free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Mennyire jó Charlie Sheennek lenni?

HT2         Címkék: charliesheen, hímtag, ht2, kábítószer 1 hozzászólás

Úgy tűnik, Charlie Sheen az elmúlt hetekben tanúsított viselkedésével sok férfi tetszését elnyerte. Több se kell HT2-nek: ő is elmondja a véleményét.

Hallom, eléggé megugrott Charlie Sheen népszerűsége a 18 és 49 év közötti férfiak körében az elmúlt hónapok során. Hát mit mondjak: nem csodálom. Már eleve csak azért sem, mert a férfiak minden abszurd és groteszk dologra nyitottabbak a tapasztalataim szerint, mint a nők, ez a sztori meg aztán kellőképpen abszurd és groteszk. Egy „rendes” nő az ilyesmin megbotránkozik, vagy legalábbis értetlenkedni kezd, egy „rendes” férfi viszont mélyről jövő, elégedett és egyetértő hahotával fogadja az efféle történeteket, szóljanak azok akár Charlie Sheenről, akár Amy Winehouse-ról, vagy akár – nyilván kicsit más paraméterekkel – a szomszéd Gyusziról.

Ugyanakkor persze korántsem csak erről van szó, és nem is elsősorban erről. Nyilván keveredik a sztoriba egy csomó részlet, amik árnyalják, vagy alaposabb meggondolás után akár más megvilágításba is helyezik az egészet, de alapvetően akkor is azért ugrott meg az a népszerűségi index, mert itt egy hapsi, aki rettenet gazdag, sőt nem is csak gazdag, hanem folyamatosan dől a lé a kasszájába, két nővel él együtt, rommá mulatja magát, hőzöng, és elküldi a bánatos faszba a főnökeit. Vagyis – lehet ezt persze szépíteni, de akkor is ennyiről van szó – többé-kevésbé pontosan azt teszi, amire minden férfi vágyik.Elvégre két nővel együtt élni nyilván nem rossz (csak egy kicsit rosszabb, mint mondjuk hárommal), tele lenni pénzzel ugyancsak kellemes (pláne úgy, hogy azért magának keresi az ember, csak épp nem azzal, hogy szétgürizi az agyát, hanem azzal, hogy lazán királykodik), a főnök elküldése a francba meg a hab a tortán. Szex, erő, hatalom – álszent, aki azt mondja, hogy nem vágyik ezekre. Sőt továbbmegyek: sokszor még az is jólesne az embernek, ha büntetlenül lehetne akkora hülye, mint a jó Charlie, aki olyanokat mond, hogy örüljön mindenki, amiért nem a tűzköpő ökleivel rendezi le a vitáit. Tudniillik ő azt is leszarhatja, hogy ki mit gondol róla egy ilyen szöveg után – annál pedig kevés jobb dolog van, ha mindenre magasról tehet az ember.

Itt most gyorsan letudnám egy diszkrét sasszéval az egész kérdéskör legkényesebb pontját is: vegyük észre, hogy a sztoriban a mi szempontunkból egyáltalán nem egy raklap kokainról van szó, mert az már csak egy katalizátor Charlie Sheen ügyeiben. Egy csomóan tudnak ugyanilyen seggfejek és hedonisták lenni az ő szintjén kokszolás nélkül is, csak azok az emberek talán nem ilyen látványosan és töményen csinálják. A lényeg nem a kokain, hanem ahogy mondom, egész egyszerűen az, hogy mindenre lehet tenni a létező legnagyobb ívben.

Hogy én mégsem lennék Charlie Sheen, és velem együtt valószínűleg sok más férfi sem, annak nem is az az oka (legalábbis nem így, közvetlenül), hogy morális figyelmeztetések csendülnek a fejemben. Hanem egyszerűen az, hogy lehetne még ennél is nagyobb királynak lenni, akkor meg nyilván az az irigység tárgya. Nagyobb királyok például rögtön azok is, akik nem ilyen látványosan vagy töményen űzik a tahóságot és a dőzsölést, de a legmenőbbek mégiscsak azok, akik szinte egyáltalán nem is csinálják. Vagyis úgy tudnak élni annak a lehetőségével, hogy mindent leszarhatnak, hogy közben még csak nem is kell leszarniuk, ki mit gondol róluk, mert képesek úriemberek maradni.Éppen egy Queens of the Stone Age-lemezt hallgatok, példáért nem is kell messzebbre mennem: a zenekar frontembere, Josh Homme remekül szemlélteti, hogy mire gondolok. Egy flegma, cinikus, piperkőc alak, akinek már a tekintetében is halálos mennyiségű felsőbbrendűség-tudat van, és mégis csak bírni lehet. Két lotyó helyett van egy szépnek nem mondható, ellenben szutyokmód szexi felesége és egy lánya, amikor pedig egyszer kivételesen valami alkoholgőzös incidensbe keveredett, odaadta ingyen a rendőrségnek egy alkoholellenes kampányhoz a Feel Good Hit of the Summer című számát. Ennek a dalnak az a szövege, hogy „Nicotine, valium, vicodin, marijuana, ecstasy and alcohol” és az a refrénje, hogy „C-c-c-cocaine” – na, hát ez a lazaság. Nem mellesleg pedig nem valami sitcomban bohóckodik, hanem ilyen dalokat ír.

Nyilván ő is megtehetne akármit, és le is szarhat mindent, ahogy néha elő is fordul vele, de az alapvető élmény az vele kapcsolatban, hogy még erre sincs szüksége. Beugathatna mindenkinek, elhagyhatná a feleségét, tudom is én, de egyikre se kerül sor. Elég neki a lehetőség, mert nincsenek problémái – ha meg mégis vannak, elegánsan kezeli őket. Amolyan nyugodt erőt sugároz. Charlie Sheen akármennyire is menő, valahol mélyen azért nagyon lehet sajnálni, őt viszont nem, és ez nagy különbség, mert sajnálatra méltónak lenni egyáltalán nem menő és férfias dolog. Na, hát ezért mondom én azt, hogy tagadhatatlanul lehet Charlie Sheent is irigyelni, de annyira mégsem pálya az ő élete: ha már becsvágy, legyen kövér.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés