free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Cseresznyés clafoutis

Borsa         Címkék: clafoutis, cseresznye, íz-i 6 hozzászólás

A cseresznyés clafoutis, amilyen flancosan hangzik, annyira egyszerű elkészíteni. Várjuk meg, míg lesz finom és olcsó cseresznye és adjunk az élvezeteknek.

A clafoutis egy francia desszert, nem igazán édes, ám annál gyümölcsösebb. Bármilyen gyümölcs felhasználásával elkészíthető, mi a cseresznyét preferáljuk. Mi így készítjük a cseresznyés clafoutis-t.

Hozzávalók a cseresznyés clafoutis-hoz:

Fél kiló cseresznye
4 tojás
14 dkg liszt
Fél liter tej
Ízlés szerint porcukor
Vaj a tepsi kikenéséhez


Fél kiló megmosott, megszárított cseresznyét egyenletesen elterítünk egy vastagon kivajazott (az oldalát is) sütőedény alján. Nagyon alaposan felverünk négy tojást, majd felváltva belekeverünk 14 deka lisztet és fél liter zsíros tejet.
 


Még jobb, ha fele tej, fele tejszínt használunk, sőt, akinek a pénztárcája nem bánja, készítheti csak tejszínből is. Picit sózzuk és hozzáadunk ízlés szerint két-három-négy evőkanál porcukrot. Az egészet teljesen simára keverjük, sűrű palacsintatésztaszerű massza lesz. Ráöntjük a cseresznyére és 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés