free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 dolog, amiről hiába beszélsz a pasinak

Brabham         Címkék: lista, , párkapcsolat, pasi, púder 15 hozzászólás

Néha bizony előfordul, hogy szótár kell a másik nemhez. Férfiakat faggattunk, szerintük mit jelent néhány tipikusan csajos kifejezés – és elég érdekes válaszokat kaptunk.

Még véletlenül sem szeretnénk olyan messzire menni, hogy azt mondjuk: a két nem két külön nyelvet beszél, de az biztos, hogy néha szótárra van szükségünk egymáshoz. A nők csak lesnek, ha a férfiak beindulnak mondjuk a focival vagy az autóversennyel kapcsolatban, és szórják a szakkifejezéseket, míg a sportban és műszaki témákban oly jártas hímneműek homloka akkor ráncolódik erőteljesen, ha divatról vagy szépségápolásról van szó – és a másikat mindig mindenki hülyének nézi, függetlenül attól, hogy a szakértői oldalon áll, vagy éppen a dilettánsok közé tartozik. Mondani sem kell, a téma ennél fogva igen tanulságos és szórakoztató tud lenni, úgyhogy leültettünk pár férfit, és egy rendhagyó Borsa-lista keretei között kikérdeztük őket, szerintük mit jelent pár kifejezés, amit gyakran hallanak a nőktől, de ők maguk sosem használnak.

Aloe vera

"Az valami gyógyszer, nem?" – vesz lendületet a beszélgetés rögtön a kifejezés elhangzása után, hogy máris nehéz legyen eldönteni, sírjon vagy röhögjön az ember. Mindenesetre miután kiderül, hogy annyira nem járunk messze a valóságtól, a felbátorodott válaszadók kifejtik azt is, hogy szerintük valamiféle por állagú adalékanyagról lehet szó, amit talán ételbe keverve kell fogyasztani. Hogy mire jó? Van, aki szerint gyomorra, és van, aki szerint „mindenre, mert a nők csak azt szeretik, ami multifunkciós”.

Leggings

Kezdésként ismét elhangzik egy aranyköpés: "Nem tudom, de láttam már úgy értem, a szót, leírva". Hogy hol, azt viszont már nem sikerül felidézni, úgyhogy marad a következtetéses módszer, és egész jól is működik, emberünk ugyanis azzal rukkol elő: "Mivel benne van, hogy leg, gondolom, a lábakhoz van valami köze". Ekkor azonban megérkezik az elefánt a porcelánboltba, mert közbeszól valaki más: "Megvan! Az a halászgatya, nem?" Miután tisztázzuk, hogy nem egészen, kis csalódottság lesz úrrá a kompánián: "Ja, hogy ez az a hülye takarítónő-harisnya… sosem fogom megérteni, mi értelme van, hogy elvágják bokánál a rendes harisnyát."

Kollagén

Az előző pontban egész jól alkalmazott módszer itt rögtön csődöt mond: "Azt se tudom, honnan közelítsem meg: a ’kolléga’ vagy a ’gén’ felől?" Látván, hogy ebből túl sok okosság már nem fog kisülni, felajánljuk a lehetőséget: tessenek tippelni valami vadat. "Hát nézd, én akármit tippelek, az vad lesz, mittudomén, felőlem legyen mondjuk… hajcsavaró" – hangzik a felelet, mi pedig azonnal 10-ből 10 pontosnak ítéljük a választ, mire a szóvivő szeme felcsillan: "Csak nem eltaláltam?" Amikor jelezzük, hogy nem, valaki még közbeszól: "szerintem inkább valami bőrfeszesítő krém lehet…", úgyhogy hamar ugrunk is tovább.

Antioxidánsok és szabadgyökök

"Ezeknek nyilván a bőrben lesz valami szerepe – kezdi fejtegetni a egyik delikvens. – A nők ugyanis csak akkor értenek a kémiához, ha a bőrükről van szó, de akkor nagyon." A lavina ezzel el is indul, valaki rögtön hozzáteszi: "Ja, csak azt nem tudom eldönteni, hogy ezek benne vannak a bőrben, vagy bele kell őket tenni", a harmadik alany pedig egészen messzire kalandozik jobb híján: "Nekem a páfrány léggyökerei jutnak róla eszembe. Már ha annak vannak léggyökerei. Nem tudom ezt se, mert a szobanövényesdi is női dolog. Annyi közöm van ehhez az egészhez, hogy ősszel nekem kell bevinni anyámnál a fikuszt a kertből, mert ő nem bírja el." Erre valaki rögtön rákontráz: "Érdekes, nálam is pont így van", mi pedig nyugtázzuk, hogy ez is veszett fejsze nyele.

Boleró

"Hát az a Ravel" – vágja rá a válaszadók szóvivője, mire mi jelezzük: klasszikus műveltsége lenyűgöző, de mi most egy ruháról beszélünk. "Ruha? Hát megáll az ész" – feleli, de legalább arra a kérdésre sikerrel válaszol, hogy hova próbálná meg feladni a barátnőjére: "Mondjuk… felülre". Mikor azonban kiderül, hogy ez az az izé, aminek lényegében csak két ujja van, általános felzúdulás következik, mondván, "annak is mi értelme". Aztán valaki még hozzáteszi: "Azt viszont tudom, hogy mi a tunika, mert olyanja Cézárnak és Demis Roussosnak is volt: ruha kövér teheneknek", mi pedig úgy döntünk, ennél jobb végszóra már nem érdemes várni.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés