tibeti szerzeteseknek 2007 szeptembere óta, az országukat megszállás alatt tartó Kína ugyanis törvényt hozott arról, hogy a kormány engedélye nélkül tilos a reinkarnáció. Az intézkedésről még hivatalos magyarázat is született, szóval módfelett nevetséges a dolog, épp csak annyi a gond vele, hogy komoly politikai okok állnak a háttérben: a kínai vezetés így próbálja ellehetetleníteni a következő dalai lámát. Mint ismert, a vallási vezető a hit szerint egyazon személy, aki mindig más testben születik újjá – ha azonban Kína bűncselekménynek nyilvánítja az illegális reinkarnációt, a buddhista szerzetesek helyett majdan maga a kormány jelölheti ki az új dalai lámát.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés