free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Mi így készítjük a bodzaszörpöt

Borsa         Címkék: bodzaszörp, íz-i, recept 0 hozzászólás

Most, hogy az eső országszerte szétverte a növényzetet, egyre kevesebb helyen, de még előfordulhat, hogy virágzik a bodza. Essünk neki a bodzaszörp készítésének.

A fanatikus bodzaszörp rajongók több száz méterről képesek kiszagolni és fegyverrel kényszeríteni, hogy készítsem el azt a bodzaszörpöt, aminek elkészítés módját most megosztom veletek. Szóval segíteni szeretnék nektek, hogy ha ti is ilyen helyzetbe kerültök, ne legyetek bajban és literszámra tudjátok termelni a szörpöt. Hozzátok a létrát, mert felül valahogy mindig szebb, nagyobb és bogármentes bodzafejek vannak. Vágjatok le sokat, mert úgyis válogatni fogtok belőle. Azért számoljatok utána, mégis hány literre terveztek, hogy ne vesszen kárba a fél bodzafa. Egy literhez öt-hat, tenyérnyi bodzafej elég lesz. Tisztítsátok le a bodzát; van aki rázogatja, van, aki lemossa, attól függ, mekkora bogár van rajta. Ha jó nagy, elég csak megrázni egy kicsit. Ha tisztaságmániás van a családban, le is lehet öblíteni, de ez utóbbi kerülendő, mivel túl sok virágpor megy kárba.


 

Negyed kiló cukrot lassú tűzön karamellizálunk, majd háromnegyed kiló cukrot feloldunk egy liter forrásban lévő vízben, és hozzáöntjük a karamellt. Hagyjuk hűlni, majd három citromot felvágunk karikára és üvegbe tesszük a bodzavirágokkal együtt. Nyugodtan lehet citrompótlóval is betyárkodni. Felöntjük a cukros-karamellás vízzel és légmentesen lezárjuk. Ha télen is akarunk belőle inni, mehet bele szalicil. Én most annyira biobodzát csináltam, hogy nem tettem bele semmilyen tartósítószert. Tehát télen nem iszunk belőle. Mindegy is. Haladjunk.Három-négy napig hagyjuk állni, hadd érjenek össze az ízek, néha kavargassuk meg. Amikor eljön a megfelelő pillanat, szűrjük át - akár többször is -, töltsük tiszta üvegekbe és tartsuk a hűtőszekrényben. Már ízlés szerinti arányban kell hígítani, buborékos vagy mentes vízzel, jégkockával vagy anélkül, piros szívószállal vagy kékkel.A legcélszerűbb, ha eldugunk egy üveggel, mondjuk a mélyhűtőbe, akkor biztos kihúz még néhány hetet.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés