free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Mégsem jó a botox a migrén ellen?

Borsa         Címkék: botox, migrén, púder 0 hozzászólás

A botox injekciókat a krónikus migréntől szenvedőknek adhatják a nyakon és a fejen, annak reményében, hogy megelőzik vele a későbbi fejfájásokat. Csak minek.

A ránctalanító botox injekciók, melyeket néhány országban a krónikus migrén kezelésére engedélyeztek, jelentéktelen hatással vannak a fejfájásra - állítják egy a héten közzétett tanulmány szerzői. A botox ránctalanító hatását úgy éri el, hogy a Clostridium botulinum baktérium által termelt idegméreg (neurotoxin) bénítja azokat az izmokat az arcon, amelyek a ráncot okozzák.

www.trendhunter.com

Nagy-Britannia volt az első ország 2010 júliusában, amely engedélyezte a botox migrén elleni felhasználását, majd októberben az amerikai gyógyszerügyi hatóság, az FDA is engedélyezte az Allergan cég ránctalanító botox injekciójának alkalmazását krónikus migrénnél. A botox injekciókat a krónikus migréntől szenvedő felnőtteknek adhatják a nyakon és a fejen, legfeljebb 39 ponton, 12 hetes gyakorisággal annak reményében, hogy megelőzik vele a későbbi fejfájásokat.

A brit Drug and Therapeutics Bulletin című szakfolyóiratban megjelent tanulmány szerint azonban a klinikai kipróbálás során alig találtak bizonyítékot a botox alkalmazásának hasznára. A vizsgálatokba bevont önkéntesek 1-10 százaléka számolt be kényelmetlen vagy fájdalmas mellékhatásokról, köztük izomgörcsről, kiütésekről és viszketésről.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés