free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 orbitális celebbaki: természettudományok

Brabham         Címkék: celeb, kultúrtripp, lista, természettudomány 0 hozzászólás

Természettudományokból lebőgött celebeket is szépszerével lehet találni. Valódi dinoszauruszok, az érezhető gravitáció és a végleges halál – íme a legkínosabb dumák.

Mint azt mindenki tudja, a hírnévvel jár némi felelősség és elszámoltathatóság is: aki ismert, annak fel kell készülnie rá, hogy ha mellébeszél vagy melléfog, azt mindenki megjegyzi magának. Orbitális celebbakikat gyűjtögető sorozatunkban épp ilyen emlékezetes szavakat és tetteket gereblyézünk össze, mégpedig tantárgyak szerint tematikusan haladva, ugyanis a celebek szinte minden téren alkottak már nagyokat. Ezen a héten összevont órát tartunk: a téma a széles értelemben vett természettudomány, és örömmel jelentjük, hogy Britney Spears másodszor is megússza a szereplést.

Laura Dern, biológia

Mint az sejthető, az egyébként nem éppen buta fruskának tűnő színésznőt a Jurassic Park kapcsán tudjuk elővenni. Annak idején az egész világ le volt döbbenve a Spielberg-alkotás vizuális effektusain, és ez alól ő sem volt kivétel – nagy álmélkodva sikerült is bejelentenie, hogy „nehéz eldönteni, mikor látunk komputeres grafikákat, és mikor igazi dinoszauruszokat”. Oké, Dern egy paleobotanikust alakít a filmben, aki a növényekkel foglalja el magát, és utálja a dinoszauruszokat, de azért ennél talán egy kicsit jobban is fel lehetett volna készülni a szerepre…

Cameron Diaz, fizika

Őt mondjuk már nem feltétlenül avatnánk díszdoktorrá semmilyen témában, de azért úgy gondoltuk, hogy a Paris Hilton által képviselt értelmi színvonalat magasan felülmúlja. Azóta azonban nem vagyunk ebben biztosak, hogy sikerült kijelentenie: „Egészen fiatal korom óta észleltem a gravitációt”, ez ugyanis már Dern szövegével ellentétben biztosan nem nyelvbotlás volt. Lehet persze, hogy egy Uri Geller veszett el benne, és csak mi nem értjük meg, de azért megnéznénk, hogy ezt hogyan magyarázza ki.

Brooke Shields, orvostudomány

Vele már arra a szintre lépünk, ahol sok mindenen nem lepődünk meg, de nagy életbölcsességén így is jót nevettünk, hogy aszondja: „A dohányzás halált okozhat. És aki meghal, az az életének egy nagyon fontos részét veszti el.” Paff neki, ezt jól oda tetszett döfni. Persze nem kizárt, hogy egy lélekvándorlás-hívővel van dolgunk, de akkor meg miért fontos része a Nagy Körforgásnak az az egy szem élet, amit elveszt a dohányzás miatt az ember? Érthetetlen. Viszont megfogalmazódott bennünk egy másik kérdés, amire talán pont Brooke Shields tudná a legjobb választ adni: az átvitt értelemben vett agyhalállal vajon mekkora részét veszti el az ember az életének?

Sienna Miller, orvostudomány

A cigaretta valamiért nagyon népszerű az ostobaságokat beszélő celebek körében, ugyanis Sienna Millernek is van egy aranyköpése a füstölgés témakörében. Idézzük: „Imádom a cigarettát. Imádom. Szerintem minél pozitívabban áll az ember a dohányzáshoz, annál kevésbé ártalmas a dolog.” Mit is fűzhetnénk hozzá ehhez a szállóige-értékű megnyilvánuláshoz? Cigarettásdobozokon egyhamar biztos nem fogjuk olvasni a „Dohányzás halálos tüdőrákot okozhat” típusú figyelmeztetések helyén, viszont egy vitaestet nagyon szívesen meglátogatnánk, ahol Sienna Miller és Brooke Shields cserél eszmét cigaretta-ügyben.

Cindy Lauper, biológia

Végül térjünk vissza a halálhoz és annak következményeihez, ugyanis ez a kérdés is több híresség fantáziáját mozgatta meg: a kis túlzással origónak is tekinthető Brooke Shields mellett Cindy Lauper is kifejtette a véleményét a témában. Álláspontja a következő: „Aki közösül, az vállalja a halál kockázatát, és a halál végleges következményekkel jár.” Hoppá-hoppá, miket tud meg az ember. A mondat első felével mondjuk nem kötözködünk, mert Lauper közismert figurája az AIDS-ellenes harcnak, és nyilván ezt is a témával kapcsolatban mondta – na de a második megállapítás biztos nem azért, khm, fura, mert a kijelentést kiemelték a kontextusából. Egy mindenesetre tuti: Cyndi Lauper ezek szerint nem hisz a lélekvándorlásban, úgyhogy a vitaest Brooke Shields-szel itt is érik.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés