free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Együnk céklafőzeléket!

Borsa         Címkék: cékla, főzelék, tél 0 hozzászólás

A magyar konyha a céklát leginkább cukros formában használja, savanyúságként, pedig ezerféleképpen elkészíthető. Mi most főzelékként ajánljuk - Ízbolygónak hála.

A cékla a tél egyik vitaminforrása, vérképző, a sav-bázis egyensúlyt és a máj anyagcsere-folyamatait szabályozza, valamint a tumorsejtek szaporodását gátló hatása van. A cékla legkíméletesebb elkészítési módja a fóliában sütés. Olívaolajjal (1 ek), sóval (1 tk) (ínyencek egy ek balzsamecettel ) fóliába csomagolva nagyjából 1 óra alatt 200 fokon megsütjük. A sütés ideje méretfüggő is, így mielőtt a sütőt lekapcsolnánk, villával bökjük meg a céklát. Ha belecsusszan, készen van! Isteni kecskesajttal, madársalátával, sütőtökkel vagy csak magában. További ízélményekhez jutunk, ha olívaolaj helyett fokhagymás vajjal (szoba hőmérsékletű vaj és reszelt fokhagyma keveréke) kenjük be + só + fólia és irány a sütő.

Céklafőzelék

A hagymát olajon megfonnyasztom, majd a megtisztított, apróra felkockázott céklát hozzáadom és éppen annyi vízzel öntöm fel, amennyi ellepi.

Hozzávalók

4 cékla
1 fej lilahagyma
1 dl tejszín
só, frissen őrölt bors, 2 ek balzsamecet



Addig főzöm, míg meg nem puhul a cékla. A végén egy dl tejszínnel besűrítem, majd sózom, borsozom és balzsamecettel teszem pikánssá.

Bár színe bizarr, ízre meggyőző.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés