free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 orbitális celebbaki: történelem és állampolgári ismeretek

Borsa         Címkék: celebbaki, ciki, kultúrtripp, lista 1 hozzászólás

Ki volt Jordánia királya? Fontos ember-e a brit miniszterelnök? És milyen a bárpult a Partheónban? Listasorozatunk második részében történelemből buknak a celebek.

Mint azt mindenki tudja, a hírnévvel jár némi felelősség és elszámoltathatóság is: aki ismert, annak fel kell készülnie rá, hogy ha mellébeszél vagy melléfog, azt mindenki megjegyzi magának. Orbitális celebbakikat gyűjtögető sorozatunkban épp ilyen emlékezetes szavakat és tetteket gyűjtögetünk, mégpedig az iskolai tantárgyak szerint tematikusan haladva, ugyanis a celebek szinte minden téren alkottak már nagyokat. A földrajzi kérdéseket feszegető első rész után ezúttal történelemből és állampolgári, illetve politikai ismeretekből bakizó hírességek vonulnak fel – és megjelenik köztük a sorozat első visszatérő szereplője is.

Mariah Carey és Jordánia királya

Most tényleg nem azért, de Mariah Carey-nek már a tekintetében is van valami, amiből sejthető volt, hogy ki fog kötni a mi kis sorozatunkban. Első, de nem feltétlenül utolsó felbukkanását annak köszönheti, hogy megkérdezték tőle annak idején, mit gondol Jordánia királyának haláláról. Az uralkodót angolul ugyebár úgy titulálják, hogy „the king of Jordan”, a jó Mariah pedig azonnal be is azonosította, hogy kiről van szó, és azt felelte: „Imádtam Jordant. Korunk egyik legnagyobb sportolója volt.” Hogy Jordánia népe vagy Michael Jordan akadt ki jobban a dolgon, arról már nem szól a fáma, de ez talán jobb is így.

Britney Spears és a brit miniszterelnök

Éljen, megvan az első duplázónk! Britney Spears már a földrajzvizsgán is jól szerepelt, hiszen Japánt elhelyezte Afrikában, Ausztráliáról pedig megkérdezte, hogy az meg hol a francban van – és örömmel jelentjük, hogy politikai kérdésekben is hasonlóan penge. Amikor ugyanis annak idején George W. Bush és Tony Blair találkozójától zengett a világsajtó, egy élelmes riporter az énekesnő véleményét is kikérte a meetingről, ő pedig visszakérdezett, hogy ki az a Tony Blair – majd amikor megtudta, hogy a brit miniszterelnökről van szó, megállapította: „Nos, hát akkor valószínűleg nagyon fontos ember lehet.” Hibátlan.

Danielle Lloyd és Winston Churchill

Természetesen megvan Nagy-Britannia válasza is Britney Spears tudatlanságára. A szigetország a Miss Anglia 2004 és a Miss Nagy-Britannia 2006 kitüntető címekkel egyaránt rendelkező kebelcsodát, Danielle Lloydot tudja felmutatni. Ő, ha lehet, még annyira sincs tisztában az amerikai történelemmel, mint Britney a brittel, ugyanis egyszer azt találta mondani: „Winston Churchill volt Amerika első fekete elnöke, nem?” És mintha ez még nem lenne elég, azt is hozzátette: „Itt állok a szobra mellett, és az fekete…” Mit mondhatunk erre? USA – Nagy-Britannia 1 : 1. Minimum.

Jessica Simpson és a Fehér Ház

De figyelem, már jön is a felmentő sereg egy újabb amerikai szőkeség képében. Jessica Simpson ugyebár attól lett sztár, hogy az ég egy adta világon semmiben nem különbözik Britney Spearstől, és ez alól az intellektusuk, sőt történelmi és állampolgári ismereteik sem képeznek kivételt. Épp csak annyi az eltérés, hogy ő hazai pályán támadott, ugyanis amikor meghívták a Fehér Házba, azzal bókolt az elnöknek, hogy „Nagyon tetszik, ahogy átrendezte a helyet!” Ezután valószínűleg nemcsak az ő újbóli meghívásán gondolkoznak el, hanem azon is, hogy beengednek-e még egyáltalán popénekeseket szájpecek nélkül az épületbe.

Shaquille O’Neal és a Parthenón

Természetesen férfiversenyzőnk is van, mégpedig az amerikai kosárlabda-legenda, Shaquille O’Neil személyében. Nem véletlenül hagytuk őt utoljára – beszólása mind közül a legmókásabb, és kifejezetten a „klasszikus műveltség” tárgykörébe esik. A sztori a következő: Shaq Görögországba utazott, a mindig éber sajtó pedig természetesen kikérdezte az élményeiről, és valakinek valamiért eszébe jutott azt is megtudakolni, hogy vajon a Partheónt megnézte-e a híres sportoló. Ő meg erre benyögte, hogy „Nem igazán emlékszem a szórakozóhelyek nevére.” Ijj-ijj-ijj.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés