free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Együnk céklafőzeléket!

Borsa         Címkék: cékla, főzelék, tél 0 hozzászólás

A magyar konyha a céklát leginkább cukros formában használja, savanyúságként, pedig ezerféleképpen elkészíthető. Mi most főzelékként ajánljuk - Ízbolygónak hála.

A cékla a tél egyik vitaminforrása, vérképző, a sav-bázis egyensúlyt és a máj anyagcsere-folyamatait szabályozza, valamint a tumorsejtek szaporodását gátló hatása van. A cékla legkíméletesebb elkészítési módja a fóliában sütés. Olívaolajjal (1 ek), sóval (1 tk) (ínyencek egy ek balzsamecettel ) fóliába csomagolva nagyjából 1 óra alatt 200 fokon megsütjük. A sütés ideje méretfüggő is, így mielőtt a sütőt lekapcsolnánk, villával bökjük meg a céklát. Ha belecsusszan, készen van! Isteni kecskesajttal, madársalátával, sütőtökkel vagy csak magában. További ízélményekhez jutunk, ha olívaolaj helyett fokhagymás vajjal (szoba hőmérsékletű vaj és reszelt fokhagyma keveréke) kenjük be + só + fólia és irány a sütő.

Céklafőzelék

A hagymát olajon megfonnyasztom, majd a megtisztított, apróra felkockázott céklát hozzáadom és éppen annyi vízzel öntöm fel, amennyi ellepi.

Hozzávalók

4 cékla
1 fej lilahagyma
1 dl tejszín
só, frissen őrölt bors, 2 ek balzsamecet



Addig főzöm, míg meg nem puhul a cékla. A végén egy dl tejszínnel besűrítem, majd sózom, borsozom és balzsamecettel teszem pikánssá.

Bár színe bizarr, ízre meggyőző.


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés