free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Hogyan válasszunk bikinit?

Borsa         Címkék: bikini, divat, kirakat, nyár 3 hozzászólás

Ahhoz, hogy a vízparton is jól érezzük magunkat szükséges egy jó társaság és egy szép bikini. Most megmutatjuk, hogyan válasszuk ki a testalkatunknak megfelelőt.

A helyes bikini kiválasztása a fehérneműhöz hasonlóan nem egyszerű feladat, és gyakran segítséget igényel, ezért ha betérünk egy boltba, bátran kérdezzük meg az eladóktól mit ajánlanak a miénkhez hasonló testalkatra, mi is ezt tettük. Meglátogattunk egy Calzedonia üzletet és a segítőkész eladólányokkal együtt végig vettük, milyen alkaton milyen fazon áll jól.

Kis mellek

Mint megtudtuk, a fürdőruha vásárlás mindig a melltartónál kezdődik, ebből indulunk ki, majd ha megvan, ehhez választunk alsót is. A kis mellű lányoknak viszonylag könnyű a helyzetük, rengeteg sziluett közül válogathatnak: az első és leggyakoribb választás a szivacsos háromszög, amit kérhetünk akár extra push-up verzióban is, ezzel rögtön egy "mini-plasztikát" hajtunk végre magunkon. A csík top is jó megoldás lehet, de ha tehetjük, itt válasszunk olyat, ami középen picit összehúzott, mert ez egy kis formát ad a melleknek. A csík középen pántos verzióját szinte kizárólag a kis mellű lányok viselhetik, ezekből azonban általában nem olyan nagy a választék.


Nagy mellek

A nagy mellű nők számára már nem ilyen egyszerű a választás, itt figyelembe kell venni a mellek méretén kívül a megereszkedettségüket is, ezért mindenképpen olyan felső szükséges, ami jól tart és ami tetszés szerint állítható. Értelemszerűen szivacs nélküli melltartókat válasszunk, lehet merevítős is, vagy olyan, aminek szélesebb az alja.Az elöl megkötős háromszögek is jó szolgálatot tehetnek, mert ezzel önmagunk szabályozhatjuk, mennyire "húzzuk össze" a melleinket, bár a Calzedoniás lányok szerint ezt még kevesen merik bevállalni, mert azt gondolják, hogy a háromszög forma nem tart elég jól. Létezik egy olyan típus is, ami gyakorlatilag mindenhol szabályozható, a háromszög alakú mellrészen is van egy lehúzható csík, amivel a háromszög nagyságát szabályozhatjuk, nyilván a nagy mellűek feljebb, míg a kis mellűek lejjebb húzhatják, amíg el nem érik a kívánt formát.

Körte

A kisebb vállú és mellű, de szélesebb csípőjű és nagyobb fenekű nők is kezdjék a bikini vásárlást a felsővel, majd jöhet az alsó: a csípő optikailag keskenyebbé tételére válasszanak oldalt vastag megkötővel rendelkező vagy felül vastagabb szélű bugyit, de a kicsit többet takaró sort fazon is jó megoldás lehet. Játszhatnak a színekkel és mintákkal is, az alsó lehet a melltartónál sötétebb színű, vagy míg a melltartó mintás, addig az alsó egyszínű legyen.

Alma

Az alma alkatúaknak a körtékkel ellentétben inkább a lábukat kell hangsúlyozniuk, de ezt egy fehérnemű viselésekor sajnos nem könnyű megvalósítani. Írhatnánk, hogy viseljenek tangát, de ez mit sem segít, sőt, kicsit furcsán hathat egy nagyobb has, szélesebb derék és nagy mellek árnyékában. Egyértelműen nekik a legnehezebb előnyös bikinit találni, ezért sokszor az üzletekben is inkább az egyrészes fürdőruhák felé terelik őket az eladók. Aki mégis bikinit szeretne, az válasszon egy jól tartó és formázó és lehetőleg egyszínű, sötétebb árnyalatú melltartót, ahogyan azt már fentebb leírtuk, az alsó pedig szintén legyen egyszerű (esetleg oldalt megkötős), itt nem célszerű sokat variálni.

Fiús, izmos

A fiús testalkatú, izmos lányok jellemzője, hogy kevésbé keskenyedik a derekuk, sokkal homogénebbnek tűnik a felsőtestük, a mellük is általában picit kisebb és mindenekelőtt vállasabbak az átlagos nőknél, a fürdőruhával ezért lágyabbá és nőiesebbé kell tenni az alakjukatA felsők közül a nyakbakötős megoldás a legideálisabb, ami megtöri a széles vállak vonalát, a melltartó egyébként lehet mintás, díszes, színes, bármi, ami kicsit nőiesebbé teszi az összképet. Az alsó is ebben a szellemben legyen oldalt megkötős, a kissé férfias sort fazon azonban nem ajánlott.

+ 1: a trikini

A trikini szó hallatán a lányok azonnal rávágták, hogy kizárólag szupermodell alkatúaknak ajánlott. Sokan azt hiszik, hogy a hasat takaró sziluett vékonyít és jól elfedi a nagy pocakot, ezzel szemben ennek éppen az ellenkezője igaz, inkább kiemeli azt. Jó alternatívát jelenthet azonban a bikinire azoknak a nőknek, akik ugyan vékonyak, de esetleg valamilyen műtéti heg van a hasukon, amit a trikini éppen eltakar.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés