free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 jel, ami arra utal, hogy túl bizalmas a párkapcsolat

Brabham         Címkék: bizalom, intimitás, párkapcsolat, púder 12 hozzászólás

Még az intimitásban és az egymásra utaltságban is kell tudni mértéket tartani. Azokat az eseteket keressük, amikor már egyértelmű túlkapás történt.

Van az a szintje a bizalomnak és az intimitásnak egy párkapcsolatban, ami már egyszerűen túlzás. Az érintettek ezt általában észre sem veszik, vagy nem hajlandóak bevallani maguknak, de a kívülállókat túl sokáig nem tudják áltatni – merthogy van néhány ordító jel, ami egyértelműen arra utal, hogy az illető pár már a ló túloldaláról integet visszafelé. Ezekből válogattunk.

A híres fogmosás + pisi kombó

Aki a cím alapján valami perverz játékra gondolt, az magára vessen, bár tény, hogy a maga módján elég perverz az is, amikor a fürdőszoba és az idő jobb kihasználása érdekében a pár egyik fele a vécét használja, a másik meg a száját ápolja, majd helyet cserélnek. Elsőre persze a végtelen bizalom lenyomataként is értelmezhető a forgatókönyv, és ezt mondja magának akkor is az ember, amikor szereplőjévé válik, de valójában a lustaság és a közöny parádéja ez, intimitás pedig nemhogy nincs benne, hanem egyenesen gyilkolja a bensőségességet. Más szóval kerülendő.

A jelszó-csere

„Nekünk nincs titkunk egymás előtt” – mondják a szuperbizalmas kapcsolatukkal kérkedő emberek. Lefordítjuk, mit jelent ez: „teszünk rá, mit tudunk meg egymásról, mert teljesen kihalt belőlünk az érdeklődés a másik iránt, és amúgy is mindig mindenen csak balhézunk, úgyhogy tök mindegy, mi derül ki. De ki sem derülhet semmi, mert a közöny nem csak kettőnk közt áll fenn: apátiával viseltetünk az egész világ iránt is”. Na, hát ezért rossz jel, ha egymás e-mail-fiókjába, bankszámlájára és minden más, jelszóval védett területére szabad bejárást biztosítunk. Legalább egy kicsi magánszférára mindenkinek szüksége van.

A „két test, egy száj” szindróma

Bejövő e-mailekre válaszolgatnak, vitatkoznak, intézkednek, sőt egy idő után már láthatóan gondolkodnak is egymás helyett azok az illetők, akik ebbe a stádiumba lépnek. Kívülállóként az egyik legkiábrándítóbb dolog ezt látni, de csinálni sem jó, mert azt legfeljebb hazudja magának az ember, hogy a harmónia jele ez az önként vállalt testi-lelki-szellemi egység – valójában sokkal inkább az agyhalálé. Ha lehet, inkább hagyja meg mindenki az ilyesmit a tinédzser ikertestvéreknek, mert nekik még biztos buli, de amúgy nem az.

A bezárkózás

„Á, maradjunk inkább itthon, vegyünk egy kis chipset, és nézzünk tévét.” A sehova nem járó párok maguknak gyönyörűen meg tudják magyarázni, hogy miért nem teszik ki sem együtt, sem külön-külön a lábukat otthonról, sőt még egyfajta felsőbbrendűségi érzet is sugárzik belőlük, valami olyan üzenettel, hogy „nem ereszkedünk le hozzátok, mi egymásnak annál sokkal fontosabbak vagyunk”. Egy ideig ennek még akár be is lehet dőlni, de hosszú távon azért rá kell jönni: nem más ez mint a) lustaság; b) apátia; c) szégyen. Néha tényleg ki kell persze zárni a külvilágot (sőt rendszeresen), de az ablakokat bedeszkázni nagy hiba.

A közös adatlap a közösségi hálón

A modern kor vívmányait se hagyjuk ki. Szerintünk már az is elég meredek, amikor a két egyéni adatlap/profil/akármi mellé születik egy közös, de az még lehet a lelkesedés kedves jele – kicsit túlzás, meg a szakítás után külön élmény lesz kitörölni (illetve nézni, hogy a másik kitörölte), de egye fene. Hanem amikor már a saját adatlapok meg is szűnnek, és helyettük készül egy közös, na az bizony nagyon meredek. Nem mintha azok a hülye profilok olyan sokat jelentenének (amúgy de), viszont az identitásunkhoz még ilyen szinten sem árt ragaszkodni, mert a szimbolikus cselekedetek mindig utalnak valamire. Ásó, kapa, nagyharang, de azért sebészi szikére ne legyen szükség, ha egy mód van rá.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés