free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Bolygók hatásai: durvulunk a bolygókonstellációk miatt

Trapp Henci         Címkék: asztrológia, bolygó, kulturtripp 0 hozzászólás

Hajlamosak vagyunk elbagatellizálni az űrből érkező energiák hatásait, pedig a mostani bolygókonstellációk rendesen bekavarnak. Bolygók és hatásaik.

A napokban felfigyeltem rá, hogy váratlan események következnek be, egyre másra, és én csak kapkodom a fejem, hogy amiről eddig hittem valamit, annak most pont az ellenkezője, ami bekövetkezik, ráadásul ez is épp olyan jogosnak, hitelesnek, igaznak tűnik, mint az előző, ezzel teljesen ellentétes meggyőződésem. Vessetek meg érte akár, de Borsaszerkesztő ilyenkor bizony felkeresi az asztrológust, hogy mégis minek köszönhető a kiszámíthatatlanság érzése. Mivel olyan választ kaptam, ami mindenre lényre hatással lehet, ezért közre adjuk a hivatalos adatokat, hogy legalább ti fel tudjatok készülni, lélekben a durvulásra, amit a bolygók, csillagok és azok együtt- valamint szembenállása okozhat.

Együtt és szemben - bolygók hatásai

Mielőtt azonban részletekbe belementünk volna, megkérdeztem, azt az alapvető kérdést, hogy mégis hogyan képes hatni a bolygók mozgása az emberek viselkedésére, hangulatára, érzelmeire, a körülöttük történő eseményekre. Matchi Attila, asztrológus elmondta, hogy "Az asztrológiában a bolygók által bezárt fényszögek vizsgálata fontos. Ezek a fényszögek mindig a nevezetes harminc fok valahányszorosai. Ezek gyakorlatilag kapcsolatokat jelenítenek meg. Legegyszerűbben így tudom megmagyarázni, hogy a bolygók együtt- és szembenállása miért befolyásolja a viselkedési formáinkat: azért, mert kapcsolatban vagyunk. Mindenki mindenkivel, és mindennel, hiszen a világegyetem részei vagyunk." Miután mindezt a lehető legnagyobb hittel, természetességgel jelentette ki, hogyan is lehetett volna több kutakodó kérdésem, erre vonatkozóan?

Az egyik jelentős fényszög, amely a mostani időszakra hatással van, az a Jupiter-Szaturnusz szembenállás, amely kibékíthetetlen ellentéteket hoz első körben. Annak köszönhetően viszont, hogy ez az ellentét egyensúlyteremtésre ösztökéli az embereket, ez akár létre is jöhet, és azt eredményezheti, hogy a legmerészebb álmaink is valósággá válhatnak. Ennek a két bolygónak a polaritása, az asztrológiában szimbóluma az ellentéteknek. Az összes olyan ellentétpár, amit ismerünk, ezzel a Jupiter-Szaturnusz szembenállással is kifejezhető: tűz-víz, hideg-meleg, jin-jang, jó és rossz. Ha kiemelünk egyetlen ellentétpárt - persze bármelyiket kiemelhetnénk -, mondjuk a jin-jangot -, akkor rájöhetünk, hogy egyik sem létezhetne a másik nélkül. Ha nincs rossz, nem tudjuk mi a jó, ha nem ismerjük a víz hatását, a tűzét sem tudjuk mihez hasonlítani. A két pólus közötti folyamatoknak köszönhető, hogy kialakul az egyensúly. Tehát kár ellenállni, hagyjuk, hogy a bolygók hassanak, mi pedig tegyük a dolgainkat.Persze, ha az emberi kapcsolatainkban éljük át ezeket a nagy amplitúdójú hullámokat, az fárasztó és romboló is lehet. Ne lepődjünk meg hát azon, ha mostanában több meglepő szakítás vagy éppen párkapcsolat jön létre, olyanok között, akikről gondolni sem mertük volna. Erőharcokba bármelyik jegy szülötte belemehet ezekben a hetekben, próbáljunk meg mindig harmóniára törekedni. Ezek az intelmek az asztrológustól persze nem csak az emberi kapcsolatokra vonatkoztathatóak. Nem tudhatom, hogy ti tapasztaltátok-e, de mostanában mintha egyre több ember életében jelentkezne az összeegyeztethetetlenség. A kötelességek szemben állnak a személyes vágyakkal, a félelem és a kishitűség sokakban megakadályozza, hogy létrehozzanak valamit, ami által azt érezhetik, hogy megvalósították önmagukat. Figyeljünk oda, hogy ne szakítsanak szét minket az elvárásoknak való megfelelési vágy és a saját egyéni normánk. A Jupiter felelőtlenné tesz, felerősíti bennünk a szabadság vágyat, a Szaturnusz pedig kvázi megteremti, hogy alaposan megszenvedjünk ezekért a törekvéseinkért. Ha szerencsések vagyunk, akkor a hirtelen csalódást okozó kudarcok, később új lehetőségekhez vezethetnek.

Persze túlzás lenne kijelenteni, hogy ebben az időszakban csak nehézségekre számíthatunk. Hiszen a Jupiter olyan pozitív tulajdonságokat is hordoz, amelyek segítenek bennünket abban, hogy egészében lássuk a terveinket, nagy léptékekben gondolkodhassunk, és a Szaturnuszi erő, realizmus segít abban, hogy az álmaink túllépjék az illúziók világát. Ráadásul ezek a univerzális erők nem engedik meg számunkra, hogy félmegoldásokkal beérjük, éppen ezért most csak azokba a dolgokba vagyunk képesek belepakolni, amelyekről úgy érezzük, hogy teljesek lehetnek. Tehát, ha valamin nem érezzük a száz százalék lehetőségét, bele sem kezdünk. Legyen szó munkáról, partnerkapcsolatokról, barátságokról.

Ha nem lenne elég...

A fent elemzett együttállásnak a hatásait jól összekuszálja a Jupiter-Uránusz együttállás. Ez a két bolygó napon ritkán, tizennégy évente áll csak együtt. Gondoljunk vissza, hogy tizennégy éve történt-e valami kacifántos az életünkben! Én akkoriban 17 éves voltam, az első terveim ekkor jöttek létre, az első nagy szerelmem ekkor teljesedett ki, az első lépések a felnőttség felé akkor történtek meg, tehát, ha ilyen meghatározó eseményeket keresünk, biztosan találunk is, és szinte bizonyosak lehetünk, hogy a mostani együttállás is hatással lesz az életünk folyására. Nem fogunk unatkozni az elkövetkezendő időszakban, hiszen a Jupiternek és az Uránusznak olyan hatásai vannak, amelyek felébresztik bennünk a kalandvágyat, vidámmá teszik a mindennapjainkat, és csak azért ténykedünk, hogy a jövőben jobb legyen. Ennek a két bolygónak az együttállása kreativitást, merészséget, nyitottságot generálhatnak, ugyanakkor problémákat is szülnek, hiszen a túlzások hatására elkaphat minket a gépszíj: veszélyesebben élhetünk, hazardírozhatunk, elhamarkodottan dönthetünk.A Jupiter és az Uránusz léptékei nagyon-nagyon különböznek, ezért a Jupiter és Szaturnusz szembenállásából fakadó hektikusságra ez még inkább ráerősít. A Jupiter megfontoltabb, lassabb, fokozatosabb lépéseket tesz, míg az Uránusz adj uram isten, de rögtön akar mindent, radikális, és nem is nagyon tudja felfogni, hogy miért jobb lassabban haladni, mint kapkodni. "Minden bolygó más-más energiákat hoz, az említett Uránusz piktogramjának a közepén van egy kör, ami a sorszerűségre utal, és van benne egy felfelé irányuló nyíl, ami a hirtelen, nem várt eseményeket jelenti" – magyarázta az Uránusz hatásait az asztrológus.

Miután a Jupiter és az Uránusz is belép a Kos jegyében az őrült hajsza fékeveszetté válik, koordinálni lehetetlen innentől kezdve és számunkra csak az marad, hogy kapaszkodjunk. Hirtelen meglepő formálódásokkal kell számolnunk, a világban és a személyes sorsunkban is olyan változások jönnek létre, amelyek a legvadabb álmainkban sem kerültek még elő. Önbizalmunkkal nem lesz gond, most mindent elképzelhetőnek tartunk, és fogjuk fel, hogy akár az ellenkezője is bekövetkezhet. A hit magunkban eredményezheti azonban azt is, hogy türelmetlenné, egoistábbá válunk, valamint a szabadságvágyunk olyan mértékben megnő, hogy kín keservesen tudjuk csak kordában tartani önmagunk vágyainak a vágtáját. Merészségünk szerelmi életünkre is bőven kihat, hiszen a rózsaszín fellegek közül, egy szakítás miatt akár a pokol kénköves bugyraiban is érezhetjük magunkat, de az is simán megeshet, hogy életünk nagy szerelmébe most botlunk bele.

A Jupiter, az Uránusz és Szaturnusz hatásai olyan kaotikus helyzeteket eredményezhet, amelyek hatásaival még évekig lesz dolgunk. Tanácsunk nincs, viszont megkérdeztük az asztrológust, hogy miként viszonyuljunk! Az ő tanácsa egyértelmű: merítsünk erőt, ne hagyjuk, hogy ezek a hektikus energiák szétcincáljanak, a merészséget szelídítsük bátorsággá és lélekben készüljünk fel rá, hogy mindennek az ellenkezője is igaz. Legyünk stabilak, megfontoltak, ha mégis összeomlik minden, akkor pedig csak arra figyeljünk, hogy mi bújuk meg a mában, ami lehetőséget kínál a holnapra.

Az asztrológussal történő beszélgetés végén, már csak azt akartam tudni, hogy az elkövetkezendő időszakban, hogyan változnak ezek a hatások, és az én különböző bolygók általi befolyásoltságomra milyen hatással lesznek. Gyakorlatilag olyan érzésem támadt, hogy ha ismerem a bolygóállásokat, azoknak a hatásait, akkor biztosan jobban, tudatosabban tudnám vezetni az életemet. Fel is tettem a nagy kérdést Matchi Attilának, miszerint, ha odafigyelünk a bolygókra, csillagokra ügyesebben ellavírozhatunk az életben? "Van, aki csinálja, de hiába is tudjuk, hogy mi, miként hat ránk, nekünk kell dolgozni abban a hatásban, ha foglalkozunk vele, ha nem. Inkább a tanulást segíti, önmagunk megismerését. Még asztrológusként is, hiába ismered a bolygók, fényszögek hatásait, azokat nem lehet elkerülni. Legfeljebb akkor, ha szétmeditáltad az agyadat, és megvilágosodtál. Mert, akkor minden annyira világos, átlátszó és egyértelmű, hogy ezek a bolygó hatások nem hatnak" - zárta le a beszélgetésünket, ezzel a még több kérdést felvető megfigyeléssel Matchi Attila. 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés