free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 bizarr gyűjtemény

Borsa         Címkék: gyűjtemény, kultúrtripp, lista 0 hozzászólás

A bélyeg- és szalvétagyűjteményeket nyugodtan el lehet felejteni. Az alábbi öt kollekció minden határon túlmegy.

A gyűjtőkre mindig egy kicsit furcsán néz a külvilág, de azért köztük is vannak különbségek: némelyikük köztiszteletnek örvend, másokat inkább komplett őrültnek szokás tartani. Az alábbi öt kollekció tulajdonosai sem egyformák, hiszen akad köztük hobbijának szinte szenvtelenül hódoló ember, igazi megszállott és címeres humorherold is – egy azonban biztos: mindannyian meglehetősen bizarr gyűjteménnyel rendelkeznek.

A nagy kólásdoboz-kollekció

A Colaplaza.com holland működtetője, Xander a nyolcvanas évek óta gyűjt coca-colás fémdobozokat, és mostanra már több mint 8000 különböző példányt tudhat a magáénak, amiket honlapján a nagyvilág elé is tár – bár meg kell vallani, hogy a „laikus” szemével a részletek elég semmitmondóak, inkább csak a padlótól a plafonig érő polcokon katonás rendben sorakozó fémdarabok összképe az impozáns. Ha olvasóink között esetleg akadna egy rokonlélek, örömmel jelentjük, hogy a kólás ember sok más márka dobozait is gyűjti, és szívesen cserélget is.

Hátvakaró-gyűjtemény

Gideon Weissről nem sokat lehet tudni, pedig igazán kíváncsiak volnánk rá, hogy honnan eredeztethető a gyűjtőszenvedélye, az ő kollekciója ugyanis hátvakarókból áll. A több mint kétszáz példány között az egészen egyszerű, mondhatni klasszikus daraboktól az archaizáló faragott modelleken át a Disney-figurákkal ékes műanyag holmikig mindenféle található, és külön öröm, hogy az összes meg is tekinthető a gyűjtő weboldalán, aki még azt is feltüntette az egyes tárgyak mellett, hogy mikor, honnan és kitől szerezte őket.

Excentrikus autogram-album

Paul Schmelzer a világ legbizarrabb autogramgyűjteményének tulajdonosa, ugyanis minden hírességgel a saját nevét íratja le. Az ötletet egy nyolcéves kisfiútól, az Asperger-szindrómás Rontól vette, aki apja unszolására autogramot kért egy jazz-zenésztől, de amikor megkapta, visszaadta a papírt, és azt mondta a muzsikusnak, hogy ne a saját, hanem az ő nevét írja oda. Schmelzer egész filozófiát kanyarított furcsa szokása köré, de ő maga is azt vallja, hogy ez csak másodlagos: a lényeg maga a kollekció. Na meg persze a hozzá kapcsolódó sztorik, mert előfordult, hogy visszautasították, és megesett az is, hogy nem értették meg a kérését – így talán ő az egyetlen ember a világon, aki csalódott volt, amiért eredeti autogramot kapott.

Odaégett ételek múzeuma

Deborah Henson-Conanttal valamikor a nyolcvanas évek végén olyasmi történt, ami nagyon sok mindenkivel megesik: sütni kezdett, de kapott közben egy telefont, így elfeledkezett a konyháról, és jól odaégette az ételt. A folytatás azonban rendhagyó, az elszenesedett kaját ugyanis kinevezte műtárgynak, majd gyűjteni kezdte a hasonlóan szerencsétlenül járt ételeket, és múzeumot is nyitott nekik. Kiállításán manapság egy tízfős csoportot 500 dollárért vezet keresztül, és két dologra biztat: mindig tartsunk poroltót a konyhában, valamint nyissunk mi is múzeumot odaégett ételeinknek.

A világ legnagyobb Pokémon-gyűjteménye

Az emberek nagy része valószínűleg már teljesen elfelejtette a Pokémon sorozatot, a 34 éves Pikabellechu azonban nem tud szabadulni tőle – mégpedig annyira, hogy övé a Guinness Rekordok Könyve szerint a világ legnagyobb Pokémon-gyűjteménye. A mintegy 8000 darabos kollekció mellé az egyébként képregény-rajzolóként és rajztanárként dolgozó hölgy maga is készít Pikachuhoz kötődő tárgyakat és jelmezeket, amikben aztán mindenféle rendezvényeken produkálja magát, és mintha mindez még nem volna elég, egy működőképes Pikachu-autóval is rendelkezik.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés