free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Cambridge diéta - a tények

Borsa         Címkék: diéta, fogyókúra, ízi 8 hozzászólás

Vannak akik hiúságból, mások egészségügyi okokból kezdenek fogyókúrába. A Cambridge diétát sokan emlegetik, viszont veszélyeit kevesen ismerik.

A 80-as évek legnépszerűbb diétájához, a Cambridge diétához egyre több súlyparás ember fordul, akik kétségbeesetten keresik a módot, hogy minél hamarabb megszabaduljanak a felesleges kilóiktól. Lássuk a tényeket erről a vitatott módszerről.

A Cambridge módszer alapja a VLCD (very low calory diet = alacsony kalóriás étrend) és követőit nagyon szigorú étrendre fogja, ami az előírt shake-ekből, levesekből, szeletekből és kásákból áll, egészen addig, míg a célszemély el nem éri a kívánt súlyt. Attól függően, hogy valaki mennyit akar fogyni és mennyi idő alatt, akár "normál" ételek is szerepelhetnek az étlapon, de csak a szigorú előírásoknak megfelelően. 330 kalóriánál többet nem vihetnek be szervezetükbe a fogyókúrázok, és szigorú orvosi felügyelet mellett zajlik ennek a diéta betartatása.
Ellenérvek

Az étrend nagyon szigorú, emellett, akárcsak az Atkins-diéta: azon alapul, hogy ketózisra kényszeríti a testet a gyors fogyás érdekében. A ketózis akkor lép fel, amikor a szervezet nem jut a normális működéshez elegendő kalóriához. A szervezet ilyenkor zsírtartalékait kezdi felhasználni és azokat égeti el a túlélés érdekében. Bár ez a folyamat valóban plusz zsírokat éget el, de plusz izmot is, így egészségügyileg általánosan károsnak minősül. A módszer extrém, így sok mellékhatással jár: fejfájás, feledékenység, szédülés, ingerlékenység, hasmenés, székrekedés, remegés, rossz szájszag és időleges kopaszodás is előfordulhat. Mindemellett a módszer tökéletesen mozgásmentes, így követői az abbahagyás után villámgyorsan szedhetik vissza a leküzdött kilókat.

Előnyök

Ha valamilyen különleges esemény miatt a gyors súlyvesztés a lényeg, a módszer tökéletes lehet, mert a siker garantált, ha betartjuk a szigorú előírásokat. Mivel a módszer nagyon specifikus módon működik, a részletes és pontos előírások megkönnyítik azok dolgát, akik túlfeszített életmódjuk miatt nem érnek rá arra, hogy megtanulják, hogyan kellene egészségesen étkezni, főzni.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés