free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Saját börtönt kapnak az olasz transzszexuálisok

Borsa         Címkék: börtön, bűnözés, prostitúció, toszkána, transzszexuális 0 hozzászólás

A transzszexuális rabokat sem a nők, sem a férfiak nem fogadják be a börtönökben. Ezért biztonságuk érdekében külön intézményt nyitnak nekik Toszkánában.

A toszkánai létesítménybe márciustól költözhetnek át azok a transznemű rabok, akik eddig egy másik észak-olaszországi börtönben tengődtek. Az őröket speciális képzésben részesítik, mert a harminc érintett elítélt a szokásostól eltérő bánásmódban kell, hogy részesüljön. A "hagyományos" olasz börtönökben a transzszexuálisokat a női és a férfi rabok is diszkriminálják, a transzneműeket többször el kellett különíteni a többiektől a saját biztonságuk érdekében. Az új börtönhöz - ami korábban női fegyházként működött - sportpálya, könyvtár és egy olívaolaj-üzem is tartozik, és mivel Toszkánáról van szó, egy borpalackozó is az épület része.

Az olasz transznemű mozgalom feje lelkesen üdvözölte a kezdeményezést, és főleg annak örült, hogy így elkerülhetik a rabok a többi börtönben rájuk váró izolációt. Olaszország legnépszerűbb transzszexuális híressége, az egykori parlamenti képviselő Vladimir Luxuria szerint az új börtönnek köszönhetően "társai" anélkül tölthetik le a büntetésüket, hogy szexuális identitásuk miatt gyötörnék őket. Ez a méltóság megőrzéséről szól, tette hozzá.

www.francescococco.com

A legtöbb transzszexuális rab prostitúció vagy drogügyek miatt került rács mögé. Tavaly az egyik olaszországi régió kormányzója lemondásra kényszerült, mert egy brazil transzszexuális prostituáltakkal hozták hírbe. Az egyiket közülük később holtan találták a lakásában, miután tűz ütött ki az éjszaka közepén. Transzszexuálisnak az olyan személyt nevezik, aki biológiai adottságaival ellentétes neműként határozza meg magát. Sokan közülük sorozatos műtétekkel megváltoztatják a nemüket.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés