free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Trendi lett a szike használata

Borsa         Címkék: császármetszés, púder, szülés 3 hozzászólás

A világon egyre növekszik a császármetszéssel világra hozott babák száma. Ennek alkalmanként jogos oka van, de legtöbbször felesleges és veszélyes a beavatkozás.

Tíz év alatt másfélszer többen szültek császárral - állapították meg hétfőn közzétett elemzésükben amerikai kutatók. Az Egyesült Államok Országos Egészségügyi Intézeteinek (NIH) szakemberei szerint az első gyereküket szülő nők mintegy harmadánál császármetszést alkalmaznak. Jun Zhang, a tanulmány vezető szerzője az ország közel húsz kórházában lezajlott negyedmillió szülés adatait tekintette át, amelyek eredményét, szó szerint "meglepőnek" nevezte. Sok kórház és orvos ugyanis azt az elvet követi, hogy ha egyszer császármetszéssel szült egy nő, akkor a következő terhességeknél is műtéttel jöjjön világra a baba. Az új klinikai ajánlások szerint azonban a legtöbb először császárral szült nő számára ugyanolyan biztonságos a hüvelyi szülés, mint a császármetszés.A tanulmány szoros összefüggést talált az indított szülések és a császármetszés nagyobb aránya között is. Azoknál a nőknél, akiknél kémiai anyaggal indították el a szülést, kétszer nagyobb volt a kockázata, hogy császármetszéssel fejeződik az be. Az amerikai trend bő évtizede változatlan, az 1990-es évek közepétől több mint ötven százalékkal emelkedett a császármetszések aránya az országban. Ennek okai között lehet, hogy nagyobb a megszületett babák súlya, illetve az anyák súlya is megnövekedett, valamint későbbi életkorban szülnek a nők és egyre több az ikerszülés. 

Ezen túlmenően az orvosok is gyakrabban ajánlják fel a szülés császármetszéssel való lezárását, ha a vajúdás során nehézség adódik, valamint ne feledjük, hogy a celebek között is inkább a császármetszés, mint a természetes szülés dívik, méghozzá esztétikai okok miatt. 

(mti)LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés