free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 bizarr parfüm

Borsa         Címkék: extrém, lista, parfüm, púder 0 hozzászólás

Sokan mondják, hogy szeretik az egzotikus parfümöket. A következő öt illattal viszont valószínűleg ők sem barátkoznának meg egykönnyen.

A parfümök világa jobbára emelkedett és nemes, egyesek szerint egyenesen sznob is – most azonban arra hozunk öt példát, hogy ez sem mindig van így. Az alábbi öt illat között akad alpári, humoros, beteges és furcsa is, egy azonban biztos: még Jean-Baptiste Grenouille szemöldöke is megemelkedne az emlegetésükre.

Könyvtár

Tény, ami tény, a könyvtáraknak van szaga. Sőt ha éppen nem egy szigorlatra készülve kénytelen az ember belélegezni, nyugodtan nevezhető illatnak is. Na de permetezzük is magunkra? Az In the Library-t megalkotó Christopher Brosius szerint feltétlenül. Elmondása szerint angol regények, orosz és marokkói bőrkötések, bútorápoló szerek és használt ruhák szaga keveredik a kreálmányában – ezek szerint az ő kedvenc könyvtárainak romantikájához a mezítláb olvasgató vendégek nem tartoznak hozzá.

Hamburger

A gyorséttermeknek is van szaga. Azt is tudjuk, hogyan működik: jóllakottan bűznek minősítjük, míg ha kopog a szemünk, a nem létező orrszőreinknél fogva rángat be a pult elé, hogy kérjünk egy hambit – de illatnak azért így sem minősítenénk. Az egyik cégnél mindenesetre úgy gondolták, hogy piacra dobják palackozva is ezt a karakteres odort Flame, azaz Láng néven, kizárólag férfiaknak. Aki már szagolta, feltétlenül jelentkezzen egy 10-12 oldalas beszámolóval.

Vér, verejték, nyál, sperma

A testszagokkal való visszaélésnek viszonylag nagy hagyományai vannak az illatiparban – akad például cég, amelyik azzal akaszt nagyot, hogy a jelentkezőknek némi DNS-susmust követően a saját szagukat palackozza. Az igazi trükk azonban a Sécrétions Magnifiques, amely a legtöbb eszünkbe jutó testnedvre emlékeztet, és nagyon… nos, nagyon érdekes a címkéje is. Persze valójában nem a címben emlegetett löttyökből áll, de azért így is elég olcsónak tűnik a trükk, ha őszinték akarunk lenni.

Cirkusz

Többségünk csak két-háromszor jár élete során cirkuszban (gyerekként és szülőként), úgyhogy nem mondanánk, hogy a szórakoztatóipar eme szentélyeinek illata olyan jellegzetes volna. Ha viszont azt vesszük alapul, hogy a kínálat a keresletet követi, akkor valakik valószínűleg mégiscsak ismerik és szeretik, mert palackozzák is. Az ígéret szerint többek közt bőrnyergek, fűrészpor és karamell szaga keveredik az üvegcsékben, és nők-férfiak egyaránt magukra permetezhetik. Mi főleg házisárkányoknak ajánljuk balhék előtt, hisz a stílus minden.

Sajt

Ehhez azért kell az arc: a Stilton sajt gyártói fogták magukat, és betörtek az illatiparba is, méghozzá egy Eau de Stilton nevű, sajtszagú parfümmel. Most akkor dilettánsokkal van dolgunk, vagy a kaptafánál maradás nemes példájának vagyunk szemtanúi? Nehéz dönteni. Az viszont tuti, hogy nem próbálnánk ki ezt az illatot, hiába állítják a sajtkészítők, hogy szokatlan, de nagyon is viselhető. Akkor már inkább pálpusztaival dörzsölgetjük magunkat fogadásból – az legalább vicces.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés