free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A divat kultikus darabjai

Borsa         Címkék: birkin, chanel, divat, kirakat 1 hozzászólás

Évtizedekkel ezelőtt találták ki őket, mégsem mennek ki a divatból sosem. A következőkben ilyen kultikussá vált, örök darabokat ismerhettek meg.

A nagy divatházak szinte mindegyike büszkélkedhet egy-egy olyan általuk piacra dobott termékkel, amely már hosszú évek óta sikerdarabnak számít, sőt némelyik igen fontos szerepet játszott a divat fejlődésében. Ezek a legendás darabok ugyan néha kapnak egy kis vérfrissítést, de legjellemzőbb tulajdonságaikon ez mit sem változtat, így aztán a megszállott gyűjtők évről évre megveszik a legújabb Birkin-t vagy Spy Baget. Most bemutatunk néhány igazán örök darabot.

Chanel: "kis fekete", tweed kosztüm, steppelt táska

Coco Chanel nagyságát mi sem bizonyíthatná jobban, minthogy az ő nevével három igazán karakteres és meghatározó darab is összeforrt. 1926-ban piacra dobta a mára kötelezőnek nevezhető "kis feketét"(kép1). A Chanel által megálmodott darab titka abban rejlett, hogy a korábbiaktól eltérően ezt a ruhát bármilyen társadalmi réteghez tartozó nő felvehette, szinte bármilyen alkalomra. Azt hogy éppen milyen rendezvényen kellett megállnia a helyét csak a kiegészítők határozták meg. A Vouge egyszerűen csak a modern nő egyenruhájának nevezte a kis fekete ruhát.

http://gracemagazine.wordpress.com, http://fashionista.com, www.ioffer.com, www.corbis.com

A huszadik századi sikkes nő másik kötelező viselete a Chanel tweed kosztüm(kép2), szegélyezett szoknyából és a hozzá illőderékig érő aranygombos kabát a napjainkban az eleganciát testesíti meg, a gyöngysor pedig kötelező hozzá. Az anyaga kizárólag a legfinomabb szövött gyapjú lehet, és bár napjainkban előszeretettel hamisítják az eredeti darabok hosszú évtizedeken át kiállják a strapát.

Chanel a kiegészítők megszállottja volt, így egyáltalán nem meglepő, hogy olyan darabot tervezett ami még ma is hódít. A "jó öreg" steppelt táska(kép3) mindent átélt már, és a világ egyik legtöbbet hamisított táskája. Az eredeti darabok mindegyike igazi puha bőrből készült és a lánca valódi arannyal van futtatva.

Hermes: Birkin Táska

A divatház kétségtelenül legnépszerűbb darabját egy repülőút ihlette. Jane Birkin és a Hermes akkori igazgatója egy alkalommal egymás mellett ültek a repülőgépen, ahol történetesen az angol színésznő táskájának egész tartalma a földre borult, Birkin elkezdett panaszkodni, hogy nem lehet igazi funkcionális női táskát találni, Hermesnek pedig ez pont elég volt ahhoz, hogy megtervezze a színésznőről elnevezett táskát(kép4). Ha pedig valaki ilyenre vágyik akkor olyan akadályokkal kell megküzdenie, minta két éves várólista és a nagyjából kétmillió forintos ár.

Fendi Spy Bag

Megszállott gyűjtők évről évre megveszik az aktuális szezon legújabb Spy Bagjét(kép5). A táska a rajta található ezernyi zsebről és tartórekeszről kapta a nevét, az eredeti darabokon ugyanis több mint tíz zsebet számolhatunk meg.

www.jimmychoo.com, www.pursepage.com, www.valuebags.com

Azt pedig már mondanunk sem kell, hogy külön zsebet terveztek a rúzsnak, a napszemüvegnek és a telefonnak. A táskát szinte bármilyen anyagból elkészítik, attól függően, hogy mik az aktuális trendek, találkozhatunk vászonból készült tengerész stílusú vagy szőrméből összevarrt cári Oroszországot idéző Spy Baggal is.

Jimmy Choo fekete cipő

Nők ezrei szavazták meg a Jimmy Choo által megálmodott egyszerű fekete tűsarkút(kép6) a világ egyik legszexibb cipőjének. A titokra még senki sem jött rá, ugyanis a piacra dobása óta nem készült hozzá hasonló darab. És külcsín még csak az egyik jó tulajdonsága, a másik, hogy a sarok és kéreg úgy van kialakítva, hogy több órás viselés sem jár elviselhetetlen fájdalommal.
 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés