free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Párnaarc-járvány a celebvilágban

Borsa         Címkék: botox, celeb, hollywood, púder 8 hozzászólás

A hollywoodi celebnők egyre torzabb külsővel jelennek meg a nyilvánosság előtt, mi pedig egyre inkább hozzászokunk a látványhoz. A fiatalság hajszolása mindent felülír.

Cameron Diaz egyre furcsábban néz ki. Az arca abnormálisan puffadt, a szemei viszont apró résekké zsugorodtak. Szemmel láthatólag ő is csatlakozott a „Párnaarcúak Klubjához”, melynek többek között olyan sztárok a tagjai, mint Nicole Kidman, Priscilla Presley, Sharon Osbourne, Kylie Minogue, Daryl Hannah, Catherine Zeta-Jones vagy Madonna és még sorolhatnánk. Valószínűleg mindannyian a túlzásba vitt botoxnak és a ráncfeltöltéseknek köszönhetik ijesztően természetellenes külsejüket, bár közülük többen is akadnak, akik nem ismerik el, hogy ilyen kezelésekre járnának. De vajon tényleg nincs senki, aki figyelmeztetné őket, hogy a fiatalság-hajszolás közepette immár átestek a ló túloldalára? - teszi fel a költői kérdést a Daily Mail újságírója.

Mit látnak a tükörben?

Úgy tűnik, egyre többen jutnak el arra a szintre, hogy mindenáron fiatalabbnak akarnak tűnni, akkor is, ha ettől éppenséggel borzasztóan néznek ki, hiszen számukra még ez is jobb annál, mintha öregnek látszanának. Elgondolkodtató, hogy vajon mit látnak ezek a nők a tükörben? Nyilván nem azt, amit mindenki más, hogy az arcuk kifejezéstelen és műanyag, akár egy játékbabáé..."A diszmorfia azt jelenti, hogy az egyén egyszerűen nem látja többé szépnek az arcát" - magyarázta Diana Parkinson, pszichoterapeuta. - Csupán ráncokat és hibákat lát, amiktől meg kell szabadulnia és nem veszi észre, hogy milyen nevetségessé teszik a megjelenését a beavatkozások. Nem azt látja a  tükörben, amit te vagy én. A hollywoodi sztárok ráadásul olyan emberekkel vannak körülvéve, akik közül igen sokan, hozzájuk hasonlóan eltorzítják az arcukat. "Ijesztő, de ha felpumpált, ránctalan arcokat, kifeszített szemeket, felfújt ajkakat látunk magunk körül, akkor ez kezd normálisnak tűnni és velük összehasonlítva a saját, természetes arcunk a furcsa. Ez is diszmorfiához vezethet."

A szakember hozzátette azt is, hogy a nők 40 éves koruk körül, a termékenységük vége felé közeledve görcsösen próbálnak megint úgy kinézni, mint egy fiatal, termékeny nő. "Ez annyira szomorú! Annyira bizonytalanok, hogy egyenesen sajnálom őket, nem pedig utánozni akarom" - jegyezte meg Parkinson.

Hatalmas a nyomás

"Ebben az iparágban nem tudsz megmaradni, ha nem látszol fiatalnak" - mondta Cher egy pár évvel ezelőtti interjújában. - Senkit sem érdekelnek az öregedő nők. Nem tartoznak hozzánk.
A nőkre, különösen pedig a celebnőkre hatalmas nyomás nehezedik, hogy minél tovább megőrizzék a fiatalságukat. "Az olyan sztárokon, mint Cameron, Madonna vagy Kylie, még nagyobb a nyomás, nem csupán azért, mert a  nyilvánosság előtt élnek és keményen kritizálják őket minden egyes felszedett kilóért vagy akár csak egy pattanásért, hanem azért is, mert egy olyan iparágban dolgoznak, ahol a fiatalság rendkívül fontos” - magyarázta a szakember. A felmerülő igényeket pedig plasztikai sebészek hada kész kielégíteni, a legkülönfélébb és legmodernebb eljárásokkal.

Dr William Binder, Beverly Hills-ben praktizáló plasztikai és rekonstrukciós sebész szerint a "párnaarc-járványért" azok a kollégái tehetők felelőssé, akik nem mernek nemet mondani a neves ügyfeleknek. "Néhány páciensnek a műtétek és a feltöltések a rögeszméjévé váltak. Ilyenkor a sebésznek kötelessége lenne azt mondani, hogy ne tovább." Binder szerint a fiatalabb sebészek sokszor azért nem mernek nemet mondani, mert attól tartanak, hogy elveszítik a klienst és ezzel hátrányba kerülnek a versenyben. "Ez nem azért van, mert kapzsik vagy mert túl sokat akarnak. Egyszerűen félnek nemet mondani."

Egyre művibb, egyre hamisabb

A legtöbben egy kis ráncfeltöltéssel kezdik, hogy megszabaduljanak az orruk és a szájuk között futó ráncoktól, aztán jön némi botox, majd az ajakfeltöltés és így tovább...  Még egy beavatkozás, aztán egy újabb és az arc egyre ijesztőbben fiatalos, egyre művibb, egyre hamisabb. A delikvens viszont ezt nem látja, már csak azért sem, mivel az arca fokozatosan vált ilyenné.Diane Parkinson szerint negyven évvel ezelőtt a legtöbben kiakadtak volna, ha valaki úgy nézett volna ki, mint manapság sok hollywoodi sztár. Mára viszont megváltoztak a megfelelő kinézettel kapcsolatos elvárásaink és hozzászoktunk többek között a párnaarcok látványához is, ami, ha jobban belegondolunk, meglehetősen aggasztó. "Ezek a képek éreztetik a hatásukat azon is, hogy milyennek látunk másokat. Kutatásokból kiderült, hogy a mai fiatal fiúk, akik plasztikázott modellek képein nőttek fel, már a szilikonmellet preferálják a természetessel szemben. Ki tudja, mi tűnik majd normálisnak tíz vagy húsz év múlva?!"

Az örök fiatalságra való törekvés egyre több nő számára jelenti azt, hogy torzítsa el a külsejét, még akkor is, ha ezzel lerombolja azt, amije van. De mi történt vajon azzal a fajta természetes szépséggel, mely épp az évek múlásával költözik egy női arcra? Egyre inkább arról győzködjük magunkat, hogy annál jobban fogjuk élvezni az életet, minél fiatalabbnak látszunk. Ez azonban nem igaz és ezt valahol, legbelül mindnyájan tudjuk. De vajon hogyan tudunk megakadályozni valakit abban, hogy azt higgye, ha egy fecskendővel az arcába pumpálnak valami idegen anyagot, attól boldogabb lesz?LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés