free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Cambridge diéta - a tények

Borsa         Címkék: diéta, fogyókúra, ízi 8 hozzászólás

Vannak akik hiúságból, mások egészségügyi okokból kezdenek fogyókúrába. A Cambridge diétát sokan emlegetik, viszont veszélyeit kevesen ismerik.

A 80-as évek legnépszerűbb diétájához, a Cambridge diétához egyre több súlyparás ember fordul, akik kétségbeesetten keresik a módot, hogy minél hamarabb megszabaduljanak a felesleges kilóiktól. Lássuk a tényeket erről a vitatott módszerről.

A Cambridge módszer alapja a VLCD (very low calory diet = alacsony kalóriás étrend) és követőit nagyon szigorú étrendre fogja, ami az előírt shake-ekből, levesekből, szeletekből és kásákból áll, egészen addig, míg a célszemély el nem éri a kívánt súlyt. Attól függően, hogy valaki mennyit akar fogyni és mennyi idő alatt, akár "normál" ételek is szerepelhetnek az étlapon, de csak a szigorú előírásoknak megfelelően. 330 kalóriánál többet nem vihetnek be szervezetükbe a fogyókúrázok, és szigorú orvosi felügyelet mellett zajlik ennek a diéta betartatása.
Ellenérvek

Az étrend nagyon szigorú, emellett, akárcsak az Atkins-diéta: azon alapul, hogy ketózisra kényszeríti a testet a gyors fogyás érdekében. A ketózis akkor lép fel, amikor a szervezet nem jut a normális működéshez elegendő kalóriához. A szervezet ilyenkor zsírtartalékait kezdi felhasználni és azokat égeti el a túlélés érdekében. Bár ez a folyamat valóban plusz zsírokat éget el, de plusz izmot is, így egészségügyileg általánosan károsnak minősül. A módszer extrém, így sok mellékhatással jár: fejfájás, feledékenység, szédülés, ingerlékenység, hasmenés, székrekedés, remegés, rossz szájszag és időleges kopaszodás is előfordulhat. Mindemellett a módszer tökéletesen mozgásmentes, így követői az abbahagyás után villámgyorsan szedhetik vissza a leküzdött kilókat.

Előnyök

Ha valamilyen különleges esemény miatt a gyors súlyvesztés a lényeg, a módszer tökéletes lehet, mert a siker garantált, ha betartjuk a szigorú előírásokat. Mivel a módszer nagyon specifikus módon működik, a részletes és pontos előírások megkönnyítik azok dolgát, akik túlfeszített életmódjuk miatt nem érnek rá arra, hogy megtanulják, hogyan kellene egészségesen étkezni, főzni.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés