free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Elmondjuk, mi az a Cinetrip

Borsa         Címkék: budapest, buli, cinetrip, fürdő-show, rudasfürdő 1 hozzászólás

A magyar főváros, fürdőváros, és ezt a külföldiek is jól tudják. De vajon azt is tudja mindenki, hogy mi az a Cinetrip néven elhíresült fürdő-show? Elmondjuk.

Azt mindenki tudja, hogy a magyar főváros - egyébként méltán - híres a gyógyvizeiről és fürdőiről. Sok véleményt lehet mostanság hallani arról, hogy nem használjuk eléggé ki azt a természetföldrajzi kincset, amit a fürdőkultúra adott Budapestnek. Pedig van nálunk egy olyan jelenség, ami már elég régóta megmozgatja a bulizni vágyó külföldieket, és az egész kaland alapját a fürdők képezik! Számtalan angol, német vagy svéd fiatal érkezik Budapestre egy-egy hétvégére kizárólag azért, hogy részt vegyen a Rudas vagy a Gellért fürdő éjszakai buliján, amit úgy hívnak, hogy Cinetrip.

Kreatív fiatalok agyából pattant ki az ötlet, hogy a fürdők nem csak a reuma és a szívpanaszok kezelésére vagy a vérkeringés serkentésére alkalmasak, hanem az önfeledt szórakozásnak, a spontán bulizásnak is kiváló terepei. A középkori környezet meg tovább fokozza a hatást. Egyébként a sztorinak ezen részére számtalan föld körüli példát vonultathatunk fel - végül is, ha az egyiptomi piramisokra, vagy a római Colosseumra lehet fényjátékot vetíteni, ha lehet várjátékokat tartani Visegrádon, akkor miért ne lehetne fényeffektekkel turbózott zenés bulit rendezni egy török fürdőben?

www.cinetrip.hu

Be lehetne ülni otthon a saját kádba, be lehet kapcsolni egy kis andalító zenét és szép képeket nézegetni, de valahogy mégsem sikerülne elérni azt a hatást, amit a Cinetrip tud. A kád vize nem hasonlítható össze a patinás fürdő vizével, az otthoni cd semmi a dj-k által összeválogatott, műgonddal átkevert zenefolyamhoz képest, a fényképek pedig nem mozognak, nincsenek ritmusra vágva, effektezve - szóval, a végeredménynek biztosan köze sem lenne ahhoz a bizonyos jelenséghez, amit Cinetripnek hívnak.

Budapesten 1998 óta lehet részt venni a rendhagyó fürdőzésben, akkoriban találta ki a Cinetrip atyja, Laki és a szűk baráti kör, mitől legyen extra az a bizonyos szilveszteri buli. Akkor még zártkörű eseménynek lehettek tanúi a haverok, de azért telt ház volt, és lássuk be, az ötlet bejött. Ma már nyaranta a Balatonnál is elérhető az élmény, és nem ritka, hogy céges "összetartás bulikra" rendelik meg a szolgáltatást. A produkció néha külföldre is utazik, mert a Cinetrip nem csak itthon népszerű, sőt. Laki elmondása szerint a vendégek kilencven százaléka nem magyar anyanyelvű, sokan közülük kizárólag a Cinetrip kedvéért érkeznek Budapestre.

A különleges hangulatú fürdő-buliról rendszeresen jelennek meg riportok a külföldi utazási magazinokban, és az élménybeszámolók miatt szájról szájra jár a hír, amely szerint ezt nem lehet kihagyni. Az utóbbi megállapítás persze ránk, magyarokra is igaz. Mindenféle hátsó szándék nélkül mondjuk, hogy az a Borsaolvasó, aki még nem volt a Cinetripen, kicsit szégyellje el magát, és gyorsan nézze meg, miről is maradt le eddig!

Nem csak buli

Első pillantásra a jelenség nem más, mint egy buli, de ha jobban megnézzük, kiderül, nem csak erről van szó. Laki vallja, a Cinetrip lényege maga a kísérletezés, a fejlődés. A stáb ugyanis rendszeresen új technológiákat, ötleteket vet be attól függően, hogy éppen mi a cél. Az egyes estékre, a különböző dj-szettekhez külön látványt, külön animációkat hoznak a vj-k. Ráadásul minden évben bejön egy-két technikai megoldás, ami újabb interaktív megoldásokra sarkallja az alkotót.

www.cinetrip.hu

A fejlesztések mindig startra készen állnak, és ma már az interakció is szerves részévé vált a látványnak: a 2010-es trend szerint egy nagyobb lélegzetvételű eseményen az installáció a nézők által is módosítható. (Hogy pontosan hogyan, na, azt nagyon nehéz elmesélni, inkább meg kell nézni.) A Cinetrip stábja egyébként rendszeresen tart tehetségkutatókat is - egy jó programmal ismeretlenül is be lehet jutni a legjobb dj-k és vj-k közé. Az alkotó atyák, köztük Laki, olyannyira együtt lélegeznek a produkcióval, hogy a mai napig fellépőként is részt vesznek a bulikon: a Cinetrip űrvj-kkel tarkított házi látványcsapata a Skylab felelős az óriás LED-installációkért.

A kályha


A Cinetrip otthona, ha lehet ezt mondani, a Rudas fürdő, ahol ma is tartanak bulikat és ahol Cinetrippenként komoly, százhúsz fős személyzet dolgozik. Nem hivatalos forrásaink szerint a kabinos bácsik eleinte hadakoztak a furcsa fürdővendégekkel, de ma már béke van.

Extrák


A gyakori vendégeknek nem újdonság az éjféli hastáncos lány, a hajnali tűzzsonglőrök és az akrobaták produkciója, a több tízezer pixelnyi LED-installáció vagy a vízpáravetítés. Zeneileg pedig van a minimáltól az ambienten, a reggae-n, a funky-n, a hip-hopon és a 70-es évek amerikai diszkóján keresztül a house-ig minden.

Anno


A Cinetrip évekig jelen volt a Szigeten is, ahol különleges hangulattal várta a fesztiválozókat, ám a névhasználat és egyéb anomáliák miatt kirobbant vita nyomán ez már a múlté. A produkció egy időben - a Rudas fürdő felújítása alatt - helyszínnel kapcsolatos problémákkal is küszködött.

www.cinetrip.hu

Ekkor a tévében, a Filmmúzeum csatornán vigasztalódhattak azok, akik már rászoktak az élményre - ez volt a Cinetrip tv. Mostanában a Rudas mellett a Gellértben, a Széchenyiben és nyáron Siófokon működik a hedonista fürdőbuli.

dj, vj


A dj lemezlovas - disc jockey -, aki a bulin a zenét szolgáltatja a nagyérdeműnek. Kedvenc zenei műfajain belül széles ismeretséggel és lemez/cd-gyűjteménnyel rendelkezik, a zeneszámokat saját ízlése szerint szűrőkkel, effektekkel is dúsíthatja, a hangulattól függően a dalok tempóját gyorsíthatja, lassíthatja, vagy a következő szám ritmusának megfelelően átkeverheti. A vj ugyanezt teszi a látvánnyal, hiszen ő a látványmester, a visual jockey. Az előre felvett, összegyűjtött álló és/vagy mozgóképeket a zene és a buli ritmusához, hevéhez mérten tárja a közönség elé. Az eseménytől függően előre elkészített programot, szettet vagy helyben improvizált műsort ad elő.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés