free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nikotinos tengervízben lubickolunk

Borsa         Címkék: , kultúrtripp, nyár, szemét, tengerpart 0 hozzászólás

A környezetszennyezést ne fogjuk csupán a nagyvállalatokra! Mi, egyszerű emberek, nyaralásaink során is károsítjuk az ökológiai környezetet, például azzal, hogy folyamatosan szemetet termelünk, és ezt felelőtlenül kezeljük. Az olasz tengerpartról, cigarettacsikk formájában jut be a vízbe a Földközi-tenger szemetének a harminchét százaléka.

A Corriere della Sera című olasz lap, a napokban hozta le, hogy Olaszországban, a tengerpartokon nyaralók szerte szétdobálják a cigicsikkeket. Hiába szedik össze az olasz takarítóvállalatok a szemetet, minden este, hiába szűrik át a homokot, a benne maradó cigarettavégek komoly ökológiai szennyezést okoznak. A cigarettákban lévő káros anyagok - például a radioaktív polónium -, belejutnak a tengerekben, nikotinból évente, mintegy háromszázötven tonna.Elképesztő, hogy az összes szemétmennyiségnek - ami a Földközi-tengerben található -, a közel negyven százaléka cigarettamaradék, ezt még az olasz parlament hozta nyilvánosságra, idén tavasszal. Ennek következtében törvényjavaslatot tettek, miszerint ötszáz euróval kell büntetni azt, aki eldobja a csikket, és nem a szemetesbe, vagy zsebhamutartóba helyezi. Ezt a bűntetést, csak négy olasz városban vezették be: Parmaban, Trentoban, Veraseban és Erbaban, de itt a büntetés némileg alacsonyabb, háromszáz euró, ami még így is elég magas ahhoz, hogy visszatartó ereje legyen. Az olasz fővárosban, évente közel kétmilliárd csikket szórnak szét az utcán, ezért érthető, hogy szigorú szabályozást igyekeznek bevezetni.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés