free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Borsófőzelék liszt nélkül

Borsa         Címkék: borsó, íz-i, ősz, recept, zöldborsó 6 hozzászólás

Zöldborsófőzeléket készítettünk, de nem habartuk, nem is rántottuk, hanem magát a zöldséget pürésítettük. Aki tudja az eljárás nevét, írja meg nekünk.

Nem tudjuk, hogyan hívják azt az eljárást, amikor egy főzelék nem habarással vagy rántással készül. A lényege, hogy a szokásosnál kicsit több zöldségből kell készíteni a főzeléket, és egy részét a párolás után pürésíteni kell, majd visszakeverni. Érezhetően más lett így a borsófőzelék íze, még ”zöldebb”, még töményebben borsó ízű.

Hozzávalók:

1 evőkanál olaj
60 dkg zöldborsó
tej

apróra vágott petrezselyem



A felhevített olajon átforgatom a borsót, majd kevés vizet öntök alá, és fedő alatt megpárolom. Leszűröm a levét, hozzáadom a borsó negyedét-harmadát és összeturmixolom. A borsópürét a maradék borsóhoz adom, annyi tejet adok hozzá, hogy elérje a nekem szimpatikus főzelék-állagot, petrezselymet keverek bele, aki szereti, kevés cukorral ízesítheti, én csak sóztam.


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés