free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Munkahelyi kertek

Borsa         Címkék: céges, kert, munka, munkahely, zöldség 0 hozzászólás

Nyugaton divat a munkahelyi konyhakert és a közös kapálás. A dolgozók imádják, mert hazavihetik a friss zöldséget, ráadásul a kertben megszűnik a hierarchia.

Míg itthon elképzelhetetlen, hogy valaki korábban felkeljen a céges paradicsom gyomlálása miatt, vagy lerövidítse az öntözés miatt a kávészünetet, külföldön egyre több munkahely alakít ki konyhakertet, amelyet a dolgozók önkéntes alapon gondoznak.

A céges vetemények először a Szilícium-völgy álommunkahelyein, a Google és a Yahoo irodái mellett jelentek meg. A trend a kevésbé szabad szellemű cégeket is elérte, és ha nincs az irodának parkja, a tetőkön található konténereket alakítják át virágládává, vagy a dohányzásra kijelölt helyeket hasznosítják. A PepsiCo. egyik egyesült államokbeli központjának alkalmazottai például két teniszpálya méretű területet vetettek be zöldségekkel, és van olyan vállalat is, ahol a termés az alkalmazottak gyerekeinek fenntartott óvoda konyhájára kerül.

www.nytimes.com

A jelenség nem pusztán biozöldség-őrületre és a vezetők jófejségére vezethető vissza. A recesszió miatt a cégek kevesebbet költenek csapatépítő programokra, kirándulásokra, rekreációs programokra, a kertészkedés pedig kreatív és olcsó módja a dolgozók egészségének és munkamoráljának megőrzésére. "Ha már nem tudnak fizetésemelést adni, legalább biztosítanak egy olyan lehetőséget, a mivel javíthatják az alkalmazottak életminőségét" - Bruce Butterfield, a National Gardening Association nevű nonprofit szervezet kutatási igazgatója.

A kertben ráadásul nem érvényes a munkahelyi hierarchia, a vezetőknek ugyanúgy ki kell menni gyomlálni, ha vállalták, hogy részt vesznek a kerti munkákban.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés