free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 sokkolóan bizarr valóságshow

Borsa         Címkék: kultúrtripp, lista, realityshow, tévé 0 hozzászólás

Állandó téma a tévénézők és a kritikusok körében, hogy meddig lehet elmenni a reality műfajban. Néhány határt már biztosan sikerült túllépni

Sokan mondogatják, hogy a reality műfaj előbb-utóbb odáig fog fajulni, hogy tényleg a túlélésért küzdő embereket, sőt haláleseteket fognak élőben közvetíteni. Itt még szerencsére nem tartunk, de az alábbi öt, rémisztően bizarr valóságshow létezése bizonyítja, hogy a dolog nem a producereken múlik, mert ha hagyják nekik, ők már kábé 10 éve legyártották volna a gyilkolós műsorokat is.

Kamiontapizás

Az már eleve egy érdekes valóságshow, amelyben egy kamion a főnyeremény. De ez még semmi, a Touch the Truck című elmés kis produkcióban ugyanis úgy lehetett hozzájutni a járgányhoz, hogy rátette az ember a kezét, és nem engedte el napokig – más szóval a végén az nyert, aki a legtovább bírta alvás, számottevő mozgás és minden más tevékenység nélkül. A győztes végül 81 órán, 43 percen és 31 másodpercen keresztül tartotta magát. Mit ne mondjunk, épületes és tanulságos végeredmény ez. (Egyébként a befutó passzolt a műsorhoz: a kamiont eladta, és a pénzen politikai karrierbe kezdett, ami azzal fejeződött be, hogy a körzetében közel 50 ezerből 49 szavazatot sikerült szereznie.)

Celebekből cápacsali

Ez a nemes és szellemes műsor pontosan arról szólt, amit a neve – Celebrity Shark Bait – sugall: fogtak néhány celebritást (el lehet képzelni, mennyire híreseket), leeresztették őket Dél-Afrika partjainál az óceánba egy vasketrecben, nyomtak melléjük egy kis vért a vízbe, aztán hadd szóljon: jöttek a cápák harapdálni. A produkció amúgy nem eredeti ötletből született: a helyszínen a játékot turistákkal is szokták játszani, akik még fizetnek is ezért az őrültségért. Egyszer az egyikük majdnem ott is hagyta a fogát, amikor megreccsent a ketrec egy kicsit zabosabb cápa protkója alatt, de ettől még persze minden ment tovább ugyanúgy, mint addig, sőt a TV-show csak ezután következett. A játék amúgy állítólag a partok közelébe szoktatja a cápákat, szóval bravó, tényleg.

Száraz megvonás

Száraz megvonásnak azt nevezik, amikor egy súlyos függő szenvedélybeteg mindennemű gyógyszeres segítség nélkül jön le az anyagról. A Going Cold Turkey nevű reality pontosan ezt közvetítette a nyájas nézők nappalijába: heroinistákat mutattak, ahogy szenvednek az elvonási tünetektől. Na mármost, ezek nemcsak azok a fajta elvonási tünetek ám, amiket a filmekben szokás mutogatni: a hidegrázás meg az izzadás mellett minden más is beindul a hányástól a hasmenésig, és pár napig nem is nagyon marad abba, úgyhogy elképzelni sem szeretnénk, hogyan festhetett egy-egy adás. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy az emberi méltóság tiszteletével hányadán álltak a készítők.

Guantánamót játszani

A guantánamói kegyetlenségek előtt egy egész világ állt döbbenten és értetlenül. Nem így néhány élelmes producer, akik kitalálták, hogy ebből valóságshow is lehet, meg néhány szerencsétlen hülye, akik belementek, hogy eljátsszák velük ugyanazt, amit a terrorizmussal vádolt rabokkal tettek a hírhedt amerikai támaszponton. Lelki és fizikai bántalmazás, szexuális zaklatás, alvásmegvonás – a The Guantanamo Guidebookban volt szinte minden, amiről csak a hírekben lehetett olvasni, és ami ellen emberi jogi aktivisták tízezrei tüntettek világszerte. Úgy tűnik, vannak, akiknek tényleg semmi sem számít.

Valami gond volt Miriammal

A kritikusok ezt nevezték a világ legkegyetlenebb valóságshow-jának, ami a fentebbiek fényében elég hátborzongató, de ettől még könnyen lehet, hogy igaz. A There’s Something About Miriam című műsorban hat férfi versengett egy 21 éves mexikói modell, Miriam kegyeiért – épp csak azt nem közölték velük, hogy a lány valójában férfi. Amikor a végén a nyertes számára kiderült a dolog, azonnal visszalépett a jutalmától, és a többi játékossal együtt perbe fogta a készítőket. A producerek azzal védekeztek, hogy ők sosem mondták ki konkrétan a műsorban, hogy Miriam a női nemhez tartozik – sajnos a végkimenetelről nem tudunk, pedig nagyon kíváncsiak volnánk.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés