free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Családi vállalkozás: konfliktus a köbön

Borsa         Címkék: család, kapcsolat, konfliktus, munka, vállalkozás 1 hozzászólás

Tökéletes megoldásnak, tűnik, de valójában rengeteg konfliktushelyzetet jelent, ha a társunkkal közös vállalkozásba kezdünk. Íme néhány ilyen.

Egy családi vállalkozás első hallásra a legideálisabb cégformának tűnik. Nincs főnök, és elviselhetetlen munkatársak helyett egész nap azokkal dolgozhatunk, akiket szeretünk. A valóság azonban az, hogy a közös vállalkozásnak számos komoly buktatója van. A kapcsolatunk akár tönkre is mehet, ha nem tanuljuk meg kezelni a munka során felmerült konfliktusokat.

"Sokan úgy tekintenek a családi vállalkozásokra, mint a "munka vagy család" dilemmájának megoldására, pedig ez éppen ennek az ellenkezőjéről szól" - mondta Kathryn Stafford, az Ohio Állami Egyetem egyik professzora.  

Tudomásul kell vennünk, hogy a partnerünknek mások az erősségei és a gyengeségei, mint nekünk, az egyikünk gyakorlatiasabb, a másik pedig kreatívabb egy-egy probléma vagy feladat megoldásánál.

www.savvysugar.com

Annak érdekében, hogy a kapcsolat továbbra is működőképes legyen a magánéletünkben is, világosan el kell különíteni a vállalkozásban betöltött és az otthoni szerepeket és azt, hogy ki, miért felelős. Ha egy pár nem ért egyet egy üzleti ügyben, az a legrosszabb, amit tehetnek, hogy otthon sem szólnak egymáshoz. Ki kell dolgozni egy konfliktuskezelési protokollt, és meg kell tervezni, mennyi időt szánnak a munkára és a magánéletükre, illetve a családjukra.

Egy ilyen felállásnál az is fontos, hogy ne féljünk elismerni a másik érdemeit a többi munkatárs előtt, attól tartva, hogy esetleg kivételezéssel vádolnak minket.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés