free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A BP-t okolják Spongyabob haláláért

Borsa         Címkék: bp, kultúrtripp, olajszennyezés, spongyabob 1 hozzászólás

Az olajkataszrófáért felelő társaság, a BP, a környezetszennyezésen felül Songyabob haláláért is felelős - legalábbis a Facebook egy csoportja szerint.

A Mexikói-öbölbeli olajkatasztrófáért felelős BP igyekszik rendezni sorait: a szivárgás végleg megszűnhet, a vezérigazgató távozik, de az olajtársaság híre azonban továbbra is rossz, a Facebook közösségi portál egyik oldalán még azzal is megvádolták, hogy megölte Spongyabobot, a rajzfilmhőst.Brit lapok a múlt hét folyamán igyekeztek számba venni, hogy milyen feladatok állnak a BP előtt, az internetes körkép azonban lesújtó volt. A nagy múltú társaság jelenleg négy közösségi portálon, a Twitter, a Facebook, a YouTube, valamint a Flickr oldalán van jelen, hogy mentse a menthetőt, és megóvja maradék hírnevét; a Facebookon részletekbe menő információkkal szolgálnak a katasztrófa következményeiről - bár sokan ezt elhibázott lépésnek tartják. Az oldalnak mindazonáltal 60 ezer tagja van.  Az internetes társadalom azonban sokkal inkább a vállalattal szemben, semmint mellette foglal állást. A Twitter oldalán 10 hírfolyam is foglalkozik a BP-vel, a követők száma több mint 200 ezer. Facebookon 470 ezer tagja van annak az oldalnak, mely szerint a British Petrol végzett a tengeri szivacs Spongyabob Kockanadrággal, Bikinifenék hősével, a világ egyik leghíresebb rajzfilmfigurájával.

Mindeközben az amerikai hatóságok közölték, hogy közel 4,9 millió hordónyi, mintegy 780 millió liter kőolaj ömlött a Mexikói-öböl vizébe azóta, hogy április végén felrobbant és elsüllyedt a BP olajtársaság által üzemeltetett olajkitermelő platform. A kiömlött olaj - és a vele együtt a felszínre törő gáz - egy része nem szóródott szét a tengerben: mintegy 800 ezer hordónyi - s 127 millió liter - olajat sikerült begyűjteni, még mielőtt július közepén elfojtották a szivárgást.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés